Tisdag!

Idag har jag haft seminarium. Vi skulle göra en socialpsykologisk profil på några karaktärer i en film, som heter Mannen utan minne, och sedan diskutera det. Jag var lite nervösare än vanligt, men det flöt på alldeles utmärkt. Det är guld att man har Ingville i samma grupp. Hon kan verkligen prata på, och då är det bara lägga in massa smarta kommentarer till det hon säger :-).

Har varit lite småorolig under senaste veckan också... Har upptäckt eller återupptäckt en liten "kula" som sitter tillsammans med en muskel eller sena i halsen. Rätt säker på att den varit där hela tiden, men jag oroar mig ialf. Ska nog gå och kolla upp det någon dag, även att jag inte är överförtjust i att träffa doktorn.

Tränade handboll idag med. Det gick inte så bra. Förstår inte varför det går bra ibland och svindåligt ibland. Skumt värre! Match på lördag är det hursomhelst.

Det var den här tisdagen.

En bra helg!

Om förra helgen var lite halvtaskig så var den här tvärtom. Gårdagen blev väldigt trevlig tack vare en rolig förfest, trevlig utgång och soft efterfest. Jag och Nisse bestämde oss för att ta ett par öl hemma hos mig och fundera på om vi skulle ut eller ej. Funderandet blev inte så långt när Matz bestämde sig för att komma hit. Då återstod bara utgång som alternativ :-). Förfesten fördrevs med Postkodmiljonären, På spåret och en massa skrålande på kanske lite för hög volym :-). Men jag verkar ha lika toleranta grannar här som jag hade i Hallsberg :-). När vi väl lyckades avsluta förfesten var kl runt halv 12 och vi drog ner på stan. Efter lite övervägande bestämde vi oss för att det fick bli Björnstugan den här helgen med. Man börjar bli stammis :-). Det här blev nog den roligaste gången jag varit där. Bara en sådan sak att Matz satt med foten bakom huvudet en stund förgyller kvällen :-). Jag träffade assmarta Lena från gymnasiet. Hon hade jag inte sett på länge. Hon försökte övertyga mig att jag var lika smart som henne, men det gick jag inte på :-). Fick en härlig kommentar av en gammal jobbarkompis angående min nya frisyr också, som lydde - Nu ser du ju seriös ut :-). Det lockade fram ett skratt he he. De två timmarna på krogen försvann ganska snabbt för att kvällen var så underhållande :-). Det hela avslutades med en trevlig dans och efterföljande efterfest hos mig. Vi käkade pizza, spelade TP och bollade med kluriga problemrebusar. Snacka om akademikerefterfest :-). Fast kul var det och sent blev det.

Var hos Robert och kollade på Liverpool och spelade poker förut. Gick alldeles utmärkt, Liverpool vann med uddamålet och jag turade mig till en seger i pokern :-).

Utgång?

Ikväll kan det bli utgång igen. Man måste få skämma bort sig varje lördag. När man var liten fick man lördagsgodis, men nuförtiden får man gå på krogen och leta efter annat godis :-P. He he den var dålig, men det får ni stackare som läser det här ta :-).

Idag har jag skjutsat storasysters familj till tågstationen, tvättat massa kläder och tittat på lite fotboll. En ganska så skön dag. Morgondagen blir lite jobbigare. Kommer säkerligen vara lite bakis, och så måste jag plugga lite och se på Liverpool. Det är alltid lite knepigt att hitta ett ställe att se Liverpoolmatchen på.

Hade inget roligare att skriva idag tyvärr!

Dagens dating-tips! Var inte egoist :-).

