Schyffert på Konserthuset

Jag och Bias kom lite "turligt" över ett par biljetter till Henrik Schyfferts show "Var inte rädda", och vi såg showen på Konserthuset här i Örebro i fredags kväll tillsammans med Lundmark och Acke med flera. Innan själva showen blev det även middag på Texas Longhorn, och jag tyckte lammköttet som jag beställde levererade. 
 
Henrik Schyffert var helt ensam på scen och orerade i ca 90 minuter. Han började brukligt med att prata och skoja med lite folk i publiken innan han drog igång själva showen. Temat var att "vi" inte ska vara rädda för att skilja oss, släppa iväg våra barn eller för invandrare, med det senare som genomgående tema. Själva framförandet var helt fantastiskt, och jag blev väldigt imponerad. Innehållet blandade och gav dock. Det märktes att Schyffert tagit åt sig av responsen på sina okunniga Facebook-inlägg om kostnader för invandring osv. Han pratade nämligen bland annat om att han tyckte att det var bra att han var en hycklare när det gällde invandringen när han ändå gjorde någonting för invandrarna, vad det innebar var dock högst oklart. Antar att han hänvisade till sina Facebook-inlägg, men eventuellt även till givande till välgörenhet. Jag kan dock hålla med honom att det är bättre att göra något än ingenting alls, det som är lite dumt är dock att uttrycka saker som inte är sant och göra det viralt. Vidare hänvisade han till, förhoppningsvis inte medvetet felaktig statistik, när han hävdade att det tar sju år för invandrare att få arbete i Sverige, när det snarare tar nio år för hälften av alla invandrare att få arbete. Han hävdade även att det delvis beror på långa väntetider på beslut från Migrationsverket, vilket är fel eftersom en asylsökande som har en vettig id-handling generellt kan arbeta från dag ett i Sverige oavsett uppehållstillstånd i Sverige eller inte. Han pratade även om mord där han jämförde dagens siffror med siffror från början av 90-talet, vilket ter sig lite märkligt med anledning av att morden gick ner efter det, men numera är på samma nivå, och tidigare var avsevärt lägre så vitt jag vet. Jag hade även kunnat leva med lite vinklad statistik om det inte var för att mycket av det Schyffert ville förmedla var att mycket av den skrämsel-information som kommer till oss från media inte är sann... Det blir lite konstigt att kontra med felaktiga uppgifter då. Han gav även en märkligt enkel förklaring till problemen med kostnaderna för sjukvården i Sthlm när han precis sagt att enkla förklaringar aldrig är sanna. Det var således mycket i materialet som blev motstridigt, men det betyder inte att det inte var roligt, för det var det. När vi efteråt pratade om showen verkade alla ha varit mycket underhållna och de flesta låg på ett betyg på 4 av 5, medan jag, på grund av det stundtals märkliga innehållet, gav showen 3 plus.
 
I övrigt har det varit en lugn helg som dock har sprungit iväg. Köpt en liten Billy-bokhylla och hälsat på i Hallsberg bland annat. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0