Kiev!!

30 september 2016
 
Den enda morgonen under detta äventyr där vi fick vakna utvilade. Jag och Tobias gick iväg för frukost på den närbelägna restaurangen Rusticana medan Robert duschade och hade sig.
 
Klockan 11.00 hade vi bestämt att träffa en person från en resebyrå någonstans i Kiev för att köpa biljetter för en resa till Tjernobyl på söndagen efter. Det var personalen på vårt boende som hade hjälpt oss med detta men vi hade ingen aning om var vi skulle. Vi bokade därför en taxi som tog oss till en lägenhet någonstans i utkanten av centrala Kiev. Där mötte vi upp en kvinna från vad jag tror var en resebyrå för att kunna köpa resan. Lite udda kan tyckas men det gick bra och vi fick även skjuts av kvinnan tillbaka in till Maidan-torget, dock tillsammans med hennes lilla son som passade på att misshandla mig i baksätet med en grävmaskin av plast under resan :-).
Omkring 1500 svenska kronor kostade resan och det blev ganska många sedlar i den lokala valutan hryvnia.
 
Att hon skjutsade oss till Maidan-torget var för att vi skulle hinna med en "walking-tour" som började klockan 12.00, så det var ju snällt.
Maidan-torget, och det var här och runtikring som över 100 människor dog i upproret under 2013 och 2014. Betydligt lugnare nu.
 
Turen tog oss runt till diverse kyrkor, en bergbana och annat i Kiev. Det mest intressanta var dock de tiotalet som gick turen med oss. Det var bland annat en rätt känd journalist från Sverige och en mer eller mindre professionell resare från England. 
Sankt Andreas kyrkan var väl den mest intressanta...
 
När vi gått klart blev det ukrainsk mat och ett par öl innan vi traskade tillbaka till vårt boende.
Det var så mycket att välja på så servitrisen fick välja mat åt oss, och det blev det här :-).
 
Sedan började den enda festen under resan. Vi tog först ett par öl hemma i lägenheten för att sedan gå till puben Porter för lite mer alkohol. När vi sedan gick till ett annat ställe som heter True Burger så fanns där en "gömd" bar i källaren där vi förtärde lite mer alkohol innan vi avslutade kvällen på Caribbean Club. Caribbean Club var inte något speciellt förutom att det var live-musik och ständiga avbrott i dansmusiken för diverse uppträdanden på scenen. Det verkade även som det var en del glädjeflickor på plats eller om de bara var inhyrda för syns skull, vi lyckades inte riktigt utröna det :-). Framåt 5-6 på morgonen kände vi oss nöjda och gick hemåt med ett pit-stop på en 24-öppen supermarket. Där blev vi för övrigt inlåsta under tiden vi handlade vilket också kan ses som en aning udda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0