Resterande Madrid

16 januari 2016
 
Trötta och irriterade försökte vi få byta rum, men det gick inte för att hostelet var fullbokat. 
 
Efter en english breakfast på ett café vid namn San Bruno anslöt vi till en "free walking tour". Det finns lite olika företag som utför sådana i Madrid. Vi valde dock "Madrid a Pie" eftersom det var så lång kö till Sandeman's som är lite kändare i Europa. Konstigt val kan tyckas, men det var en bra vandring. Under turen fick vi besöka världens äldsta restaurang (Sobrino de Botín), se det kungliga palatset och besöka Madrids hjärta - Puerta del Sol med mera. Vi fick även information om ett misslyckat mordförsök på ett kungapar och avrättningar som skedde på 70-talet. Turen tog ungefär två-tre timmar vilket är standard.
Catedral de la Almudena, och det kungliga palatset skymtar till höger (Palacio Real de Madrid).
Kilometer 0 på Plaza del Puerta.
Trädet och björnen - Symbolen för Madrid som också finns på Plaza del Puerta.
 
Efter turen var det hungrigt igen, och åter blev det tapas :-). Denna gång blev det på Vino Gonzales Tapas, vilket var ett särdeles lyckat val.
Manchego-ost, serrano-skinka, lacón-skinka och någon slags saltad chili-grej vid namn pimientos del padrón. Gottgott!
 
Sedan fortsatte vi vår vandring genom Madrid, fast på egen hand. Först besökte vi Circulo de Bellas Artes för ett glas vitt vin och för att titta på utsikten över Madrid.
Hade det varit några grader varmare hade det varit riktigt trevligt.
 
Sedan bar det vidare mot Puerta de Alcalá som är en slags triumfbåge som ligger på ungefär samma plats som en av de gamla portarna genom den gamla ringmuren i Madrid.
Puerta de Alcalá.
 
Tanken var sedan ett snabbt besök till Pradomuseet (det skulle vara gratis under kvällarna) för att se Velázquez Las Meninas, men det var oerhört lång kö så de planerna gick i stöpet, så vi gick tillbaka till hostelet istället.
Jag fick se Pradomuseet från utsidan ialf :-).
 
Nu var det kväll och således matdags igen, och den här gången blev det.. tapas :-). Nu varierade vi oss så pass att vi besökte en restaurang vid namn La Caleta som hade specialiteten med tapas från Andalusien.
En väldigt enkel restaurang var det, och bland annat åt vi puntillitas som det här heter och det är en typisk rätt för Andalusien.
 
Så mycket mer blev det inte denna gång i Madrid. En rätt kort visit med andra ord, men det var det värt. Madrid visade sig vara väldigt mysigt med många små trånga gator och tapas-barer överallt. Bra party-stad skulle jag tro. Känslan är också att det mesta av intresse i Madrid finns inom gångavstånd.
 
Det som var dåligt med resan var det lyhörda boendet och att det även fanns bed-bugs i sängen eller något för jag har fått flera svullna bett som kliar rätt rejält.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0