Tack då Kent

Hela den svenska "Indie"-branchen har jag ständigt haft ett ambivalent förhållande till, och mycket av det beror på Kent och Håkan Hellström. När både Kent och Håkan Hellström slog igenom var jag väl milt imponerad. Det har ändrats med tiden, men jag känner mig fortfarande ambivalent till både Kent och Håkan Hellström. Det är något med allt runtikring, de pretentiösa och deprimerade följarna osv, men ändå svårt att sätta ord på. Jag gillar ju intellektuella människor, men skräms av deprimerade. Det är nog för att det blir en stark kollision mellan min rädsla för att dö med människor som "vill" dö...
 
Nils kände sig bättre igår, men han ville inte smitta några andra människor (så altruistiskt att han borde kvala in på topp 10 av världens bästa människor), därför blev det som så att jag fick åka och se Kents sista spelning på Tele2 Arena i Stockholm.
 
Att jag sitter och ser Kents sista spelning någonsin är lite märkligt med beaktning av vad jag tidigare skrev, men så blev det, och det var jag Tobias och Rickard som såg konserten tillsammans.
 
Jag och Tobias for iväg till Stockholm lördag förmiddag för att möta upp Rickard i en lägenhet han har tillgång till i Sumpan, och där vi även skulle sova. Efter lite mat på O'Learys tog vi tunnelbanan bort till Globen-området. Där blev det en öl i gallerian som ligger där innan vi snabbt och smidigt kom in på Tele2 Arena. Väl inne på arenan kunde vi köpa ett par öl till vid ett av försäljningställena, men vi fick inte ta med ölen till våra platser.
 
Några minuter innan Kent skulle gå på var vi på plats, och det var galet med folk. Det var en mäktig upplevelse bara att se allt folk.
Många, många människor med sina mobiler blinkande till låten "Dom andra", allt efter instruktionerna i en app som skulle laddas ned till konserten. Lyckat!
 
Våra platser var som synes inte de bästa när det kommer till ljud och närhet till bandet, men samtidigt var det skönt att slippa stå och trängas. Ljudet blev dock lite väl lidande. Konsertens första del var bra utan att imponera, med några undantag, men när låten "Musik non stop" spelades och följdes upp av "Socker" kom konserten igång ordentligt och det blev riktigt bra. Rickard tycte att första delen av konserten var två plus och andra delen fyra plus, och jag tycker det är en bra sammanfattning. Alltså tre plus :-).
Trots någon form av hatkärlek och att det främst är låten "Pärlor" som gått på repeat på mina spellistor ska ni ha stort tack för allt Kent.
 
Idag blev det en sväng till Mall of Scandinavia innan ett ganska så proppat tåg tog oss tillbaka till Örebro.
 
Nu ska jag nog snart besöka Musikhjälpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0