Picasso och Gaudi

Jag försöker komplettera det jag inte tidigare gjort i Barcelona nu, så igår blev det ett besök till Picasso-museumet och Palau Güell.
 
Picasso-museumet ville jag främst gå till för att få se Picassos version av Velázquez Las Meninas. Jag fastnade för den målningen för ett par år sedan efter ett besök i Madrid. Tyvärr var det fotoförbud inne på musumet så jag har inga bilder därifrån. Att det finns ett Picasso-museum i Barcelona beror på att Picasso bodde här lite till och från. När en besöker museumet så får en med en audioguide som förklarar en del om olika målningar, och eftersom en vill lyssna klart på allt de säger så tar det ett par timmar att gå igenom museumet. En får se tavlor från flera, kanske alla, Picassos olika perioder, som exempelvis den blåa.
 
Jag blev nog en aning uttråkad efter hand, var lite för mycket folk och kanske någon tavla för mycket för mig som trots allt inte är så himla konstintresserad. Det mest intressanta för mig var att Picasso hade gjort 58 tavlor inspirerade av Velázquez Las Meninas och inte en :-).
Jag fick inte ta med mig originalet hem av den Las Meninas-målning jag var intresserad av, så det fick bli en magnet till kylskåpet istället :-).
 
Sedan blev det en kaffe på Starbucks innan jag fortsatte till Palau Güell. Palau Güell är ett palats nära Las Ramblas som Gaudi ritat, och som med allt där Gaudi varit involverad blir det för en vanlig funktionalistisk svensk intressant skruvat :-).
Palatset är intressantare från insidan, men dessvärre orkar jag inte ladda upp en mängd bilder.
Jag på palatsets tak med fantasifulla skorstenar och ett suddigt centralt Barcelona i bakgrunden.
 
Det här besöket tog någon dryg timma och förutom ganska många trappsteg var det ett bra besök. Lagom långt och det var inte så mycket folk där när jag var där. Även här ingick audioguide.
 
Sedan blev det inte så väldigt mycket mer av denna dag. Jag gick ut och käkade lite tapas på Bormuth.
 
Idag blir det ett besök till Hospital de Sant Pau och en cykeltur ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0