Söndag

Nu är förhoppningsvis allt klart med gamla lägenheten inför besiktningen. Förhoppningsvis är det bara att lämna tillbaka nycklarna nu som gäller.
 
Jag hade glömt att betala in restskatten till Skatteverket. Egentligen hade jag inte glömt, utan trodde att restskatten skulle dras automatiskt från det konto som återbäringen annars hamnar på. Men icke, nu får jag betala lite extra i ränta istället...
 
Jag har även stängt av elen och flyttat adress idag. 
 
I övrigt har jag hunnit med och kollat på Världens undergång om slaget i Verdun. Jag har tagit upp det tidigare, men det är coolt när de lagt på färg på all film som visas. Mina egna problem känns även rätt små när jag ser hur de hade det under slaget.
 
Jag började även att se serien om självmordssekten i Jonestown. Det var typ 1000 amerikaner ur en religiös sekt som tog livet av sig i Guyana 1978. Helt jävla galet, och inte så länge sedan. Jag visste dock inte alls att detta hade hänt tills 2015 då jag såg filmen "The Sacrament" som handlar om det här. 
 
Jag såg även "Köttätarens dilemma" igår. Det kan kanske gå att äta kött osv för den som vill på ett någorlunda vettigt sätt, men det sker inte i dagsläget. Rätt många otrevliga bilder i dokumentären. Grisar som inte ficl röra sig osv. ...och då sker det ändå på ett lagligt sätt efter vad jag förstod.
 
Två öl med Bias igår på Pitcher's. Vi såg Sverige vinna över Turkiet. Trots att det bara var två öl kände jag av det under natten och imorse. Min kropp har helt vant av sig med alkohol.

...och solen har sin gång

Valle jobbar övertid idag, så därför bestämde vi oss för att inte träffas denna helg. Trist! Även ovanligt, det var länge sedan vi inte spenderade en helg tillsammans. Känns ovant.
 
Ja, ja, vad har jag då gjort med min egen tid? Tränat och fixat lite i gamla lägenheten. Städningen var inte exemplarisk så jag har förbättrat lite, men främst så har jag burit upp lite dörrar från förrådet och försökt fixa till på balkongen. Blev dock inte helt klar, så måste tillbaka en sväng imorgon. Lägenheten ska slutbesiktigas nästa vecka. Skönt och få den ur världen.
 
Igår läste jag ut "och solen har sin gång", en bok av Hemingway. Jag har ganska mycket böcker nu som jag inte läst ut, och den här köpte jag för rätt länge sedan. Bra bok om partylivet efter Första världskriget. Lite som när en annan backpackade med diverse grabbar back in the days. Svårt att inte bli lite nostalgisk, speciellt i relation till det rätt seriösa livet som nu föreligger.
 
Jag har försökt läsa ut en bok i veckan, och ska försöka göra det ett tag framåt, för att komma igenom alla böcker jag köpt, men blir svårt eftersom många är rätt tjocka :-).

Torsdag

Kikade på Uppdrag Granskning om falska sjuksköterskor. Alltså att de fuskat med intyg och liknande. Skulle tro att problemet generellt inom arbetslivet är rätt stort. Jag ser falska handlingar av olika slag mer eller mindre varje dag på jobbet. Förståeligt men tröttsamt.
 
Annars då? Helt ok, lite krånglande mage, men det är ju inte helt ovanligt gällande mig.
 
Trevligt grabbhäng hos Grens igår.

Dagens tankar

Jag har lyssnat på Navid Modiris intervju med Wally Johnson. Wally är förespråkare för cannabis. Att det borde bli lagligt och säljas av staten. Spontant håller jag med, men jag är för dåligt insatt för att egentligen ha en riktig åsikt. Jag hade hoppats att intervjun skulle ge lite mer insikt i den vetenskapliga debatten, vilken den inte gjorde. Snarare hävdade Wally att de som är emot legalisering hade en del argument som jag aldrig hade hört. Typ att cannabis skulle leda till homosexualitet. Känns inte så seriöst... Sedan var han lite väl kategorisk i vissa åsikter för min smak. Kändes nästan som att Navid också var en aning besviken under intervjun. 
 
Att Mussolini hade invaderat Libyen hade jag missat. Nu får ni även försöka hålla två tankar i huvudet samtidigt - han verkade inte heller speciellt sympatisk. Från en sak till en annan, Ingvar Carlsson däremot, det verkar vara en sympatisk karl :-).

High Fidelity

Jag har precis sett om High Fidelity. Första gången jag såg den, och tidigare enda, hade jag nog svårt att förstå allt, och var nog inte riktigt i samma skor som dem som filmen handlar om. Nu känner jag igen mig i rollfigurerna på ett helt annat sätt och blev härligt nostalgisk. En nästan fånig glädje i kroppen just nu :-).
 
Jag borde köpa filmen på blu-ray.
 
Skön omväxling till världen och Sverige i övrigt. Den ena oroande rapporten efter den andra... För att fritt citera Amir Rostami "hur ser Sverige ut om 5-10 år med den här utvecklingen?".

Fars dag!

