Slagna hjältar...

Igår var vi dock endast hjältar! 
 
Efter en riktigt nyttig dag igår med simning och gymmande tog vi en Uber-taxi för 20 SEK in till stan, Robert dricksade dock även typ samma belopp på grund av dåligt samvete :-). Att vi åkte in till stan var av lite olika anledningar, men främst för att vi skulle äta på restaurangen Bernardazzi som låg som högst rankade restaurang i Odessa på Tripadvisor. Det visade sig även att Bernardazzi var något utöver det vanliga. Förutom att maten var sagolik så var det bland annat en särskild herre som smakade av vinet som vi beställde och en särskild pall för Roberts väska. Att fylla på vin eller vatten själv i glasen kom inte heller på fråga. Även själva lokalen var otroligt läcker. En gammal luftig byggnad och där toaletten var något av det galnaste vi sett.
Om någon av er som läser detta får för er att åka till Odessa rekommenderar jag starkt att ni äter på Bernardazzi. Särskilt dyrt blev det inte heller, ungefär 300 SEK för förrätt, huvudrätt, en flaska vin, efterrätt och kaffe. Det är stundtals nästan pinsamt billigt.
 
Sedan gick vi och kikade en sväng på Deribasovskajagatan som är Odessas Avenyn eller motsvarande. Vi kollade även lite skor i ett köpcentrum. Sedan var vi lite villrådiga över vad vi nu skulle göra. Det var ju trots allt tisdag och det verkar inte som att säsongen har kommit igång helt här. Det slutade dock inte helt oväntat med att vi stannade till på en restaurang och började dricka öl samtidigt som vi gissade fotbollsspelare och diverse personer. Väldigt trevligt! När vi sedan bröt upp därifrån hade vi nog råkat skicka i oss en tre fyra glas var med varierat alkoholinnehåll.
 
Vi rörde oss sedan vidare och hittade en liten bargata. Det var ungefär som saluhallen i Örebro fast utan tak men med en massa små barer. Vi valde en av barerna och där blev vi sedan kvar hela kvällen, och ja vi ägde stället :-). Efter ett tag hade vi blivit ett stort gäng med människor från Kharkiv, Minsk och jag vet inte var. Några sjömän också! Det blev mycket dricksande i baren och mycket alkohol till höger och vänster. Bartendern "dricksade" även tillbaka när jag beställde fyra öl eftersom jag fick en femte öl på köpet vid ett tillfälle :-). När det efter några timmar så var dags för soluppgång så tog barägaren med oss som var i baren till stranden för att se soluppgången. Vi fick även med oss en flaska rom på vägen som vi gick och smuttade på. Batteriet på min telefon hade dock vid det här laget dött så det blev inga bilder på soluppgången, men jag minns det som vackert :-). 
Barhäng med en av ukrainarna. 
 
Några ukrainare fick vid sjusnåret sedan ringa en taxi åt oss så att vi kom hem :-). När vi kom hem så hade även en kommit bort men denne kom snart till rätta :-D.
 
Det hela kan sammanfattas med att det blev en väldigt minnesvärd kväll.
 
Idag har vi på grund av gårdagskvällen inte gjort just någonting. Sovit, läst, sovit lite till osv... Men nu om ett tag tror jag att vi ska gå ut och äta gott.
Trackback
RSS 2.0