Konsert, fördomar på skam och övningskörning

Jag brukar prata om mina grannar i ganska negativa ordalag, och det med all rätt. När jag är negativ gäller det dock bara grannen rakt ovanför mig. Jag har även en annan granne som jag brukar snacka med lite på gymmet och hälsa på när jag ser honom annars. Han är från Värmland, rätt bitig och jag hade fått för mig att han var typ byggarbetare. Jag hade till och med fått för mig att han sagt det vid något tillfälle och värmländskan ger inte ett speciellt intellektuellt intryck :-). Så råkade jag träffa på honom av en slump igår kväll och undrade vad han skulle ut och göra? Då berättade han att han skulle ha en föreläsning på måndag och behövde förbereda sig, vilket förvånade mig. När jag frågade vidare så visade det sig att han var handkirurg på USÖ, och således inte byggarbetare. Med det vill jag inte säga att jag nedvärderar byggarbetare utan snarare mina egna fördomar :-).
 
Att jag var på väg ut berodde på att jag skulle på en konsert på Satin med Hanna Järver. En lokal förmåga som flyttat till Sthlm och, som jag och mina fördomar förstått det, blivit lite halvkänd. Ingen jag lyssnat på tidigare, men som i mitt tycke numera är rätt bra. Låten "Koka-Kola själ" är riktigt bra, en cover på The Tough Alliance. 
 
Jag mötte upp Lundmark och några av hans kollegor på Heaven's Door på Järntorget. Ett väldigt udda ställe där jag inte hade varit innan, men som gav mersmak, tyvärr ska de dock lägga ner, eller ialf flytta till en annan lokal. Det var korta konserter igår och allt är inrymt i en vintage-affär. Coolt! Udda publik också. En av alkoholisterna jag brukar se hos min granne ramlade in där bland annat :-). Valentina från jobbet dök också upp, och kvällen var väl lite tänkt som ett uppvisande av Örebros bra sidor för henne.
 
Sedan blev det en sväng till Stora Örebro, för att smaka Örebro Bitter, som föll i smaken, och sedan avslutades kvällen, efter att ha mött upp Yuriy och George, med konserten på Satin. Martin fixade så att vi kom in gratis. Tackar givetvis för det!
Hanna Järver med band. Jag tyckte det var en trevlig konsert. Tyvärr något lite folk i min mening, vilket inte är alldeles ovanligt, men jag gillar verkligen grejen med en konsert på en timme och att det sedan blir klubb. Iofs hade jag inte samma uppfattning när jag var yngre och gick på Satin, men det berodde nog både på att Spotify inte fanns, och en aversion mot indie-folket, som nu vuxit bort eftersom indie inte är speciellt hippt längre.
 
Ja så var det det här med övningskörning. Fördomarna stämmer nog egentligen oftast, och de gör det väldigt ofta när en ser en som en antar övningskör. När en tittar på baksidan av bilen så brukar där allt som oftast sitta en skylt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0