Cruise for a Corpse

Nu har jag spelat igenom det gamla Amiga-spelet Cruise for a Corpse, och det känns som att jag kompletterat mitt liv en aning. När jag köpte min Amiga 600 HD så följde Cruise for a Corpse med på hårddisken, en hårddisk där jag aldrig lyckades lägga in något på egen hand :-). Jag minns inte riktigt när jag köpte mina Amiga, eller snarare var det mina föräldrar som köpte den till mig, men Cruise for a Corpse släpptes 1991, så det var nog inte så långt efter det. Vi kan säga att jag var 10 år när jag köpte Amigan. Cruise for a Corpse är ett äventyrsspel på engelska och som innehåller väldigt mycket text, så det var inte lätt för mig att förstå mig på spelet när det begav sig, men jag försökte otaliga gånger att komma någonstans i spelet. Som jag minns det lyckades jag dock aldrig spara mitt spelande, så varje gång fick jag börja om från början. Vid ett tillfälle fick jag låna en "lösning" som fanns i någon tidning, tror att det var av Gabbe, och tanken var att jag skulle spela igenom spelet, men jag fastnade någonstans ändå, och lyckades aldrig spela igenom spelet. Så småningom slutade jag spela Amiga för annat, och faktumet att jag aldrig spelat igenom Cruise for a Corpse har därmed legat som ett öppet sår genom stora delar av livet :-).
 
Nu är det dock klart, jag har spelat igenom Cruise for a Corpse genom att spela spelet på Internet Archive och genom att följa en Youtube-video med en lösning, så nu känner jag mig hel igen :-).
 
Jag överdriver givetvis mitt lyckorus, men samtidigt är det ändå skönt att äntligen ha fått detta gjort, även om jag tagit mycket hjälp av Youtube :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0