Primavera, tredje och sista dagen

Ja som sagt, den här morgonen var en aning seg, men det hade ändå blivit några timmars sömn för vi var nog inte uppe förrän vid 11-12-tiden. Trots bakfyllan tog vi oss en 20-minuters promenad ned till El Born och restaurangen Ouiso för att äta mat med en bekant. Stället var väldigt hippt och det tog lång tid innan vi fick maten trots att det inte var speciellt mycket folk där och att vi käkade sallad. De sa iofs redan när vi beställde att maten skulle ta tid, men det var svårt att förstå varför.
 
När det första mötet var slut gick vi för att möta Roser och hennes syster. Lite knepig situation, men det var trevligt. Vi gick först förbi Mistral så att Robert fick prova det fantastiska bakverket ensaimada. Han tyckte det var lika gott som jag :-). Sedan gick vi till La Llibertària för vermouth på spanskt vis.
 
Sedan tänkte vi ta någon slags lokaltrafik för att ta oss till festivalen denna dag för att spara lite pengar, men det blev taxi igen för att jag kände att vi var sena :-).
 
Framme på festivalen blev det pad thai och sedan att se Brian Wilson. Att han inte spelar under namnet Beach Boys förstår jag inte riktigt, för jag tror att tre original-medlemmar var med under konserten. Himla udda att se trötta gamla gubbar spela sådana glada melodier :-). Riktig nostalgi, men det märktes att det inte var så många på festivalen som tyckte att det här var det viktigaste att se :-). Vi gick sedan runt och kikade lite kort på Deerhunter, lite längre på PJ Harvey och en enstaka låt på Chairlift, samt även lite andra band, innan det var dags för Sigur Rós. Vi hann även med lite mer asiatisk mat. Jag känner till en låt med Sigur Rós och den spelades inte... Med det i beaktning och den sorts drömska musik som bandet spelar var det i min mening rätt trist. Det var en fin show på skärmarna dock och trummisen tyckte jag verkade duktig, men det här är inget jag tidigare varit intresserad av och inget jag kommer att försöka lyssna in mig på nu efteråt heller. Den sista konserten för oss blev Moderat, och det tyckte jag var rätt bra, men krafterna hade nu sinat totalt och vi bestämde oss för att lämna festivalen för sista gången det här året.
 
Det var givetvis omöjligt att få tag i en taxi, men nu upptäckte vi att det gick en buss till Placa Catalunya för typ 25 kronor, så vi tog den... Hade kanske kunnat tagit den någon mer gång så här i efterhand för att spara pengar :-). Eftersom alkoholen var förhållandevis dyr inne på området gick det åt väldigt mycket pengar nämligen!
 
Det var festivalen det, och det är bara lyfta på hatten för en väl arrangerad festival!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0