Inspirerande

Barcelona är inspirerande. När jag var yngre kunde jag inte förstå när diverse kultur-människor pratade om att de hämtade inspiration från olika platser osv. I min värld var det bara smarta människor som tänkt ut smarta och intressanta saker från ingenting. Så här i efterhand jävligt korkat tänkt av mig. Nästan pinsamt, men jag har nog tidigare varit mer benägen att tänka att vi människor är vad vi är, inte vad vi utsätts för, vilket jag nog ialf delvis ändrat nu.
 
Tillbaka till saken. Barcelona har något, som säkert många andra städer också har, men som jag inte gillat tidigare eller inte tänkt på. Det vimlar av kultur helt enkelt utan att i mina ögon vara hippt eller dyrt. Jag och Bias brukar prata om det, att det finns en livsglädje och avslappnad attityd hos spanjorer. Så sjukt stereotypt av oss, men det känns så i jämförelse med Sverige som så ofta känns så jävla skitnödigt och tråkigt. Ur det här föds en inspiration, jag vet inte till vad, kanske bara till glädje.
 
Annars idag då? Jag såg till att mina kära föräldrar fick se Sagrada Familia meden jag stannade utanför för att läsa en gammal Ulf Lundell-bok. Mer om den i framtiden. De verkade nöjda efteråt, men inte lika fascinerade som jag var när jag var där bakfull och dann (är det ett eller två n?) för några år sedan.
 
Sedan blev det mat på en katalansk restaurang, Sant Joan. Det var vi och massa locals. Kändes rätt, men ändå fel. Svårt att förstå vad vi skulle beställa. Till slut fick vi in något i stil med en tallrik lax, en tallrik kyckling och en tallrik entrecote. Det var utan såser och annat. Det bara kändes som vi glömt beställa saker som borde höra till :-).
 
Sedan gick vi på Passeig De Gracia och La Ramblas. Den förra så himla vacker med galna hus, den senare full med människor och försäljare.
 
Benen blev trötta och vi gick tillbaka till vårt rätt bra hotell. Något lyhört mellan rummen men annars bra.
 
Kvällen spenderades i gränderna i El Born och Barceloneta. Förvisso främst på en restaurang i Barceloneta, Salamanca, mat från havet, rätt ok!
 
Bra dag och förhoppningsvis bland annat fotboll imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0