Idag hade vi vår andra föreläsning i socialpsykologi, och den blev ännu mer underhållande än den förra :-). Läraren vi har är ytterst speciell, fast på ett bra sätt. Idag pratade vi om dating, och gick då genom en sådan situations alla beståndsdelar. Vi utgick efter ett schema av en snubbe som heter Goffman. Efter ett tag kom vi fram till hur man ska göra när man beställer in maten, och då undrade läraren hur vi brukade göra? Någon sa då att man brukar fråga den andre vad den vill ha och så. Så klart råkade jag säga lite FÖR högt för mig själv att -Det skulle inte jag göra!!!. Så klart hörde läraren det och undrade hur jag brukade göra? :-). Oj tänkte jag, nu kan det bli jobbigt. För det första är jag ingen van restaurangdateare överhuvudtaget, men jag tryckte ur mig det svaret som låg närmast... Det var att jag inte alls bryr mig om vad den andre beställer, och beställer in det jag vill ha, utan att ta någon större notis om vad den andre tycker om det. Då fick jag höra att jag var en egoist, och blev påhoppad om det resten av föreläsningen :-). Jag hade nog inte riktigt handlat så som jag sa heller, men typ... Hade säkert frågat vad den andre ville ha, men jag skulle aldrig anpassa min mat efter någon annan. Sedan hade jag nog beställt in vatten eller öl när jag inte är speciellt förtjust i vin. Har aldrig gillat att anpassa mig själv efter andra när jag inte egentligen behöver. Hursomhelst blev det hela ganska roande för resten av kurskamraterna tror jag :-). Kul för dem, lite jobbigt för mig kanske :-).

Var iväg till storasyster igår och visade nya frisyren. Saga blev som jag trodde väldigt fundersam :-). Hon verkade inte riktigt känna igen mig, eller att hon tyckte det var konstigt, för hon stog och tryckte vid systers ben en längre stund innan hon vågade börja leka med mig :-).

Nu är snart pastan färdigkokt, så det börjar bli klart för mat.

Ny frilla!

Nu har jag gjort en stor förändring av mitt utseende. Jag har fått mitt hår klippt och färgat i en ganska så mörkbrun färg. Det verkar som det blev riktigt bra. Ska bli kul att se om det blir några reaktioner i omgivningen. Kul att se om Saga känner igen mig :-).

Blev ruskigt sur på handbollsträningen idag. Det hade gått rätt dåligt hela tiden, så då rann det över till slut och det blev en kortare sväng in i omklädningsrummet för att samla tankarna. Undrar om man någonsin kommer bli så "bra" igen som man varit... Just nu känns det inte så.

Tror surheten var en reaktion på helgens alla misslyckanden, och då speciellt "jag dopar mig för att jag är för slö för att bygga muskler" Rio Ferdinands mål mot Liverpool.

Hade första riktiga föreläsningen i Socialpsykologi idag. En riktigt cool och udda lärare hade hand om det. Tror det kan bli riktigt roligt. Det är nästan så att man längtar lite till nästa föreläsning.

Jag fick bra betalt för de 3 dagar jag jobbade i julas. Känns riktigt bra, för då kan jag köpa en eller ett par nya tröjor :-).


Mycket skiter sig på slutet...

Den här helgen både började och slutade med att saker sket sig på slutet. Spelade handbollsmatch i fredags kväll som slutade lika efter att vi ledat hela matchen, som mest med 7 bollar. Det var riktigt dåligt av oss. Min insats var väl ok men inte bra.

Tittade på skidåkning i lördags där både Södergren och Fredriksson var med i toppen tills Fredriksson krockade med en italienare och trillade, så då var han borta från seger. Södergren förlorade senare i en spurtstrid mot Angerer. Det var nära där med med andra ord.

Det blev en krogkväll i lördags. Jag, Nisse, Bias, Allan och Salle förfestade hos Nisse för att sedan dra vidare till Björnstugan. Jag hade en ovanligt trevlig kväll, men det sket sig väl lite där med på slutet kanske :-)... Lite svårt att säga :-).

Nu idag söndag har jag tittat på när Liverpool fick stryk av Man USA med 1-0. Ett lika resultat hade varit mest rättvist, men Man USA lyckades så klart göra ett skitmål i slutet. Jävla skit!!!

Innan den matchen satt jag och kollade på utförsåkning. Det mest uppseendeväckande med det var att Dorfmeister nästan krockade med en funktionär. Det hade kunnat gått riktigt illa. Anja gjorde som allt annat den här helgen, sabbade det på slutet. Hon ledde stort när hon gjorde en miss så hon bara kom tvåa.

HV 71 förlorade också med uddamålet. Så det är alltså inget som varit speciellt jättebra med den här helgen, å andra sidan har inget varit jättedåligt heller. Kan bli så här ibland.

Allt för kallt...

Det är alldeles för kallt ute just nu, -8.2 grader celcius var det senast jag kollade på termometern. Människor i allmänhet och jag i synnerhet är inte konstruerad för att leva i ett så kallt klimat. Jag skyller på mina dumma förfäder, som av någon anledning flyttade hit, och jag själv för att jag inte orkat, velat eller vågat flytta till ett varmare klimat.

