Skattkistan

Igår var det övertidsarbete. Bra pengar i slutändan, men tråkigt att utföra :-). 
 
När arbetet var utfört cyklade jag hem genom en stad där zombies hade börjat ta över. Det var "Run for your lives" som skulle ske här i staden. Alltså en form av löpartävling där de som springer samtidigt blir jagade av zombies. Jag blev allt lite stolt att se att Örebro kommun tillåter sådana här saker vareviga helg :-). Det var givetvis lite jobbigt att jag fick cykla en omväg, men det är kul att det händer saker som alla kan ta del av. Hade varit kul att deltaga själv, men det får bli en annan gång.
 
Väl hemma var det dags att klä ut sig för under kvällen var det Halloween-fest. Jag och Bias hade tagit det på rätt stort allvar och jag spökade ut mig till någon slags vampyr och Bias var katolsk präst :-).
Så här såg jag ut :-). Typ vampyr"/"Jokern.
 
Festen blev sedan en aning märklig med första Sagan om Ringen-filmen på TV och något halvhjärtat försök till att dricka alkohol under vissa scener i filmen. Jag vet inte om det var planen, eller om det bara blev så, men det ledde främst till att det blev mycket fokus på filmen istället för på något annat. Jag kände mig även åter som en oerhört övervintrad person i det här sammanhanget och hade som vanligt svårt att hänga med i snacket. Nu låter jag negativ och kritiserande, men det är inte tanken, utan endast min upplevelse jag vill förmedla. Allt annat var ju tipp-topp med bra tilltugg osv :-).
 
Sedan fick jag åter, OCH SOM ALLTID, ta "sabba-festen"-rollen med att försöka få folk att börja tänka på att gå vidare någonstans. Det är i princip alltid så att jag är den som måste se till att folk går vidare. Jag har dock svårt att tro att jag är den enda som gärna vill gå någonstans när fyllan knackar på!?
Close-up!
 
Hursomhelst, efter att jag sabbat festen så kom vi till slut iväg. Valet denna gång blev Skattkistan, en klubb i Stadsträdgården (?) i Stadsparken här i Örebro. Jag tyckte det var ett hyggligt förslag tills jag hörde att de stängde kl 01.00, men eftersom jag aldrig hade varit där innan så kände jag att det nog skulle kunna vara rätt kul ändå. Jag hade dock mina farhågor om att det skulle vara oerhört pretentiöst, juvenilt och att folk inte skulle vara utklädda. Så var det förvisso, och jag var väl en av få som var märkbart utklädd, men annars var det ganska bra. Jag hade iofs hoppats på en Halloween-fest, vilket jag tror det var på alla andra ställen i Örebro, men inte på Skattkistan så klart... Musiken är ju alltid ett kapitel i sig och här var det ingen musik som folk såg ut att gå igång till, men samtidigt var det skönt att slippa den skit som spelas på de flesta andra ställena här i stan. Vidare trodde jag att det skulle vara många unga jobbigt raggandes småpojkar, men så var det inte! Där fick jag en fördom på skam, så stämningen var väldigt bra, vilket gör att jag gärna går tillbaka igen. Om det var något problem med stället, så var det att det var fel helg, och att jag kände mig som den övervintrade gubben i hörnet :-).
 
På vägen därifrån utbröt en "spännande" diskussion om pretentioner och dylikt där jag tycker att jag ständigt känner att jag vill förklara något om vad andra egentligen tycker och vill. Fullständigt idiotiskt! Varför ska jag tro att jag vet vad andra egentligen vill? Sannolikt inte helt fel, men enormt egocentriskt från min sida. När jag väl kom hem snurrade det rätt bra i skallen. Jag var hemma alldeles för tidigt alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0