Sthlm och propaganda

Jag och Bias var som jag tidigare nämnt i Sthlm igår och idag. Jag tog tåget dit direkt efter jobbet. I Bålsta blev vi dock ståendes ett tag för att det åtminstone hävdades att det var folk på spåret i Kungsängen. Det mer troliga är väl att någon begått självmord. Hursomhelst så blev tåget en knapp timme försenat.
 
Rummet på Hilton Slussen var rätt coolt och låg rakt över Söderledstunneln.
Utsikten när en inte har dragit upp persiennen :-).
 
Efter ett par öl på rummet gick vi till Akkurat för lite mat och dryck. Akkurat har ett stort öl-utbud, men är även rätt kända för sina musslor. Bias beställde musslor medan jag tog en veggie-burgare, men vi frotterade inte så värst i ölen utan det blev några öl från bryggeriet i Nynäshamn samt att jag beställde en jul-öl som var på rea :-). Är det ens lagligt att rea ut alkohol?
 
Eftersom tåget blev försenat och lite allmän fredags-seghet så var klockan rätt mycket när vi ätit klart och vi begav oss därför direkt mot Östermalm. Vi kikade förbi Soap bar och stod i kö några minuter, men det hände inte så mycket med kön. Vi gav således upp och hamnade till slut på det något beryktade Golden Hits. Det var en äldre publik där och tre dansgolv. Dansgolvet på andra våningen gillade jag starkt, för där spelades inte så söndertjatade 80-tals hits från Kenny Loggins, Bruce Springsteen, Ulf Lundell osv. Dessvärre var det inte så mycket folk på stället, men annars hade det säkert blivit ännu roligare.
 
Idag blev det hotellfrukost och buss hem till Örebro.
 
Jag såg även klart den omtalade "dokumentären" Cowspiracy idag. Den handlar om att köttproduktion är dåligt för miljön och försöker påtala att detta är något som mörkas. Det kanske är så i USA, men i min värld var det inget nytt att köttproduktion är dåligt för miljön. Däremot störde jag mig mycket på att den så kallade dokumentären verkar göra allt för att styrka sin tes, och antagligen överdriver siffror osv. Det är synd att något så viktigt ska ge intrycket av ren propaganda. Om ni råkar se Cowspiracy så bör ni exempelvis läsa den här artikeln efteråt för att få lite balans: http://www.etc.se/klimat/antikott-filmen-cowspiracy-far-kritik-felaktiga-siffror

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0