Hemma från Sthlm

Nu är jag hemma från den senaste resan till Sthlm. När jag kom hem försökte jag sätta igång min nya vinylspelare igen och som ett under fungerade den nu, utan att jag hade gjort någonting. Har lite minnen av att det där har hänt förut när det gäller min förstärkare. Att allt inte fungerar på en gång, men sedan bara hoppar igång. Nu spelas Erasures "Wonderland" här hemma och jag är glad :-D.
 
Sista heldagen i huvudstaden blev även den lyckad. Vi började med en promenad till Abbamuseet och efter det ganska saftiga inträdet på 270 kronor med audioguide kom vi snabbt in. Vi använde dock aldrig audioguiden eftersom hela museumet var väldigt bra skyltat. Så här i efterhand tycker jag dock att det var värt pengarna att gå in. Museumet innehåller en mängd prylar från Abba och även en hel del interaktiva saker som en kan roa sig med. Vi sjöng, dansade och spelade quiz där inne bland annat. Allt sparas sedan ned på en hemsida som en kan nå genom en kod på sin biljett.
Den här parkbänken hade något med Abba att göra men jag kommer inte ihåg vad det var explicit.
Helikoptern från Arrival-skivan som jag tror att Juliana har på vinyl om jag minns rätt.
Abborna, grymt välgjorda dockor för övrigt.
 
När vi kände oss nöjda blev det en lunch på den intilliggande restaurangen. Nu märkte vi att vi hade flera timmar att nyttja innan konserten senare på kvällen, så vi bestämde oss för att gå på bio eftersom det är något en sällan hinner med här hemma i Örebro. Vi valde filmen Borg på biografen Grand. Vi funderade på om det var där Palme hade varit innan han blev skjuten inte långt därifrån? Vi tog dock inte reda på om det var så eller inte, men men...
 
Filmen var bra förutom lite för många tennis-scener. Shia Labeouf var lysande som John McEnroe. På väg till bion tyckte sig Bias se en Birro-broder, och nog fan mötte vi Peter Birro senare på kvällen på Odenplan.
 
På kvällen var det så dags för bandet The Black Angels på Debaser Strand med förbandet A Place To Bury Strangers. Förbandet var något av det sämsta jag hört live tror jag men The Black Angels var bra, och även för en sådan som mig som knappt hört något av dem tidigare var det väl värt att se dem. Inte så mycket show som The Hives, men det var nog lika bra :-).
The Black Angels.
 
Sedan var det tillbaka till pensionatet och idag tog vi ett tåg tillbaka till Örebro vid 09.25. 
 
Riktigt skön liten resa detta. Bra pensionat och kul att turista på hemmaplan, och sist men inte minst är det skönt att slippa jobba för en stund och bara få njuta av livet :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0