La Rochelle

Jag är i Luxemburg nu.
 
Att jag hamnade i La Rochelle var främst för att det låg bra till, vid havet och för att jag kände igen namnet från någon pop-låt från början av 2000-talet. Jag hade alltså inte kollat upp det någonting innan. Det blev dock en positiv överraskning. La Rochelle är en stad som var viktig förr och även varit ett starkt fäste för protestantismen i Frankrike. Numera är den väl mer som Strömstad och Falkenberg, en något förväxt stad vid havet för att kallas pittoresk.
 
När jag anlände till hotellet hade jag bara bokat en natt, så jag frågade, vad jag skulle tro var ägaren, om det fanns några lediga rum natten efter? Han svarade att det fanns det och att det skulle kosta typ 70 euro. Jag tyckte det var lite mycket och skulle återkomma om jag skulle bo en natt till. När jag sedan rätt sent på kvällen sökte på Hotels.com hittade jag ett rum på hotellet som var billigare och jag bokade det. Morgonen efter frågade jag snubben om vilken rum jag skulle ha osv. Han var då lite småsur över att jag bokat över Hotels.com och inte direkt genom honom.. Jag blev rätt lack. Först och främst skulle det vara dyrare och sedan hade jag varit tvungen att ringa honom eftersom han inte jobbade längre den kvällen. Hotellet hade inte 24 timmars reception. Jag förstår att han tjänar mer genom att inte använda bokningssidor, men jag tycker ändå han främst borde vara glad att jag stannade kvar. Sedan beställde jag frukost till dagen efter... Återkommer till det.
 
Jag började dagen med riktig fransk frukost på ett brasserie nere vid hamnen. Det är ingen frukost som en håller sig så där jättelänge på, men det är ju gott och det en oftast får när en beställer en petit dejéuner.
Kolhydrater :-).
 
Sedan började min egentliga vandring runt i La Rochelle.
Hamninloppet.
 
När jag gick runt i hamnen fick jag syn på en skylt med en båtresa till bland annat Fort Boyard. Den skulle dock ske om några timmar, men jag köpte biljett. En skulle dock inte få gå av vid fortet utan bara se det från båten eftersom det fortfarande är TV-inspelningar där. Sedan började det regna...
 
Jag besökte sedan ett museum, Musée le Bunker, som är ett museum i en gammal bunker från Andra världskriget. Lite för att komma undan regnet men främst för att det hade fått rätt bra recensioner på Tripadvisor. Museumet visade sig vara rätt litet och främst på franska, men som engelskspråkig fick jag med mig ett häfte med text istället, vilket kanske inte är klockrent, men bättre än att inte förstå just någonting.
Jag i bunkerns bar.
 
Det regnade när jag gick på Interiles båt för att åka ut till Fort Boyard. Som tur var fanns det tak på båten, så det gick bra ändå. Förutom jag själv var det väl ett 20-tal till på båten, och det på en rätt stor båt, så det var gott om plats :-). Jag satt och småsov uppe på däck på vägen ut.
Yey, Fort Boyard med franska flaggan och allt. Hade varit kul att få gå av ute vid fortet, men det fick vi inte.
 
Sedan gick båtresan till Île d'Aix, men där gick jag aldrig av, och jag hade inte köpt biljett för det heller. På vägen hem sedan satt jag och lyssnade på musik.
 
Sedan blev det hem och äta popcorn hehe :-). Dyra var de dock, men en påse hade en touch av peppar och det var inte dumt.
 
Under kvällen skulle fotbolls-EM börja med matchen mellan Frankrike och Rumänien. Jag hade gått förbi några ställen under dagen där jag antog att det skulle visas fotboll. Jag gick sedan dit på kvällen, men det visade sig främst vara turister där. Jag var nämligen utanför en irländsk pub. Det var mycket folk, men inte den franska folkfest jag hade hoppats på. Största delen av matchen såg jag dock på en annan pub bredvid vid namn La Trappe Souris, och när jag kom in dit satt det endast ett par äldre franska par där och en bartender bakom bardisken. Kändes genuint, men efterhand kom det in en massa turister. Trevigt ställe dock, och ett sådant litet ställe jag själv skulle vilja driva. I Frankrike behöver pubarna inte heller sälja mat, åtminstone inte på kvällarna. Tänk att få spela sin egen musik och ha sina egna teman på en liten pub :-).
Utanför puben där jag var.
 
När jag sedan gick hemåt till hotellet stötte jag på flera firande fransmän, men det hade varit roligare att ha sett matchen tillsammans med dem, men jag valde helt enkelt fel ställe.
 
Sedan var det hem till hotellet för att försöka sova, men även om det nya rummet låg lite högre upp och lite bättre till i förhållande till allt liv utanför var det livat och någorlunda svårt att sova. 
 
När jag sedan vaknade dagen efter och gick ner till matsalen för att äta frukost hade ägaren missat att jag skulle ha frukost...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0