Jag var väldigt seg på handbollsträningen idag. Hoppas det hade med dålig kosthållning eller nedträning, så det inte handlar om någon smygande infektion. Nisse var krasslig idag, och vi åker samma bil till träningarna, så det är väl inte otroligt att jag skulle få en släng av hans infektion. Nej nu får vi vara lite positiva, det är säkert bara lite allmän slöhet.

Idag började nya kursen på universitetet. Det är socialpsykologi jag ska läsa nu, och det verkar vara väldigt intressant. Helt ny klass med massa nya människor. Kul, kul!!! Är bara ett litet problem... Måste ut till universitetet imorgon igen för att kopiera 50 sidor ur en bok som känns onödig att köpa. Den fanns inte kvar på biblioteket idag när jag skulle kopiera från den. Hade den funnits så hade jag sovit i Hallsberg inatt. Har handbollsmatch imorgon och de åker inte förbi Örebro så jag måste ta mig till Hallsberg imorgon igen. Det blir ett onödigt slöseri av bensin. Så det var lite störigt.

Verkar inte som att jag får jobba extra heller, trots att min chef vill det. Blev tydligen knas med lönen, och så har företaget en policy som inte passar mig. För det är verkligen jättesmart att betala övertidsersättning till folk istället för att ta in duktiga arbetare som jobbar under normal arbetstid, så att det slipper bli massa övertid. Ledningen på jobbet utmärker sig inte alltid som översmart....

Bostadsbidrag!

Idag har jag funderat på om jag ska försöka få bostadsbidrag eller ej. Det är en klurigare fråga än vad det låter. Först och främst tycker jag det är ganska så dumt att man kan söka bostadsbidrag överhuvudtaget. Normalt sett kan man flytta om man inte har råd att bo där man bor. Tror de flesta som har bostadsbidrag skulle klara sig alldeles utmärkt ändå, med några mindre uppoffringar. Men nu är det så att det går att söka bostadsbidrag, och att inte göra det om det går är ganska dumt. Mitt problem är hur mycket jag vill jobba. Jobbar jag så mycket som jag borde göra i sommar så kommer jag inte få något bostadsbidrag för att jag tjänat för mycket. Man vill inte bli återbetalningsskyldig. Har tänkt att jobba en del när jag får tid nu i vår också, men det är helt omöjligt att veta hur mycket. Jag har ingen lust att inte få jobba bara för att jag har tagit bostadsbidrag. Hursomhelst ger jobbet mycket mer pengar än bidraget, men pengar man får utan ansträngning är aldrig fel :-). Ska räkna på det där lite mer imorgon och se hur jag gör. Ansökningspapper har jag skrivit ut ialf.

Det blev inget Bodaborg imorgon. Jag tror jag har frågat tio personer, men det är fortfarande bara Nisse som kunnat följa med. Det får bli en annan gång helt enkelt.

En terrorträning av Jonsson idag igen... Men så här efteråt känns det bra.

Kul idrottsgala igår. Roligt för Tony Rikardsson att få ett par priser till slut :-). Men ännu roligare var Robert Gustafssons parodi på samma Tony :-).


Sunday, bloody sunday!

Rubriken är namne med en viss låt av ett visst band från en viss grön ö i nordvästra Europa. Kunde inte komma på någon bra rubrik, men det är söndag idag så då kändes den här inte helt missvisande.

Idag har jag handlat lite mat och städat mitt badrum, eller jag skurade handfatet och toalettstolen och torkade av några saker. Orkade inte dammsuga för att det är så jävla många saker att flytta på om man ska göra det.

Tror delar av min uttorkade del av ansiktet börjar bli bättre, men det ännu mer störande såret är kvar. Det var en stor finne som jag försökte klämma en gång fast den inte var mogen. Då klämde jag bara sönder huden runtomkring, vilket ledde till ett större sår som vägrar läka för att huden var/är uttorkad. Trist att det sitter precis bredvid munnen också, för folk kan tro att man har herpes och inte vill behandla det :-). Men nu är det nog på rätt väg. Man vill alltid kunna visa sig från sin bästa sida.

Det kommer bli en lugn vecka det här. Har inget i skolan förrän på torsdag då nya kursen börjar. Känns både skönt och trist. Jag vet att jag kommer bli jävligt uttråkad ibland. Håller på och raggar folk för en tripp till Bodaborg för att det var länge sedan jag var där och för att det är väldigt kul.

