Kort sammanfattning av Nice

Frankrike har inte varit något favoritland tidigare, och är kanske inget jag egentligen har haft fog att bedöma eftersom jag inte varit där så mycket. Hursomhelst så fick jag inte samma känsla av Nice som jag fått av andra delar av Frankrike. Här tyckte jag att folk generellt var trevliga och det verkade inte heller vara så mycket unga grabbgäng hängandes överallt. Jag hittade även en hel del att göra trots att jag inte gillar strand, som det finns mycket av i Nice. Chagall-museumet har jag skrivit om tidigare, men det finns även ett museum gällande Henri Matisse. Mitt mål var att besöka Matisse-museumet igår, men tydligen var det stängt denna vecka på grund av någon renovering, lite surt.
 
Annars blev det som tidigare skrivits inte så mycket av gårdagen. Jag åt en god frukost och letade reda på var terroristen sköts ihjäl för ett år sedan. Jag satt sedan rätt länge på flygplatsen och läste bok och skrev blogg.
Det var bland annat här det hände på Promenade des Anglais i Nice.
 
När jag skulle gå på planet, Easyjet, så blev det dock lite spännande... Jag har aldrig flugit med dem förut och kommer nog inte göra det i framtiden heller om jag inte tvingas göra det. När jag skulle gå på planet så blev jag stoppad eftersom jag hade en väska med handbagage och en datorväska med mig. Det brukar sällan vara några problem med den kombinationen även om jag vet att Wizz Air har, eller har haft, regeln att det bara är en väska som gäller. Hursomhelst blev jag stoppad när jag skulle gå på planet och ombedd att försöka klämma ned datorväskan i handbagaget. Jag sa att det inte går och bad om att få betala istället. Det skulle kosta 60 euro, vilket jag inte hade något emot. Har jag gjort "fel" så har jag liksom. Men då fick jag inte betala utan skulle prova att packa ned datorväskan i handbagaget utan datorn. Vad det nu gör för skillnad att bära in ett handbagage och en dator istället för ett handbagage och en datorväska med en dator i...? När jag sedan försökte ordna med detta kom de på att det gick bra ändå, så jag fick gå på planet precis så som jag själv tänkt, bara det att jag fått stått i några minuter inför allt folk för att försöka packa om mina väskor. Jag förstår ju att jag missat deras regler, men stör mig järnet på att de har en sådan här regel bara för att tjäna pengar. Det tar liksom ingen direkt plats med en datorväska under stolen framför.
 
Nu har jag spenderat en bra och solig dag i ett förvånansvärt vackert, trevligt och kanske mer förväntat dyrt Zürich. Imorgon åker jag till Vaduz om allt går enligt plan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0