En helg i Sthlm

Klockan 09.30 avgick bilen från Örebro med mig, Johanna, Peter, Robert och Grensman för att ta oss upp till Sthlm för fest organiserad av Per. Johanna och Peters bil ser stor ut på utsidan, men att sitta två resliga karlar, och en mindre reslig karl, i baksätet var trångt, men det gick, och det var väl bra både för ekonomin och miljön, och fram kom vi. 
 
Vi hade bokat in oss på Lunda Hotell & Pensionat på Södermalm. Ett lustigt boende som både är hostel och hotel, och jag hade tydligen bokat hostel-delen, men det blev rätt bra ändå. Ett avslappnat ställe var det :-).
 
Efter incheckningen gick vi iväg för att äta och valet föll på dumpling-stället Beijing 8. Det här med dumplings är relativt nytt för mig, och jag tror att jag först provade det för någon månad sedan, men det är smarrigt. Finns det i Örebro? Borde det ju göra...
Dumplings, och jag känner mig lite efter med tanke på att jag haft dålig koll på detta tidigare, speciellt med tanke på att det är så gott :-).
 
Sedan blev det en öl på en av Retro-barerna innan vi började göra oss klara för att ta oss inåt stan. Per hade ordnat det så att festen var på hans jobb, och det ligger vid korsningen Vasagatan/Kungsgatan, så jag vet inte om vi hade kunnat vara så mycket centralare i Sthlm.
Under festen så bjöd bland annat Gustav på en normalfördelning och Peter visade hur man stavade till cykel...
 
Vi hade det riktigt trevligt och jag tror inte vi lämnade för Sthlms uteliv förrän en bit efter 12. Vi stannade till på Teaterbrasseriet för en drink innan vi bestämde oss för att gå till Lemon Bar på Kungsholmen som brukligt... Kanske inte vad jag hade hoppats på, men vi har haft kul där förut. När vi kom dit så fick vi inte komma in på Lemon Bar, vet inte om det var stängt eller vad det berodde på, vi blev istället rekommenderade att gå till Lokal som ligger vägg i vägg med Lemon Bar. Där hängde vi ett par timmar och hade det väl så där :-). Rätt trångt och tradig musik samt den stockholmiska rakt på köttmarknaden som jag aldrig gillat. Ingen charm liksom. Till råga på eländet så hade inte Maria fått någon lapp för sin jacka, så vi fick vänta kvar till sist innan vi kunde lämna stället.
 
Vi gick sedan till Fridhemsplan för lite nattamat på något kebabställe jag inte minns namnet på. Sedan blev det taxi hem, där taxin fick stanna och vänta på Acke som behövde köpa snus :-). Vi var väl tillbaka på hotellet vid 04-tiden.
 
Det blev inte många timmars sömn under natten, så idag har jag varit trött.
 
Dagen har dock inte inneburit några större jobbigheter, utan vi gick runt lite på Södermalm innan vi åt brunch på Rival på Mariatorget. Per hade ordnat med det och det var riktigt trevligt. Inte billigt men en fantastisk lokal och bra mat.
Gott!
 
Nu är jag då hemma igen. Blir jag sugen på att flytta till Sthlm när jag är där? Jag vet inte, jag tror inte det.
 
Till sist, bra ordnat Per, tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0