Såg ett dialektprogram av Fredrik Lindström tidigare idag. Det tog upp en rätt kul sak. Av alla giftermål i Sverige är 75% mellan personer med olika dialekter. Teorin var att människor undermedvetet söker en partner med en annan dialekt för att undvika inavel. Vissa fåglar gjorde tydligen så. Då borde man alltså oftare gå på krogen i andra städer där det pratas andra dialekter :-).


Mycket handboll...

Har haft två handbollsmatcher på två dagar nu, så det gör ont lite varstans i kroppen. Båda matcherna slutade med seger till oss, och min insats var väl ok.

Hade opponering på vårt uppsatsarbete igår också, vilket också gick ganska bra. Vi fick godkänt och det hela var ganska roande.

Bra Robert!!! Det var en bra förklaring som gjorde mig lite klokare på varför jag fick det där felet på tentan.

Ikväll vet jag inte riktigt vad det blir, men det lutar åt krogen.

Jag och fem brudar...

Jo det är säkert, för idag var det jag och fem tjejer i min lägenhet. Visst låter det som man är grymt populär :-). Säg inte till någon att det var storasyster med hennes två döttrar och storasysters kompis Linda med hennes dotter. Lova!!! :-P... Vi drack kaffe och åt pepparkakor. Det är lika bra att någon kommer och äter upp mina pepparkakor innan de blir gamla och mjuka. Saga lyckades så klart spilla ut mitt kaffe över hela min matta, men som tur var så blev det inga bestående fläckar. Fick städa efteråt också för att det var smulor och annat jox lite varstans, men det är det värt. Alltid kul när de kommer förbi.

Robert hade skrivit en enorm kommentar, antagligen inklippt men intressant. Även att den hävdade att den svarade på mitt tentaproblem så vet jag inte om den verkligen gjorde det. Hursomhelst var det kul med en vettig kommentar. Antagligen kan man ha ett högt IQ utan att veta om det och då inte anses som intellektuell, men gör någon med högt IQ ett s.k. IQ-test bör resultatet bli att denne kommer anses som intellektuell. Hade högsta betyg på tentan hursomhelst. Blir tvungen att skryta lite när jag trodde jag skulle ligga runt G-gränsen direkt efter tentan :-P.

Mitt hemnummer som jag fick för någon vecka sedan om någon är intresserad: 019-253451

Nu blir det nog först Medium och sedan Matrix Reloaded. Ska nog lyxa till det med lite popcorn också :-).

Lillördag imorgon!

Man blir fruktansvärt sugen att stava sådana ord som lillördag med tre L istället för två. Det borde vara tre L, men antagligen har någon vis person för länge sedan bestämt att det bara ska vara två.

Idag har jag hämtat en tenta på universitetet som hade gått alldeles utmärkt, men ett fel jag fick blev jag lite fundersam över. Kan man ha ett högt IQ men inte ses som intellektuell? Ge ett bra svar på det om ni kan :-).
Kom precis hem från handbollsträningen, och skönt nog var den inte lika jobbig som förra tisdagens. Då blev det träningsvärk i flera dagar efteråt.

Undrar om det går att göra mineralvatten i koncentrerad form? Jag har aldrig sett det ialf men skulle köpa det om det fanns. Mineralvatten är verkligen riktigt gott och inte heller onyttigt, men flaskorna tar slut på en gång så att man måste gå och panta hela tiden. Jag har liksom ingen bra plats för tomflaskor i min lilla lägenhet.


Tråkdag!

Ja idag har jag inte gjort så mycket vettigt. Var på ÖKK på förmiddagen och handlade lite mat på eftermiddagen, resten av tiden har inte använts till något speciellt. Fast det är skönare att ha det så här än att ha en massa saker över sig. Nu väntar jag bara på 100 höjdare och att det ska bli en ny dag typ.

Har inte ens några funderingar om något speciellt idag.

Indie!!!

Efter diverse musikdiskussioner senaste tiden måste jag bara klippa in Wikipedias definiering av indiepop som precis som våra diskussioner inte gör någon speciellt mycket klokare.

Indiepop är ett slags popmusik, där indie är en förkortning av independent. Benämningen kommer från Storbritannien där mängden små, oberoende independentbolag växte upp som svampar ur jorden under och efter punkrörelsen.

