Chiang Mai

Igår sen eftermiddag lämnade vi äntligen Bangkok och hamnade i Chiang Mai.
 
Jag tror aldrig jag gillat Bangkok och jag gör det fortfarande inte :-). Varmt, dålig luft och mycket otrevligt folk. Det senaste innefattar dock bara taxichaufförer och annat löst folk på Khao San Road, något annat har jag inte direkt möjlighet att bedöma.
 
När vi skulle ta oss från hotellet till flygplatsen Don Mueang åkte vi taxi, men det gick så där till en början. Den första taxichauffören vägrade sätta på taxametern vilket gjorde att vi vägrade fortsätta åka och blev således avsläppta efter några hundra meter. Nästa taxichaufför vi fick tag i körde dock med taxameter utan problem, vilket gjorde att en resa på över 60 minuter, på grund av den överjävliga trafiken i Bangkok, kostade mindre än 90 kronor inklusive avgift för vägtull. Som jämförelse kostade det oss 300 kronor när vi ankom Bangkok från flygplatsen Suvarnabhumi och taxametern inte var på.
 
Väl framme på Don Mueang gick allt bra och vi kom med vårt Nok Air plan till Chiang Mai. Chiang Mai ligger typ 70 mil norr om Bangkok och är därmed ingen plats för badturism. Hit åker folk istället för att vandra i djungeln, se elefanter och annan mer naturfokuserad turism. 
 
När vi kom hit igår checkade vi in på vårt boende, The Ghee House, som har visat sig vara ett väldigt bra boende med jättetrevlig och hjälpsam personal. Annars innebar kvällen främst ett restaurangbesök där mango sticky rice visade sig vara en delikatess och en promenad runt i gamla stan i Chiang Mai.
 
Idag har vi besökt Wat Phrathat Doi Suthep som är ett tempelområde uppe på ett berg utanför Chiang Mai. Det är lite av ett måste att besöka när en är i Chiang Mai och ligger väldigt vackert. Jag var dock mer intresserad av att hitta bra utsiktsplatser över Chiang Mai än själva templet i sig, men några bra utsiktsplatser hittade vi aldrig, det var skog i vägen hela tiden :-). Templet var dock vackert och det var även lite av en utmaning att komma dit eftersom en är tvungen att gå upp för ett gäng trappsteg för att komma fram till templet.
Trappan upp till tempelområdet.
Guld är populärt i templen!
Vi hann ialf fånga lite utsikt på vägen upp och ned från Wat Phrathat Doi Suitep.
 
Tempelbesöket tog längre tid än vad vi trodde innan och vi var hemma i boendet först runt halv 6 på kvällen, så frågan är om vi kommer hinna så mycket mer idag?
 
Jag köpte för övrigt en kaffe på Starbucks idag, och om allt annat är billigt här i Thailand så tar Starbucks så vitt jag kunde se samma priser för sitt kaffe här som hemma. Lite galet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0