16 april 2017

Det här var kanske inte heller den intressantaste dagen på resan, men det är skönt att få sova ordentligt någon morgon när en är ledig :-). 
 
Vi började dagen med att knalla bort till the Carmel Market som bara låg ett par minuters promenad från vårt hotell. Det är en marknad som är lite som vilken marknad som helst i Sverige, typ Hallsbergs marken. Alltså att det säljs lite av varje. Huruvida en kunde göra några fynd vet jag dock inte, men det var mycket folk.
The Carmel Market.
 
Vi käkade sedan lite frukost på Yonita innan vi tog en taxi för att besöka Palmach-museumet, men det var dessvärre stängt på grund av Pesach. Vi hade dock tur, för bredvid ligger Yitzhak Rabin Center och det var öppet och dessutom gratis för dagen.
 
Yitzhak Rabin Center är ett alldeles utmärkt museum om Yitzhak Rabins liv och Israels historia. Väldigt informativt och lättförståeligt. När vi var där fanns även en väldigt bra utställning om kapardramat i Entebbe i Uganda. Ett museum jag verkligen kan rekommendera för den som besöker Tel Aviv.
Yitzhak Rabin Center. En börjar en trappa upp och går sedan nedåt i en cirkel samtidigt som en följer Yitzhaks Rabins liv.
 
Vi kände oss klara med museumet ungefär samtidigt som det stängde. Det blev sedan en taxi till Sarona Market, vilket är mer av en galleria med mer typiska butiker. Det var även där det senaste terrordådet skedde i Tel Aviv i somras och där fyra dog. Ni som är lite morbida kan ju även googla på det, finns en del övervakningsfilmer från dådet på nätet. Det hela gav väl inga större rubriker eller tysta minuter i Sverige dock... Hursomhelst så ville jag besöka platsen och således blev det lite mat på Max Brenner där det skedde. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här... Men Tel Aviv är som Barcelona eller valfri stad med strand i södra Europa, men ändå blev det här dådet, något överdrivet, bara en "notis" i svensk press. Israel är ingen krigszon, och nog att landet ligger i Asien, men det känns mer europeiskt än många delar av Europa. Jag får lite känslan av att folk inte bryr sig för att det är Israel...
...
 
Sedan fick det vara slut på tråkigheter och hat av terrorister för att istället titta på fotboll på hotellrummet :-). Vi såg Liverpool vinna över West Bromwich borta, vilket inte hör till vanligheterna.
 
På kvällen sedan blev det mat på Bicicletta som är en härligt charmig liten restaurang på en bakgård i närheten av hotellet där vi bodde.
Bicicletta var den absolut mysigaste restaurangen vi besökte under vår tid i Tel Aviv.
 
Sedan blev det inte så mycket mer av denna dag, för dagen efter var det dags för en heldagstur till Jerusalem och Betlehem, och den avgick 07.15 dagen efter. Det är sällan rast och vila när jag reser :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0