I Örebro igen

Igår kom vi så hem från en alldeles fantastisk resa i Ukraina. Jag tror inte det kan bli så mycket bättre. Hotell, mat och sällskap i toppklass. Jag hade iofs en tanke på att åka till Moldavien som aldrig blev av, men när vi väl var i Odessa så lockade det inte. Jag kände mer för att bara ta det lugnt och ha det bra.
 
Det var dock lite segt i Odessa när vi skulle flyga till Kiev. Förvisso kostade taxiresan till flygplatsen fjorton gånger mindre än vad det kostade att åka från flygplatsen, så det var ju bra :-). Vi förstod att vi blev lurade när vi kom till Odessa första gången, men kanske inte att vi blev sååå lurade :-). Väl på flygplatsen i Odessa för andra gången visade det sig att den nya terminal-byggnaden inte börjat användas för avgångar så vi hamnade i en väldigt gammal terminal-byggnad utan AC, och vi var rätt sega sedan dagen innan. När vi sedan skulle checka in visade det sig att våra ombokade flygbiljetter inte blivit ombokade ordentligt. Vi fick således gå en trappa upp för att fixa det hela. Det löste sig dock rätt fort och vi blev erbjudna hotell i Kiev, men det var inte tal om ersättning för det hotell vi redan bokat i Kiev.
Flygplatsen i Odessa. De har dock som nyss nämnts byggt en ny terminal-byggnad så snart kommer nog denna att sluta användas.
 
I Kiev sedan kände sig Robert och jag lite som hemma :-). Vi bodde på det något märkliga Hotel Ukrayina vid Självständighetstorget. Hotellet är märkligt för att det är så pampigt men samtidigt så gammalt och risigt. Det är som att hotellet var tänkt att vara väldigt lyxigt men att de sedan glömde att ta hand om det.
I mitten syns Hotell Ukrayina och resten är väl Självständighetstorget.
 
Vi var så trötta denna kväll så det enda vi alla gjorde, förutom Robert då, var att gå ut och äta. Vi gick till restaurangen Spotykach för lite ukrainsk mat, och maten var ok.
 
Jag kan verkligen rekommendera Ukraina som resmål, och i synnerhet Odessa, om en är intresserad av att se en fattigare del än Kiev. Det är stor skillnad. Kiev framstår som rikt i jämförelse med Odessa.
 
...och grabbar tack för en härlig resa!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0