De oberoende skivbolagen inriktade sig på utgivning av pop och rock som kanske inte alltid var så kommersiellt gångbar. Benämningen indie uppstod under 1980-talet, och på skivbolag som Postcard, Factory, Creation och Rough Trade sågs en ny stark våg av popmusik växa fram, ofta med rötterna i 60-talets brittiska poptradition, även om begreppet indiepop är mycket vagt, då det innefattar en väldigt stor mängd stilar. Gemensamt för indiebanden var att de ansågs erbjuda ett alternativ till den mer putsade och glättiga kommersiellt inriktade listpopen.

Det största indiebandet under 80-talet var förmodligen The Smiths, lett av sångaren Morrissey som spelade lättillgänglig pop som även gjorde sig på hitlistorna, men som erbjöd mer intellektuella texter och en vass samhällskritik mot samtidens Storbritannien och dess ledare Margaret Thatcher.

Under 1990-talet började indiepopen i allt större skala krypa in på försäljningslistorna med band som till exempel Primal Scream, och det hela exploderade så småningom med britpop-vågen. Dessa band var liksom sina föregångare oftast gitarrbaserade med rötterna i 60-talets pop och grupper som Oasis och Blur var mer än tydliga med sina influenser av till exempel Beatles och The Kinks. Just Oasis och Blur växte sig till Storbritanniens mest framgångsrika, så det ursprungliga betydelsen i ordet indiepop som skulle peka mot ett alternativ och ett utanförskap kan sedan dess kännas urvattnat.

När Sony köpte upp skivbolaget Creation blev detta än mer tydligt, och Creation som tidigare varit en stark drivkraft och kreativ lekstuga förlorade snart sitt värde.

Begreppet indiepop används fortfarande som begrepp för alternativ popmusik vars främsta drivkraft kanske inte är att hamna på listorna, även om de flesta mindre skivbolag idag har något slags anknytning till större mediakoncerner.

Det band som idag rent musikaliskt och estetiskt ligger närmast begreppets ursprung är kanske skotska Belle and Sebastian, men i dagens hårt kommersialiserade musikklimat finns en stark indiescen med många namn.


Helgen!

Den här helgen var en dag längre än en vanlig helg för att det var en lurig, antagligen kristen, helgdag i fredags. Det är många helgdagar man har som man inte har någon aning om varför man har dem, men när man jobbar är de alltid välkomna :-). Nuförtiden pluggar jag så då känns hela vardagen som en stor ledighet. Då har man har inte så stor koll på röda dagar längre.

Jag hade en förfest i fredags som var riktigt lyckad. Vi körde en musiktävling som gick ut på att man spelade upp en låt som de tävlande skulle gissa vilken artist och titel det var, och det så fort som möjligt. Alla blev verkligen inne i tävlingen så tiden bara försvann. Tror vi hamnade på krogen först vid 12. Nästa gång det blir introtävling blir det nog nya regler. Gissar man fel så går frågan över till det andra laget mm. Det blev lite för hetsigt ibland. När vi väl kom ut blev det Björnis för mig, Matz och Nisse. Det var ett jäkla tjat om var vi skulle gå när vi var utanför Björnis. Är väl lika bra att alla får gå dit de vill så slipper man höra allt tjat om någon inte fått gå dit den vill. Nog för att det kan vara roligare om alla går till samma ställe men varför gå någonstans som man inte känner för? Blev en massa onödigt diskuterande ialf. Hursomhelst blev krogkvällen väldigt lyckad ändå. En cover av "Just can't get anough" kan förgylla vilken kväll som helst.

Tittade på en lite udda match igår mellan Luton och Liverpool som Liverpool till slut lyckades vinna efter att ha legat under med 3-1 efter en timmes spel. Men efter ett smart byte av Raffa lyckades 'Pool vinna med 5-3 efter bland annat ett mål från egen planhalva :-).

Idag har jag och mina två studiekamrater blivit klara med arbetet som vi haft över julen. Det blev hyggligt bra till slut. Jag är inte helt nöjd men det skulle vara konstigt om det inte blir minst godkänt. Nu har man alltså ingenting att göra förrän på onsdag då nästa kurs börjar.

Såg en ovanligt dålig film i torsdags också, Life Aquatic. Det var med engelsk text så jag kanske inte hängde med på alla skämten, men den var ändå otroligt tråkig, trots Bill Murray. Den rekommenderas verkligen inte.


Aj, aj, lite alkohol och en sväng hypokondri!

