Terror och fotboll

När jag vaknade imorse upptäckte jag dessvärre att åter ett terrorattentat inträffat. Den här gången var det London. Det som ständigt slår mig efter de här dåden är varför det aldrig blir en normal diskussion om varför det sker? Det är väl rätt tydligt i Koranen och haditherna att jihad ska bedrivas, men att innebörden av vad det innebär är en aning mer komplicerat? Oavsett så utförs majoriteten av de nu aktuella terrordåden i Europa av muslimer, och de verkar vara väldigt övertygade om sin sak eller tolkning. I media är fördömanden av dessa dåd av andra muslimer få och det jag lyckas se är nästan alltid bortförklaringar. Vad är det som gör det så svårt att få en normal diskussion kring detta?
 
Jag ska försöka gå över till fotboll nu istället, men det gör mig knappt mindre ilsk... I fredags var det nämligen verksmästerkap i fotboll igen och vi från Örebro hade satt ihop ett hyggligt lag. Det hela arrangerades i Norrköping och alla matcher spelades på Östgötaporten, IFK Norrköpings hemmaarena.
 
Jag och ett par till åkte dock ned redan i torsdags för att även kika på IFK Norrköping mot AIK. En inte jättebra match men som AIK borde ha vunnit. 
 
Innan jag går in på detaljer om turneringen måste jag säga att jag vid det här besöket i Norrköping för första gången upptäckte vad fin staden är. Det har jag inte lyckats sett förut.
 
Hursomhelst, vi hann spela tre matcher innan vi åkte ut och vi mötte ett lag från Norrköping och två från förvaret i Märsta. Första matchen mot Norrköping var kul och vi hade övertaget hela matchen. Tror inte de hade ett skott på mål, men trots det lyckades vi inte göra mål, så matchen slutade 0-0. Det kändes som att vi skulle ha vunnit enkelt om vi hade haft en bra spelare till, så det var surt men ändå kul att vi varit det bättre laget.
 
I den andra matchen mötte vi så ett av förvarslagen, och sedan gammalt vet jag att de lagen kan bestå av störiga personer, och det började redan tjafsigt när de var tvungna att ta på sig västar. Sedan under matchen var de gnälliga, och det blev väl inte bättre när vi gjorde 1-0. Sedan minns jag inte riktigt kronologin, men jag tror att de kvitterade efter att vår målvakt klantat sig rejält, det var inte ens en målchans, men vår målvakt gav bollen till dem så att de kunde göra mål. Jag tror sedan att det var efter deras kvittering som jag lyckades sparka ned deras enda tjej. Det var dock en olycka och inte medvetet. Jag hade bollen och skulle rensa bort den när hon snett bakifrån slänger sig fram och petar undan bollen precis när jag ska sparka till vilket ledde till att jag klockrent träffade hennes fot... Riktigt olyckligt, och sparken var hård. Hon skrek fitta ett antal gånger och såg ut att ha riktigt ont, och jag skämdes, trots att det var tydligt att det inte varit med flit. Hursomhelst var hon på benen rätt snabbt och kunde spela vidare... Det hela gjorde dock att jag tappade fokus och inte var så sugen på att markera henne något mer. Strax därefter lyckades de göra 2-1 efter att jag bara lyckats toucha ett inkast som var på väg till henne, och som hon lycades göra mål på efter att jag tror att vår målvakt gjorde ett riktigt svagt ingripande igen. Saken är dock den att hon inte hade fått den bollen om jag inte varit ur fokus efter att precis innan sparkat ned henne... Hittills var det dock ändå rätt ok, men sedan när jag drev upp bollen blev jag rejält nedsparkad, och jag är rejält mörbultad efter det. Jag drev upp bollen på högerkanten och hade bollen vid högerfoten och letade efter passningsalternativ när det small till. Jag hann inte reagera eftersom jag hade blicken bakom spelaren och inte förväntade mig en sådan tackling. Snubben träffade förvisso bollen, men eftersom jag hade bollen vid min fot med stödjebenet bakom så sparkades jag ned samtidigt och mitt högerknä skadades lindrigt. Först blev jag mest förvånad men efter någon minut kände jag att jag inte kunde fortsätta spela, och jag trodde ett kort tag att knät var trasigt, men så var det inte. Antagligen har bara något ledband tänjts ut eller liknande. Det var även först efter matchen som jag reflekterade över vilken idiot-tackling det var. En glidtackling framifrån i en "kompis-turnering", och jag antar att det var någon slags hämnd för att jag tidigare råkat sparka ned tjejen i deras lag, vilket gör mig ännu mer irriterad. De hade även stått på bänken och sagt att de skulle skada våra spelare. Så jävla idiotiskt! 
 
Det är tråkigt, men alla fördomar besannades!
 
Sista matchen ställde jag mig i mål eftersom jag inte visste om knät var helt eller inte. Den matchen förlorade vi dock, vilket var ganska rättvist, men jag tror att allt hade blivit annorlunda om jag inte hade råkat sparka ned den där tjejen tidigare. Så det blev inga fler matcher för oss :-(.
 
På kvällen blev det fest på något ställe som heter Borgen. Kändes ungefär som att vara i Brunnsparken :-).
 
Normalt brukar jag ha träningsvärk efter att ha spelat verksmästerskapen, men den här gången är det inget sådant utan jag är främst mörbultad.
Laget efter sista matchen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0