Putin

I söndags och igår, på min lediga flex-dag, kollade jag igenom Oliver Stones "The Putin Interviews" på SVT Play som fått en del ris i svensk media. Att intervjuerna risats beror på att det inte ställs så många kritiska frågor till Putin av Stone. Så är kanske även fallet, men det gör också att Putin får möjlighet att berätta om sin syn på Rysslands politik utan att behöva gå i försvar, vilket jag tyckte var hela behållningen med intervjuerna. Putin är uppenbart avslappnad, skojfrisk och visar även upp en del historie-kunskap. Det är tydligt att Putin inte är helt förberedd på alla frågor och intervjuerna sker på så konstiga ställen som i en bil och i en hockey-arena. Putin är också rätt gubbig i sina skämt om homosexuella, men samtidigt visar det att han är väldigt avspänd. 
 
Det är svårt för någon som inte kan alla detaljer om kriserna i Georgien, Ukraina och Rysslands inblandning i Syrien att veta om det Putin säger stämmer, och det gör det säkert inte alltid, men när gör det det när en politiker uttalar sig?
 
Apropå om det som sägs i dokumentären är sant eller inte!? Vad är skillnaden nu mot förr när det gäller information. Det framstår som att det är mer "fake news" nu än tidigare, men är det så? Rimligtvis borde det vara så, eftersom det finns mer tillgänglig information om allt, men det betyder ju inte att den information som fanns förr var mer sann, ellerhur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0