Nice was nice

Ja det är inget nytt eller kul med den rubriken, men det stämmer ialf!
 
Nu sitter jag på flygplatsen i Nice för att om några timmar flyga till Zürich. Jag tog en Uber-taxi hit lite tidigare än vad som var tänkt eftersom Matisse-museumet var stängt. Istället för att knalla runt i Nice en dag till kunde jag därför lika gärna åka till flygplatsen för att få bra internet och skriva ett eller två blogginlägg.
 
10 juni 2017
 
Det var skönt att sova och vakna i en bra säng även om hotellrummet i övrigt hade en del att önska. Rummet var rätt stort men det kändes ändå trångt överallt med massa konstiga vinklar. Det var även en del störande ljud av fåglar eller om det kom från rören, svårt att veta.
 
Jag började dagen med en frukost på Brasserie La Lorraine mitt emot hotellet där jag hade lite rabatt från hotellet. Det blev en engelsk frukost som var helt ok, men inte mer.
 
Sedan började jag min vandring runt i Nice. Jag började med att gå ned till havet och Promenade des Anglais där terrordådet skedde häromåret. Det kändes lite otäckt att känna igen sig från de filmer jag sett från dådet. Allt kommer så himla nära så att säga. Jag gick sedan vidare till Vieille Ville som är gamla stan i Nice. Det var trevliga kvarter med mycket restauranger och butiker som sig bör på ett sådant ställe. Det var även en marknad igång där jag köpte mig lite oliver.
Marknad i Vieille Ville i Nice.
 
Att jag gick den vägen var främst för att jag var på väg upp till Parc de la Colline du Château för att kika på utsikten över Nice. Det var några trappsteg för att komma upp till parken, men det var inte överjävligt jobbigt, och inte heller så varmt denna dag, även som solen sken. Där uppe på toppen fanns det diverse ruiner och grejer att titta på för den som var intresserad, men jag var som sagt främst intresserad av utsikten över Nice. 
Utsikt över stranden, Promenade des Anglais och Vieille Ville.
Utsikt åt andra hållet över hamnområdet.
 
Sedan gick jag ned och förbi en minnesplats från Första världskriget innan jag hittade en liten restaurang vid namn Mi Casa i Vieille Ville innan jag bestämde mig för att besöka Chagall-museumet.
 
Jag är inte så bevandrad i Marc Chagall, men har ändå under en tid tyckt att de målningar jag sett av honom varit rätt intressanta. Det här museumet var rätt litet och tog väl en dryg timme att gå igenom om en lyssnade på det mesta i audioguiden. Målningarna handlade som det verkade uteslutande om religiösa teman. De innehöll även många små detaljer som avbildningar av Marc Chagalls födelseort i Ryssland.
Chagall-målningar. Alla målningar var verkligen stora. Förutom målningar var det även en hel del andra konstverk som synes mellan dessa två målningar.
 
Sedan gick jag hemåt och stannade för en kaffe. På kvällen blev det sedan god italiensk mat på restaurangen Portovenere. 
 
Sedan blev det inte så mycket mer denna dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0