Frustrerande!

Liverpool är oerhört frustrerande för tillfället. De är det klart bättre laget igen men lyckas inte vinna, utan det blir 1-1 efter en försvarsmiss.
 
Annars har väl dagens stora nyhet varit valet i Katalonien. I grunden tror jag på ett folk en nation, vilket jag inte är ensam om, annars hade det väl knappast funnits så många länder i världen!? Nu vill inte Spanien att Katalonien ska bli självständigt och det får en väl acceptera och jag kan därför förstå att de försöker stoppa valet. Att mest försöka sabotera valet som nu gjordes blev dock väldigt märkligt. Resultatet blev att de flesta nu har kunnat rösta medan det kablats ut bilder och filmer på spansk polis som misshandlar katalaner. Om det förut fanns förståelse för Spaniens agerande av utomstående lär de knappast ha blivit mer förstående... En annan intressant sak är varför Katalonien vill bli självstänidgt. De menar att de har ett eget språk, en egen kultur, en egen historia, att de förlorar massa pengar till Spanien osv, vilket är helt förståeliga argument. Jag tror även jag skulle kunna räkna med ett mindre hat mot spanjorer också, men vill helst inte göra det. Summerar man allt detta blir det dock rätt brunt... ...och som slutkläm det finns accepterad och inte accepterad nationalism! Krim fy, Katalonien så klart ni ska få bli självständiga.
 
Jag hade hursomhelst röstat ja om jag varit katalan och hoppas att Katalonien får sin självständighet. För övrigt har jag grymt bra erfarenheter av både Katalonien och katalaner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0