Notiser och bra humör

Jag kände mig på riktigt bra humör igår under slutet av arbetsdagen och även på vägen hem. Det kanske delvis berodde på den gubbe som släppte förbi mig i kön på Coop eftersom jag bara hade en sak och han flera. Att visa lite vänlighet i vardagen är lätt att glömma bort, men det ger mycket. I övrigt var det vackert väder, så det gjorde väl sitt till.
 
Nu har jag fått boken "Omgiven av idioter", men jag har inte läst den än, och jag kommer inte att göra på någon vecka heller men ändå. Angående det förra stycket, är det inte lite tidstypiskt att bortse från sina egna brister och sedan se det som att alla andra är idioter? Nu kanske boken har något annat tema, men ändå, jag tycker jag märker av det på jobbet inte för sällan. Istället för att se sitt eget ansvar tenderas det att lägga skulden på andra. Det jag menar är att brister inte ska åtgärdas, och att fel inte begås, men jag tycker att det egna ansvaret ibland glöms bort.
 
Från en sak till flera andra...
 
Under resorna fram och tillbaka till Minsk flög vi med fyra olika plan, och jag tror inte jag hade flugit med något av dem förut. Bombardier CRJ 900, Embraer 170, Bombardier Dash 8 Q-400 och Bombardier CS 300. Bara en notis för mitt eget minne. En är ju van med Boeing 737-800 :-).
 
Jag har nu läst ut Mary Shellys "Frankenstein", och vad den överraskade! Min bild av Frankenstein var ett elakt monster, men boken ger en helt annan bild. I boken så är monstret egentligen inget monster, utan snarare en individ som blir elak efter att en mängd människor avvisat honom, och det han vill ha är kärlek, men när han inte får det, så går det illa. Inte revolutionerande, men ändå annorlunda mot den bild som ialf jag hade av boken innan.
 
Hanif Bali har slutat twittra efter att han tweetat om att UD tipsat en journalist om en intervju-kandidat. Det är tydligen vanligt, men jag hade också uppfattat det som märkligt. Mycket tråkigt att en trotsig röst slutar på Twitter. Jag vill inte ha ett dåligt debattklimat, men absolut inte ett debattklimat där rädslan för misstag gör att folk slutar diskutera.
 
Benny Fredriksson tog livet av sig efter att han blev "karaktärsmördad" av Aftonbladet. Jag är inte så pass insatt att jag vet hur han var som människa och chef, men hur lyckat är egentligen #metoo? Det får väl framtiden utvisa.
 
Igår var jag på vinmässan här i Örebro. Något mindre utställare än vanligt och inga direkta nya upptäckter för mig, men trevligt. Kul att träffa gamla arbetskamrater!
 
Ikväll är det Johan Rheborg tydligen, och jag verkar ha biljett :-). Det hade jag missat. 
 
...och till sist. Jag lyssnade på Glenn Hysén i Värvet, och han är verkligen en härlig människa som försöker se saker från den ljusa sidan så gott det går. Det tycker jag många borde försöka ta efter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0