Det gör väldigt ont i framsidan av mina lår, precis som jag befarade för ett par dagar sedan. Trodde iofs inte att det skulle vara så här illa, men det är smällar man får ta när man tränar hårt :-).

Idag har jag inte lämnat min lägenhet på hela dagen, vilket är lika bra för det gör ändå bara ont att gå, och allt är Jonssons fel :-P. Halva dagen har jag suttit med en kursare och slipat på vårt arbete som ska vara klart på måndag. Som vanligt blir det inte så mycket gjort som det kunde. Tänkte gå till gymet en sväng nu, men det får vänta tills imorgon istället.

Lindrar alkohol när man mår dåligt? Blir det inte bara värre då? Jag blir ialf bara ännu mer sentimental och känslig när jag dricker. Många människor tar ialf till spriten när de får för sig att må dåligt så det måste väl vara bra? Men när man blir känsligare kan det väl inte bli bättre och inte fan mår man bättre dagen efter? Då blir det bara ännu sämre... Skumt det där.

Själv mår jag bara dåligt när jag får för mig att jag är dödligt sjuk :-). Det händer ibland... Men det handlar bara om några timmar. För det är ju så kul att leva att man blir rädd för att dö. Ganska logiskt. Borde det inte vara rimligare att vara hypokondrisk och rädd för att dö än tvärtom? I annat fall uppskattar man väl inte livet så högt? Så det som jag har skrivit tidigare i bloggen bottnar i en lätt hypokondri.

Träningsvärk imorgon?

Idag var det fysträning på handbollen. Andreas "älskar att terrorisera stackars handbollsspelare" Jonsson höll i den. Man blir alltid spyfärdig efter hans fysträningar. Idag körde vi en övning som inkluderade 78 upphopp. Det känns i benen kan jag intyga... Man kunde knappt gå efteråt.

Har tvättat idag också, vilket alltid är lika roligt...

Läste ett kul citat idag av en viss Bias :-). "Tänk om själen lever vidare i den döda kroppen". Det måste bli hyggligt tråkigt att befinna sig i en död kropp :-). Ett stort skäl till att kremera sig.

En annan teori. Att man tror på gudar kan vara genetiskt betingat. Det kan vara priset vi betalar för vetskapen om att vi kommer att dö. Alltså, i och med att vi vet att vi en dag kommer att dö försöker hjärnan lura oss att tro att det finns ett liv efter det här, för att vi ska må mättre.

Vuxenpoäng?

Idag har jag varit på stan och handlat en smörkniv och ett skohorn. Det måste höja min vuxenstatus till nya höjder :-). Mitt gamla skohorn hade gått sönder och så ville jag ha en till likadan smörkniv som jag fick i julklapp, så att jag hade två av samma sort. Blev tvungen att betala fem kronor extra för smörkniven för att jag betalade med kort och att det kostade mindre än 100 kronor. Expediten verkade lite obekväm, när jag hävdade att de var snåla, och skyllde på sin chef :-). Fast egentligen är det bankerna som ska klagas på, för de tar ut en avgift på alla korttransaktioner. Sedan vill de att man ska betala med kort för att det ska vara mindre pengar i omlopp. JÄVLA dubbelmoral!!! 

Var en sväng på ÖKK idag också, och det gick rätt bra att träna förutom att en maskin pajade.

Såg Sliding Doors nyss. Grymt bra film. Engelska filmer är topp.

Pappa hade beställt Canal + kanalerna idag också :-). Tack för det!


2005

Då var det åter dax att utvärdera ett år som man har levt. Den första tanken som kommer upp är att året 2005 har varit halvbra. Det har funnits klart bättre år i mitt liv, och antagligen några sämre med. Så vilka är då de stora händelserna under året som gott. Jag kommer inte riktigt ihåg ordningen på alla händelser, men det spelar mindre roll.

Det är fyra händelser jag kommer ihåg speciellt mycket från första halvan av året. En av dem var det sorgliga att världens bästa morfar gick bort. Det var riktigt otäckt när han låg på sjukhuset och bara blev sämre och sämre för varje dag, och hade vetskapen om att han snart skulle dö. Var verkligen jobbigt att se honom så. Själv verkade han ändå inte särskilt rädd för att dö. Hoppas jag också kan vara så lugn när den dagen kommer. Till slut lät han sitt liv överge sin kropp efter att mamma precis hade gått. Han ville nog inte dö inför sitt enda barn.

