En dag i templens tecken

Även om gårdagen var en heldag här i Bangkok så gjorde vi inte så mycket. Det blev mest att sova, äta och gå runt lite här i krokarna av Khao San Road. Jag minns inte riktigt vad jag har ansett om Khao San Road förut, och eventuellt har det blivit sämre... Jag vet att jag tidigare störts av alla som vill sälja kostymer och en del tuk-tuk förare, men nu är det även massa folk som vill sälja alkohol osv. Minns inte att det var lika mycket tjat när jag varit här förut, men som jag skrev igår var det länge sedan sist, och minnena bleknar :-(. Vi köpte ialf både jackfrukt och sådan pannkaka med banan- och chokladsmak. Så även om situationen eventuellt är något "värre" på Khao San Road så är det mesta som jag minns det trots allt.
En av pannkakskillarna.
 
Idag blev det ett panikartat toalettbesök efter frukost, men efter det har det känts ok i magen. Antar att det var någon dålig räka i pad thaien igår.
 
Ja sedan har vi knallat runt i det otroligt fuktiga och varma Bangkok. Svetten rann verkligen. Att vi knallade runt var för att besöka diverse tempel. Ett av dem besökte jag med Sajje redan 2003, men idag besökte vi även några andra. 
 
Vi började med Grand Palace för att bland annat kika på Emerald-Buddhan som ska vara något av det heligaste i Thailand. Jag får läsa på mer vad det innebär, men buddhan är viktig för många thailändare och palatset är galet utsmyckat och klart värt ett besök för turister som oss.
 
Det började förvisso så där när jag inte släpptes in i Grand Palace eftersom jag hade en sarong på mig. Den var ju för tjejer så det gick inte för sig. Undrar hur de tänker med munkarna som springer runt där tänkte jag :-). Men det löste sig eftersom det kom fram en turist som undrade om jag ville ha hans byxor. Ja visst sa jag, och så fick han 100 baht och jag byxorna. Snällt av honom.
2003.
Samma plats 2018.
 
Det var varmt att gå runt i Grand Palace och vi fick se Emerald-Buddhan, men inte ta några bra foton. Det var möjligt att ta foton från lite avstånd, men jag orkade inte zooma och greja, så de bilderna är inte så bra, så de får vara :-).
 
Sedan gick vi och käkade lite pad thai innan vi gick vidare till Wat Pho i närheten av Grand Palace för att se den gigantiska liggande buddhan.
Jag i vägen för den liggande buddhan :-).
 
Väl tillbaka svettiga som aldrig förr på hotellet blev det ett bad i poolen. Nu ska vi väl ut och äta, och det lutar åt något vegetariskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0