Buono Bistro och Oasis

För att göra veckan lite mer innehållsrik hade vi bestämt mat och bio igår. Huvudtanken var bion där vi såg den nya dokumentären om bandet Oasis. Först blev det dock kupong-mat på Buono Bistro. Jag och Bias delade på en enorm plocktallrik som vi var ganska långt ifrån att äta upp, och det kostade typ 150 kr var. Mycket bra! Stället kan verkligen rekommenderas, och det inte bara för att jag är bekant med ägarna sedan min tid i Lindesberg :-).
 
Ja, det har kommit två musik-dokumentärer på bio nyligen varav den ena handlar om Oasis och den andra om The Beatles. Eftersom jag är mer i samexistens med Oasis än The Beatles så blev det att se Oasis-dokumentären först. Förutom vårt gäng var det kanske fyra till i salongen, så det var lugnt och skönt. Fint med småstad ibland! Jag kan egentligen inte så mycket om Oasis förutom deras musik. Annars har jag generellt varit rätt anti mot hela grejen. Därför var det extra roligt att se dokumentären. Dokumentären är verkligen ingen homage där olika artister uttalar sig om hur braa Oasis är osv utan det är en rätt nedtonad dokumentär där en får följa bandet från start fram till de står på sin topp efter släppet av Morning Glory-skivan. Det är således främst gammalt filmmaterial från konserter, inspelningar osv, och det är inte bara Liam och Noel som står i centrum utan hela bandet får stor plats i dokumentären. I övrigt framstår Liam och Noel som vilka galna engelsmän som helst från världens hostels, vilket ger den här ambivalenta hatkärleken till engelsmän :-).
 
Som slutkläm skulle jag vilja säga att det är en dokumentär gjord för fansen och för oss som levde under brit-popens era på 90-talet, för gemene man skulle jag tro att den är rätt tråkig. För mig var den dock 4 plus av 5. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0