Jahappja

Det var svårt att sova inatt efter att Liverpool avgjort mot PSG i sista minuten efter en väldigt bra match. Jag kan även bara hålla med Lagerbäck som var inne på att det var mycket rättvist att Liverpool till slut vann.
 
Idag har jag fortsatt med mitt projekt på jobbet. Även idag gick det väl så där eller ok. Godkänt, men det kan levereras bättre, dock svårt med så kort förberedelse.
 
Imorgon bär det av till Göteborg för verksmästerskap i fotboll. Jag har inte rört en fotboll på över ett år och jag har tränat rätt dåligt senaste veckan, så formen är nog inte på topp :-). Kul blir det nog ialf.
 
Annars då? Navid Modiri fortsätter att imponera i sin podd. Jag har i veckan lyssnat på intervjuer med Per Brinkemo och Mustafa Panshiri. Båda mycket bra och intressanta intervjuer med kloka människor. I övrigt har jag bekantat mig med Mata Hari och systrarna Mitford.

Upptaget

Det har varit mycket i veckan.
 
För att börja där jag slutade i måndags så spenderade jag tisdag till torsdag i Sthlm med utbildning. Mycket bra utbildning också. Föreläsningar av folk från MiÖD och Lunds universitet. Åter var det inte så mycket nytt, men det var väldigt bra. Nu ska jag och en kollega försöka att förmedla kunskapen till enheten också. Vi började med det redan i fredags. Blev halvdant men helt ok. Det kommer dock bli bättre så småningom.
 
Under utbildningen bodde vi på Hotel C, väldigt centralt, och sannoilkt därför rätt ocharmigt. Under onsdagskvällen var jag ute och käkade med Valle. Vi gick till Carmen på Söder. Ett ställe jag tror att jag känt mig rätt hemma på för några år sedan, men nu vet jag inte. En helt annan sak är att jag fått en bra känsla av deltagarna i utbildningen. Verkar mestadels vara bra folk. 
 
Något som slagit mig en aning under de här två resorna till Sthlm är en del manlig personal jag mött på hotellen. De får Jonas Gardell att framstå som macho. Vad beror det på? Är det biologi eller kultur? 
 
Väl tillbaka i Örebro i torsdags så blev det att sova en natt och jobba en dag för att sedan med Paul åka tillbaka till Sthlm för att hänga med Valle :-).
 
Denna gång i Sthlm blev jag imponerad av stationen Sthlm City. Hur får de ihop det? En jättestation långt ned i marken som även byggdes när det redan fanns en massa tunnlar och grejer. Jag är offantligt imponerad. Jag är dock mindre imponerad av Slussen. Är det tänkt att det ska vara ett hål i Sthlms hjärta under flera år? Otroligt fult.
 
Jag tvingade även med Valle till Riddarholmskyrkan för att titta på svenska döda kungar. Typ alla ligger där; Gustav II Adolf, Gustaf III, Karl X, Karl XI, Karl XII, Magnus Ladulås osv. Det kostade 50 kronor att gå in, förvisso utan guide, men det fanns gott om skriftligt material att läsa. Det var även rätt lugnt där inne, verkligen inte en massa turister och dylikt. Jag visste inte ens att dessa kungar var begravda här och på samma ställe förrän för några år sedan, vilket jag finner en aning konstigt.
Jag och Gustav II Adolf. På något sätt stort :-).
 
I övrigt käkade vi på Hermitage och spenderade sedan resten av eftermiddagen med att titta på fotboll. Var förvisso främst jag som kikade, men jag gjorde mitt bästa för att få Valle intresserad :-). Bra gick det också för mina lag :-).
 
Väl hemma idag har jag och päronen flyttat det sista. Det finns förvisso några småsaker kvar i gamla lägenheten, men inget, förutom en garderob, som jag inte kan flytta själv. Jag har även samlat på mig för mycket grejer. Jag måste rensta ut, speciellt kläder.
 
Nu ser vi till att vi får en bra vecka!

Valet

Nu har valet passerat. Jag ändrade mig sista dagen och lade min riksdagsröst på Socialdemokraterna. Från början hade jag tänkt att rösta på Liberalerna eller blankt, men i söndags morse gjorde jag flera valkompasser och Socialdemokraterna verkade ligga närmast. I kommunvalet fick det dock bli Liberalerna och i landstingsvalet blev det blankt. Så det blev ändå lite som jag hade tänkt från början.
 
Valresultatet då? Något oroande att typ 37 % av Sveriges befolkning är extremister. Tydligt att många moderater röstade på KD, vilket var synd. Jag hade kunnat vara utan KD i riksdagen. Överraskande få som röstade på partier utanför riksdagen. Men i stort gick väl valet ungefär som alla tänkt? SD kanske fick lite färre röster än förväntat och Socialdemokraterna lite fler. Känslan är väl dock att det inte spelade så stor roll vad en röstade på den här gången. Att det blir en intressant politisk framtid står dock klart.
 
I övrigt har det flyttats en hel del under helgen. Tackar er stort som hjälpte till :-). Jag har även läst ut Per Brinkemos lilla bok om somalier i Sverige.
 
Imorgon Sthlm, och där blir jag kvar några dagar.

Jag har inte så mycket att förtälja...

Det har varit ett par rätt intensiva dagar. Jag har varit i Sthlm på utbildning, eller snarare en uppstart av ett projekt. Det kommer nog bli bra, ialf för mig. Jag får tacka EU för att det pumpas in pengar i detta :-). I övrigt bodde vi på Hasselbacken och såg Tommy Körberg. Det märks att en är från landet som reagerar på sådant.
 
Jag har ialf kikat igenom hela Hermans Historia nu.
 
Sedan kan jag undra varför så många vuxna människor säger liksom hela tiden? De låter ju som korkade tonåringar.

Flytt och barn

Det har varit en upptagen helg och därmed inte något skrivande. 
 
I fredags fick jag äntligen träffa "barnet" och det var kanske det sötaste jag sett :-). Så liten. Jag har nog aldrig sett en så liten människa förut :-). Han gjorde inte så mycket väsen av sig, sov mest.
Jag fick lov att lägga upp en bild :-). Ett stycke sätt att sova på :-).
 
Sedan bar det av till Hallsberg för att låna en bil. Vi behövde den för att flytta Valle i lördags. Så i lördags blev det en sväng till Barkarby. Väldigt smidigt att åka dit med bil, bara ett problem att jag inte har någon egen bil... Jag skulle nästan ha en rackare som inte drog så mycket drivmedel, men det kostar nog för mycket...
 
Imorgon blir det Sthlm för lite jobb osv, intressant förhoppningsvis.
 
I övrigt är Navid Modiris podd helt magiskt bra. Har nu även lyssnat på Jens Ganman och Daniel Lampinen. Tänk er Värvet fast med intressantare gäster. Grymt imponerad.

RSS 2.0