Burj Khalifa, Dubai Mall osv...

Klockan 08.00 ringde klockan imorse, men det kändes snarare som 05.00. Det var således jobbigt att gå upp. Efter att för första gången provat på hotellfrukosten, som visade sig vara bra, var det dags för dagens äventyr.
 
En taxi tog oss till Dubai Mall varifrån vi skulle upp i världens högsta byggnad - Burj Khalifa. Burj Khalifa är 828 meter hög med 164 våningar, och byggnaden ser verkligen hög ut när en ser den nedifrån. Jag vet inte riktigt hur högt en får komma som turist, men ialf 452 meter, men då hade vi gått ned en våning när vi såg den uppgiften.
Högt på riktigt!
 
Vi hade köpt förköpta biljetter till Burj Khalifa så för oss var det inga som helst köer eller andra väntetider för att komma upp i tornet. Allt gick väldigt smidigt. Vi hade iofs lite svårt att hitta ingången eftersom den är inifrån Dubai Mall. Vi gick nästan till ingången för tornets mer permanenta gäster, men en vakt tyckte det var en dålig idé, så vi kom rätt till slut... Det var inte heller så mycket folk uppe i tornet så det var ganska lätt att njuta av utsikten och att ta bilder.
Högt upp på riktigt.
 
Det sades att det var möjligt att komma upp ytterligare en våning, men när vi trodde att vi skulle ta hissen dit gick hissen nedåt istället, så vårt besök till Burj Khalifa blev lite abrupt avslutat. Det gjorde dock inte så väldigt mycket för vi kände oss rätt nöjda ändå.
 
Nere i Dubai Mall igen köpte vi varsin kaffe för 70 kr styck... Det är inte billigt överallt i Dubai. Sedan knallade vi runt lite i Dubai Mall som till ytan ska vara världens största, och den innehåller förutom butiker en fullstor hockeyrink, ett gigantiskt akvarium med mera...
Ja varför inte göra ett vattenfall av en av väggarna... Mycket i Dubai är en aning för mycket.
 
Vi köpte dock inget, men det är reor, så egentligen borde vi kanske shoppa!?
 
Utanför Dubai Mall ligger en stor pool och där finns även en fontän med det påhittiga namnet The Dubai Fountain. Fontänen är dock bara igång under vissa tider och vattnet sprutar åt lite olika håll vilket gör att den även kallas "The Dancing Fountain". Själva föreställningen pågår i några minuter och så här mitt på dagen var det inte speciellt spännande, men jag kan tänka mig att det blir bättre efter mörkrets inbrott.
The Dubai Fountain.
 
Det blev sedan en enklare lunch som innehöll en något för liten phad thai från Assia in Wok för min del, så därför är jag hungrig redan nu. Vi funderade sedan på vad vi kunde göra mer i området, men kom inte på något, så vi bestämde oss för att ta en taxi tillbaka till hotellet istället. Väl på hotellet bokade vi en resa ut i öknen på onsdag, vilket jag tror kan bli spännande. Vi har även kikat över möjligheterna till att dricka öl någonstans och har väl hittat ett par ställen vi tänkte besöka ikväll, även om måndagar inte verkar vara dagen för uteliv här.
I taxi! Det ser ut som det mesta i Dubai är byggt under de senaste tio åren. Det känns som på låtsas alltihop.
 
Taxi är för övrigt förhållandevis billigt här, och än så länge har det gått fort utan köer. Folk kör dock runt i mycket stora bilar a la USA.
 
Nee nu är det snart dags att undersöka Dubai lite mer, på återhörande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0