Idag är det fars dag och jag har den bästa pappan :-). Det är tur för mig! Har dock inte hunnit fira honom idag, men det kommer senare :-).
 
Serien om Astrid Lindgren var riktigt bra!
 
Jag har även läst ut "Det kommunistiska manifestet" under veckan. Lite tung att läsa, och lite svår för mig att förstå fullt ut tror jag. Jag hade nog väntat mig att den skulle vara lite mer informativ. Som sagt, kanske bara jag som inte fattar.
 
Jobb i lördags. Fick inte så mycket gjort i praktiken. Irriterande ärenden. Tappar nästan lusten för hela systemet, om jag nu inte hade gjort det innan.
 
Åkte efter jobbet upp till Valle och har haft en riktigt trevlig lördagskväll och söndag. God mat på Barobao och torr bulle på Vetekatten bland annat.
 
Flyg är bokat och klart till Rom över nyår och förhoppnignsvis har jag hittat en städfirma till gamla lägenheten också.
 
Bra slut på veckan, nu ser vi till att nästa vecka blir bra också!

Lite dumnaiv

Ibland, eller kanske till och med rätt ofta, känner jag mig korkad. Förvisso är kanske korkad fel ord, men mer att "varför har jag inte tänkt på det förut?" överraskad. Nu i veckan har jag kikat på de två första delarna av en dokumentärserie i tre delar om Astrid Lindgren. I serien tas bland annat upp inspiration till Astrid Lindgrens sagor. Exempelvis var hon fick en del inspiration till att skriva Pippi Långstrump osv. Det här med inspiration till egna skapelser är något jag "missat" genom livet. Jag har, eller har haft, en dumnaiv föreställning gällande att konstnärer osv kommer på sina skapelser ur ingenting. Typ att de får en "egen" idé och sedan exempelvis skriver eller komponerar något. Att det många gånger, eller alltid, handlar om att stjäla något som redan finns och sedan eventuellt inkorporera det i en egen idé har jag svårare att förstå.
 
Jag har även läst ut boken "Food Pharmacy", en i raden av böcker som ska leda till bättre hälsa. Jag har förvisso inte läst så många liknande böcker genom åren, men det betyder inte att det inte finns en uppsjö av dem. Av tipsen var mycket likt det jag läste i en bok av Fredrik Paulún för drygt 15 år sedan. Jag vet inte om direkt något var helt nytt för mig, men fasta under delar av dagar var nog något jag inte stött på förut. Även en del detaljer gällande vissa matvaror och att det är bra med kryddor kändes som nyttig information. På det stora hela var det även bra för mig att läsa något om mat igen.
 
En bra dag i övrigt.

Hatten av för Red Star

Det flyter inte på för Liverpool. Idag förlust mot Red Star Belgrad i Champions League. Förvisso ett hörnmål och ett ovanligt bra avslut som gick in. Därmed slutade det med en 2-0 förlust. Sådant händer, ibland även mot sämre motstånd, men problemet är att Liverpools mittfält är för dåligt. Det har synts i flera matcher under säsongen. Det är ingen som kan driva boll. Blir nog bättre när Keita är tillbaka, men under den senaste tiden har det sett dåligt ut. Det är en sak att förlora, men det kändes aldrig ens nära vinst under den här matchen. Det är för dåligt. Men, men hatten av för Red Star, väl genomförd match.
 
Nu har jag köpt biljett till Rom annandag jul :-). Spännande!
 
Igår kväll "slog" det mig, om bara några år är det för mig lika långt till 60 som till 20. Det var nästan en hisnande jobbig tanke.

Queen

Igår var det släktträff. Faster Birgitta hade dragit ihop släkten på pappas sida. Det hela visade sig bli väldigt trevligt, och över min förväntan. Jag måste säga att jag har en väldigt trevlig släkt :-). Bra initiativ av Birgitta.
 
Efteråt blev det en snabb visit till päronen. Den blev inte så lång eftersom jag och Valle tidigare bestämt att vi skulle gå och se "Bohemian Rhapsody". Jag hann dock köra lite tåg, som pappa äntligen satt upp inomhus, och kika lite fotboll. 
 
"Bohemian Rhapsody" visade sig vara en mycket underhållande film och levererade både sorg och glädje. Det var dock många publikfriande tvära kast i filmen, vilket jag har svårt att se ha något med verkligheten att göra, men det passade för dramatikens skull. Jag googlade även filmen efteråt och det verkar vara rätt mycket som inte stämmer överens med verkligheten. Jag tycker dock att en kan försöka bortse från de dokumentära bristerna och se filmen för dess stora underhållningsvärde.
 
Jag orkade inte sälja kläderna jag rensade ut för någon månad sedan, de hamnade istället hos Myrorna idag.
 
I torsdags såg jag en dokumentär om Gudrun Schyman. Hon var den första svenska politiker jag kan minnas att jag tyckt riktigt illa om. Numera minns jag inte varför och kan även tycka att hon är sympatisk. Jag har dock fortfarande väldigt svårt att få hennes ideologiska världsbild att gå ihop med verkligheten. Men är det kanske meningen? Att hon vill provocera lite för att få till andra synvinklar? Inte omöjligt.

RSS 2.0