Bordeaux

Jag sitter dock just nu på Oui-bus till Nantes. En rätt trång buss och jag sitter typ tillsammans med en högstadieklass från Mexiko eller något :-).
 
Men Bordeaux var det. Efter en trevlig bussresa med Flixbus kom jag fram till Bordeaux utan missöden denna gång, vilket kanske berodde på att chauffören var fransman den här gången.
 
Jag hade bokat boende på ett F1-ställe, och det är väl enkla hotell världen över, och säkert främst tänkt för chaufförer och folk som behöver sova en natt på väg någon annanstans, och så ligger de väl rätt sällan centralt? Så var det ialf med det här F1-hotellet. Jag bokade det för att det var billigt och för att det låg rätt nära busstationen i Bordeaux. Jag upptäcke dock att det var typ 30 minuters gångväg från busstationen när jag kom dit... Efter en promenad i typ 27 graders värme kom en rätt genomblöt Andreas fram till hotellet :-). En lustig fransman tog emot i receptionen och som jag aldrig riktigt begrep om han skojade eller var seriös när han pratade. Jag fick ett rum utan dusch och toalett men för tre personer. Hade varit billigt som tusan om jag hade haft sällskap :-).
 
Tanken var dock att göra centrala Bordeaux denna dag, så jag tog buss och spårvagn för att ta mig in till de centrala delarna av det som visade sig vara en väldigt gammal och vacker stad. Både Bordeaux och Toulouse känns större än vad de ska vara på pappret för övrigt :-).
 
Inne i Bordeaux blev det kyckling-kebab på Gaziantep innan jag kilade vidare. Det blev sedan en promenad runt i det gamla Bordeaux där jag bland annat passerade Place de la Bourse och operan. Jag gick även förbi ett stort område där de skulle visa EM om ett par dagar. Mitt mål var dock turistbyrån för att försöka få tag i en vintur. Det löste sig efter att jag betalat 70-80 euro för en halvdags-tur förmiddagen dagen efter :-).
 
Sedan blev det kyrko-sightseeing här med hehe. Utanför Notre Dame des Douleurs stod en staty av De Goya av någon outgrundlig anledning :-). Rejäla kyrko-byggnader överlag här. Efter att jag kyrkat klart hoppade jag in på en pub för en Guinness innan jag började ta mig hemåt. Det blev lite spårvagn men främst en lång promenad.
 
Framme på hotellet blev det en del dator och sedan tänkte jag köpa något att äta, men det fanns typ ingenting där ute i industriområdet där hotellet låg så det fick bli typ chips och en Snickers eller vad det blev. Varit så där överlag gällande maten nu på slutet :-).
 
Sedan blev det sova. Ska försöka lägga upp några bilder när jag kommer fram till Nantes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0