Fotboll, mat och Mors dag

Jag har fortfarande träningsvärk och känner mig milt mörbultad idag efter att ha spelat Migrationsverkets verksmästerskap i fotboll i fredags. Det är enheter från hela landet som skrapar ihop lag för att spela, och det är inte helt ovanligt att det blir lite hett :-). Årets turnering spelades på Solid Park Arena i Västerås och jag hade värvats till Skellefteå till Örebro-lagets milda förtret. Kvalitén kändes överlag bättre än de två andra år jag varit med. Personligen var jag dock nog en aning sämre än jag varit de andra åren. Jag tränade inte på tio dagar innan i måndags på grund av sjukdom, och det kändes verkligen att konditionen inte var på topp. Vi vann ialf första matchen, när jag stod i mål, men förlorade resterande två.
Celtic-inspirerad tröja kanske? Tror laget hette Morön dock.
 
Efter fotbollssparkandet blev det bankett i Syrianska föreningens festlokal. Där bjöds det på god mat och var god stämning. Det var överraskande mycket folk på dansgolvet och mycket mellanöstern-musik. För en svenne som jag blev det dock lite rörigt att förstå hur kvällen var tänkt att fortskrida? Det kom nämligen lite mat, och sedan skulle det dansas lite grand, och så kom det lite mat igen osv. Det blev rörigt :-). Sedan var det lite väl mycket mellanöstern-musik för min smak, men det tyckte andra väldigt bra om. I stort var det ett väldigt bra arrangemang och riktigt roligt rakt igenom.
 
Vi var tillbaka i Örebro runt 3 halv 4 på lördagsmorgonen, så jag klev upp rätt sent under lördagen. Det blev lite tvätt och att kika på AIK-ÖSK innan det var dags att möta upp Bias, Yuriy och Georgi för ytterligare ett restaurang-besök här i stan. Valet denna gång hade fallit på den relativt nya tapas-restaurangen El Capricho och det blev en annorlunda upplevelse. Jag har hört mycket skit om servicen tidigare och det levde upp till alla förväntningar :-). Inte för att det på något sätt var otrevlig personal, men de var charmigt/pinsamt oerfarna. Jag tror till och med att en av dem sa att det var första dagen som servitör. De gjorde sitt bästa, men de hade inte koll på någonting, och då menar jag verkligen ingenting. De visste inte vad maten hette, vad som fanns att beställa i baren, vad som fanns och inte fanns på menyn osv. Jag skulle vilja säga att de hade kunnat tagit in vilken snubbe som helst från gatan och det hade blivit samma resultat. Det blev även fel med både kaffe och bröd. Däremot var maten riktigt bra, och det är det viktigaste. Jag beställde kockens fem val vilket jag blev både mätt och nöjd med.
De fem utsökta rätterna, och kocken var tydligen spansk.
 
Jag vet inte vem som äger El Capricho, men det verkar som att någon med en del pengar, men utan kunskap, fått idén att starta en tapas-restaurang. Det har dock dessvärre inte gått så bra även om både maten och atmosfären inne i restaurangen var bra. Lätt avhjälpt lär det dock vara. Istället för att polarna, eller vilka det var, som serverade skulle mer erfaren serveringspersonal göra det hela riktigt bra. Det lär väl iofs ge sig med tiden, men just nu är El Capricho främst en annorlunda restaurang-upplevelse.
 
Sedan gick vi vidare till Makeriet en sväng, men det blev lugnt.
 
Idag ska jag iväg till Hallsberg och Åsbro för att fira Mors dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0