Framme i Kiev

Vi kom fram till Kiev efter en lugn, snabb och rätt trång flygresa, och trots att det var reguljärt ingick ingen mat eller dylikt. Allt har blivit som Ryan Air verkar det som. Att det gick snabbt berodde på en rejäl medvind enligt piloten :-).
 
I passkontrollen fick vi en stämpel och ett tillönskande om en trevlig resa i Ukraina av en av flygvärdinnorna från flyget när hon passerade oss. Skulle aldrig ha hänt i Sverige.
 
Vi blev sedan konfronterade av en taxi-kille och valde sedermera att åka med honom till vårt boende, och vi blev säkert lurade men det gick fort och var i sammanhanget ändå väldigt billigt.
 
Vi bor i en rätt stor lägenhet i Senator Apartments City Center, och det är riktigt fint.
 
Efter incheckningen försökte vi boka en resa till Pripjat och Tjernobyl, vilket vi får se om vi har lyckats med idag, eftersom det är om någon timme vi ska iväg och betala. Det måste tydligen ordnas med försäkringar, tillstånd osv. Sedan frågade vi i receptionen om lite restauranger och barer.
 
Vi blev rekommenderade ett georgiskt ställe som jag inte kan namnet på eftersom allt är skrivet på kyrilliska här, men det var god mat med mycket kött som tema. Med förrätt, huvudrätt, öl och kaffe så kostade det ungefär 130 kronor var :-).
 
Sedan gick vi ut för att ta någon öl. Vi hamnade på en Pitchers-liknande pub där de inte hade någon lokal öl, utan bara importerad. Det var dock billigt, och 50-cl finöl verkar kosta omkring 20 svenska kronor här.
 
Det blev inte så där väldigt mycket mer sedan. Vi gick ned till Maidan-torget för att se hur det ser ut nu, och det var fräscht. Den mest förstörda byggnaden verkade vara under renovering, men annars såg allt helt normalt ut.
 
Idag lär det bli en eller ett par "walking-tours" och fest ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0