Terror goes on!

Nu har det hänt igen, och den här gången i Barcelona och Cambrils. Att det skulle ske i Barcelona var väntat och något jag diskuterat med vänner och bekanta många gånger. Går en runt i de många gånger ganska olustiga kvarteren runt Las Ramblas så märker en varför. Inte för att terroristerna behöver vara från Barcelona, men det är inte som att gå runt i Kiev direkt, för att dra en fånig, men fullt förståelig liknelse.
 
Det jobbiga är att jag blir så arg över dessa terrordåd, och det är jobbigt att vara arg samt att jag har svårt för att folk omkring mig inte verkar bry sig. Samtidigt är det jobbigt att rikta ilskan. Vad ska jag rikta den emot? De som utförde terrordådet? Islam? Islamiska Staten? USA:s invasion av Irak och Afghanistan? Imperialismen? Unga män? Korkade och naiva kvinnor? Det skulle vara så mycket enklare om det var som i Star Wars eller något, där det är mer tydligt vilka som är onda. 
 
Vad skulle hända nu om Trump hade sagt att det inte bara beror på islam detta? Om han skulle mena att det kan bero på flera anledningar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0