Zürich

Zürich imponerade! Jag spenderade en heldag och två nätter på Hostel Otter i gamla stan i Zürich innan jag idag lämnade för en kort visit till Vaduz i Liechtenstein.
 
Eftersom det är så dyrt med boende i Zürich blev det boende på hostel i ett rum med sex personer. Där träffade jag bland annat en ung thailändska vars pappa var general och som varit del av gardet kring Shinawatra. Bara en sådan sak. Vi knallade sedan runt i ett soligt och varmt Zürich och diskuterade hur svenskar ser på thailändare osv. Intresssant!
 
Det blev en rätt lång promenad till flera av stadens kyrkor och även ned till Zürichsjön där folk solade och badade. Det vore ju trevligt om det även fanns en sådan möjlighet med Örebro och Hjälmaren. Matstoppet på en kinesisk restaurang var inte heller fy skam där jag inmundigade en utmärkt anka. En rolig grej hände också när jag skulle köpa bryggkaffe på Café Henrici. Jag bad om att få lite kall mjölk i kaffet, men det tyckte inte baristan var en bra idé eftersom det skulle förstöra det fina kaffet de använde till sitt bryggkaffe :-). Den uppmaningen har jag aldrig fått förut och det hela slutade med att jag beställde en latte istället :-).
Floden Limmat och en av de kyrkor vi sedermera besökte.
Utsikt från ena torner i kyrkan Grossmünster.
 
Under kvällen sedan mötte jag upp en slovakisk snubbe som jag och Tobias träffade under en barrunda i Tel Aviv för ett par öl på ett ställe som heter El Lokal. Även det trevligt, men jag var hemma redan vid 23.00 och det blev bara ett par öl. Det har varit en lugn resa gällande alkoholen hittills.
 
Sammanfattningsvis tycker jag Zürich verkar väldigt trevligt. Lite dyrt men överraskande vackert. Väl värt ett kortare besök!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0