Upptaget

Det har varit mycket i veckan.
 
För att börja där jag slutade i måndags så spenderade jag tisdag till torsdag i Sthlm med utbildning. Mycket bra utbildning också. Föreläsningar av folk från MiÖD och Lunds universitet. Åter var det inte så mycket nytt, men det var väldigt bra. Nu ska jag och en kollega försöka att förmedla kunskapen till enheten också. Vi började med det redan i fredags. Blev halvdant men helt ok. Det kommer dock bli bättre så småningom.
 
Under utbildningen bodde vi på Hotel C, väldigt centralt, och sannoilkt därför rätt ocharmigt. Under onsdagskvällen var jag ute och käkade med Valle. Vi gick till Carmen på Söder. Ett ställe jag tror att jag känt mig rätt hemma på för några år sedan, men nu vet jag inte. En helt annan sak är att jag fått en bra känsla av deltagarna i utbildningen. Verkar mestadels vara bra folk. 
 
Något som slagit mig en aning under de här två resorna till Sthlm är en del manlig personal jag mött på hotellen. De får Jonas Gardell att framstå som macho. Vad beror det på? Är det biologi eller kultur? 
 
Väl tillbaka i Örebro i torsdags så blev det att sova en natt och jobba en dag för att sedan med Paul åka tillbaka till Sthlm för att hänga med Valle :-).
 
Denna gång i Sthlm blev jag imponerad av stationen Sthlm City. Hur får de ihop det? En jättestation långt ned i marken som även byggdes när det redan fanns en massa tunnlar och grejer. Jag är offantligt imponerad. Jag är dock mindre imponerad av Slussen. Är det tänkt att det ska vara ett hål i Sthlms hjärta under flera år? Otroligt fult.
 
Jag tvingade även med Valle till Riddarholmskyrkan för att titta på svenska döda kungar. Typ alla ligger där; Gustav II Adolf, Gustaf III, Karl X, Karl XI, Karl XII, Magnus Ladulås osv. Det kostade 50 kronor att gå in, förvisso utan guide, men det fanns gott om skriftligt material att läsa. Det var även rätt lugnt där inne, verkligen inte en massa turister och dylikt. Jag visste inte ens att dessa kungar var begravda här och på samma ställe förrän för några år sedan, vilket jag finner en aning konstigt.
Jag och Gustav II Adolf. På något sätt stort :-).
 
I övrigt käkade vi på Hermitage och spenderade sedan resten av eftermiddagen med att titta på fotboll. Var förvisso främst jag som kikade, men jag gjorde mitt bästa för att få Valle intresserad :-). Bra gick det också för mina lag :-).
 
Väl hemma idag har jag och päronen flyttat det sista. Det finns förvisso några småsaker kvar i gamla lägenheten, men inget, förutom en garderob, som jag inte kan flytta själv. Jag har även samlat på mig för mycket grejer. Jag måste rensta ut, speciellt kläder.
 
Nu ser vi till att vi får en bra vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0