Håkan Hellström

Som jag tror att jag förtäljt flera gånger i denna blogg så har jag en ambivalent inställning till Håkan Hellström. När han slog igenom hade jag en högst sval inställning till hans musik men det har senare ändrats, dock utan att bli någon större kärlek. Den största anledningen till att jag inte uppskattat Håkan är nog att jag inte gillar att bli deprimerad av musik, och har en rädsla emot det många gånger dödsälskande folk som följt i hans spår. Å andra sidan är oftast Håkans låtar de få ljuspunkterna på de svenska klubbarnas dansgolv.
 
I fredags var Håkan här i Örebro och spelade i Brunnsparken, och jag var där tillsammans med väldigt många andra. Det var härligt väder och efter ett något märkligt insläpp till parken tyckte jag att det mesta var bra organiserat. Håkan gick dock på en timme senare än vad "alla" hade förväntat sig, men det gjorde inte så mycket eftersom det var trevligt att gå runt i parken och dricka någon öl under tiden. Sedan omkring 20.00 var det då dags, men av någon anledning stod då Erik Lundin på scenen och inte Håkan. Jag bör inte uttala mig om rapp och håller mig till att jag inte tycker det är bra. Däremot har jag svårt att vilja förstå meningen med att ha med en rappare på en Håkan-konsert. Jag får väl anta att Håkan, som resten av pop-Sverige, vill visa en superhuman inställning genom att visa att "alla får vara med", och ååh vad nydanande han är som har med en rappare på scen...
 
Det blir dock ett par aningar knepigt när Håkans publik är det svenskaste som går att hitta. Det blir falskt och patetiskt. Det blev inte heller bättre av att Silvana Imam kom upp och var med under en låt mitt i konserten. Varför ska hon ens vara där om hon bara är med på en låt? Så märkligt! Ingen ont emot Erik Lundin och Silvana Imam, men att Håkan tar med dem på sin konsert är unket.
 
Förutom dessa patetiska tilltag så var dock konserten väldigt bra. Bra låtval, bra drag, fantastiska musiker och inte minst ett mer passande gästspel av Ola Salo. Ola var med på flera låtar, har en liknande publik och de sjöng även "Calleth You, Cometh I" tillsammans som kanske var det bästa på hela konserten. Att Ola var med var både väldigt kul och rimligt. Han passar in i sammanhanget och var nog den största snackisen efteråt.
 
Sammantaget var det en riktigt bra konsert och mest överraskande var låten "Din Tid Kommer" som jag knappt hört tidigare men blev tagen av. Inte av den juvenila texten men av arrangemanget.
Håkan i Brunnsparken.
 
Summa summarum, 4 plus av 5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0