1 maj

Idag är det första maj, arbetarnas dag. När jag var liten, riktigt liten tror jag till och med, men jag minns det ialf, så åkte jag och pappa runt i vår bil med högtalare på taket och uppmanade folk i Hallsberg att gå ut och demonstrera. Jag tror att det var uppmaningen ialf! Något jag knappast skulle göra idag, men ändå fint på något sätt.
 
I fredags var jag bara trött, sur och irriterad så det blev inte mycket med den kvällen. I lördags däremot var jag uppe på stan med Grens och Rob för att käka lite. Det blev en enorm plocktallrik på Sorella och sedan kaffe på Hälls på Olaigatan. Jag hade aldrig varit på Hälls på Olaigatan förut och det gav en sådan där rätt härlig känsla av att åka tillbaka många år i tiden.
 
På kvällen blev det Love Antell på Boulebar. Jag tror jag har sågat Love förut, och ärligt talat var det inte en särsklit väl genomförd spelning den här gången heller, det var mycket felspelande och omstarter osv, men det var egentligen det som gjorde det bra. Vi var kanske ett 30-tal som såg konserten och de flesta av oss stod bara ett par meter från Love, så det blev väldigt intimt och trevligt. Det var ungefär som på Peter Morén och Mattias Alkberg på East West, och jag måste säga att jag verkligen uppskattar dessa spelningar. Som vanligt kände jag även igen de flesta i publiken. Det känns inte som att indiepop-publiken är så stor i Örebro.
Trevlig spelning av Love Antell.
 
Vi blev sedan kvar på det för övrigt väldigt trevliga Boulebar för att sedan avsluta kvällen i en ganska rörig kö vid "hålet i väggen".
 
Gårdagen kan väl främst sammanfattas med irritation, bra fotbollsresultat för Liverpool och dokumentärer om: MH370, Macron, vikingar och Kiss. Alla intressanta på sitt sätt. Macron verkar bra och jag visste inte innan att en trummis i Kiss dött av cancer i hjärtat.
 
Jag började även på riktigt läsa i min Bibelatlas. Jag har kommit fram till Abraham nu, men har redan slagits av att Adam och Eva bara fick söner (vilket jag iofs nog redan visste) och att bara några familjemedlemmar förutom Noa ska ha befunnit sig på arken. Jag bara antar att incest och "utlånande" av fruar varit norm när det begav sig... Jag känner mig rätt raljerande och respektlös när jag skriver så här, men samtidigt har religionsstudier aldrig gjort mig speciellt mycket klokare över varför människor är religiösa.
 
En tanke slog mig också igår gällande irritationen emot feminism, och det beror främst på att Love Antell pratade om feminism under sin spelning. Jag tror att många av oss som är uppvuxna som socialistiska landsortsbor i Sverige är vana med ett väldigt jämställt samhälle. Det vill säga att föräldrarna tjänade ungefär lika dåligt (i min familj tjänade mamma förvisso alltid mer), att det var mammorna som alltid bestämde i slutändan, att sysslorna hemma var uppdelade, men det på ett normalt sätt (typ pappa byggde altan hela sommaren, medan mamma lagade maten) och att det i skolan var som så att tjejerna var bra medan vi killar mest ställde till problem. Vad gäller omhändertagande av barn så var det alltid pappa som var med mig överallt. När jag nu läser det här igen så låter det iofs som att maskulinism borde vara grejen, men det är inte min poäng :-). Det jag vill säga är att jag tror att det här var ganska standard för många av oss socialistiska landsortsbor och att "feminismen" därför kan te sig märklig och att "problemen" därför lätt attribueras till invandring. Även om jag delvis inte håller med om det jag själv skriver så finns det en känsla av ett skapande av ett problem som inte upplev(t)s finnas/funnits och därmed uppstår irritation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0