Sorg blev till glädje därefter när storasyster och Erik fick sitt andra barn. Jag hade hoppats på en grabb så klart, men så blev det inte. Det blev en liten, ascool, och tjock Lisa som fick se dagens ljus istället :-). Hon är världens gosigaste bebis :-).

Under våren gjorde jag, Macke och Henke en sightseeing-resa till London. Hotellet eller, hostel kallas det nog, var rätt kasst men hade sin charm. Det blev en massa knallande, förhandlande och partajande under resan :-). Kan nog bli fler resor till London i framtiden.

Den 25/4 2005 är ett datum som jag inte kan men en kväll som jag aldrig kommer att glömma. Då spelade Liverpool final i Champions League mot AC Milan i Istanbul, och jag hade tagit ledigt från jobbet för att kunna se matchen. I halvtid stog det 3-0 till Milan och hoppet om en seger var helt ute. Jag satt och hoppades på att det inte skulle bli en total förnedring när ett mirakel plötsligt inträffade. Liverpool utjämnade till 3-3 på typ 7 minuter. Det var fullkomligt osannolikt. Något sådant kan inte hända, och speciellt inte mot AC Milan. Inte nog med det... På övertiden lyckades Jerzy Dudek göra en dubbelräddning som bara inte går att göra. Men det finns nog en Gud och han är definitivt en stor Liverpoolsupporter, för det måste ha varit med hjälp från ovan som vi vann den här matchen.

Nästa stora grej var Hultsfredsfestivalen. Hultan var riktigt kul året innan, och det var tänkt att samma gäng skulle åka ner i år igen. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Biljetterna tog av någon underlig anledning slut så alla hann inte köpa biljett. Till slut blev det bara jag, Henke och Svampen som åkte ner, och till råga på allt var det extrem leråker när vi kom ner till tältplatsen. Då blev man lite misspeppad. Men The Ark konserten var underbart bra, och lördagen blev lite extra kul när några jobbarkompisar kom ner. Nu låter jag kanske lite för negativ men jag hade verkligen stora förväntningar som gick lite i kras. Jag gick tom och lade mig tidigt två kvällar för att jag hade solhuvudvärk och för att det regnade. Vädret har stor betydelse för hur bra en festival blir.

I slutet av juli ordnade jag till en resa till Bulgarien och Golden Sands med några kompisar. Det var Nisse, Bias, Henke, Salle och Peppe som hängde på till slut. Vi var nästan samma gäng i Sunny Beach förra året och hade obeskrivligt kul då. Årets upplaga blev inte riktigt samma sak på grund av några anledningar. Nisse blev febersjuk efter bara någon dag och fick ligga inne på hotellrummet några dygn. Inte nog med det så blev typ alla mer eller mindre magsjuka. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt, tror jag, som när jag satt på toaletten och bajsade vatten. Fy fan vad jobbigt det var!!! Det blev att köpa förtjockningspiller till slut. Det funkade verkligen inte annars. Sedan fick jag ett jobbigt skoskav så att jag fick gå med skor på stranden :-(. Men det var ändå mycket som var riktigt roligt under resan. Vi var starkt inspirerade av en Mötley Crüe biografi och blev således själva ett rockband :-). A shit in the dark var vår första singel he he... Vi hade artistnamn och försökte se ut och bete oss som ett rockband :-). Vi sminkade oss och gjorde en massa sjuka saker :-). Summa sumarum så var den här resan askul men inte euforiskt överspeciell som förra året :-).

Jag lyckades ta MC-körkort under året också. Trodde verkligen aldrig att jag skulle klara av det. Var en teknikdel av uppkörningen som jag hade väldigt svårt med på lektionerna. När det väl var dax för uppkörning var jag ganska övertygad om att jag inte skulle klara den delen, men på något sätt lyckades jag reda ut det efter att ha fått ett andra försök. Riktigt kul att få köra motorcykel. Speciellt när man har en i garaget som bara står och väntar :-).

En annan underbar händelse var under hösten då jag åkte till Liverpool för första gången med Svampen och Leif för att titta på fotboll. Det var Liverpool-Blackburn som spelade. Oj, oj, oj vad kul det var att sitta på Anfield, precis nere vid planen, och se på matchen. Det är en sådan underbar stämning och kronan på verket var att Liverpool vann med 1-0 :-). Utöver matchen så var vi på diverse Beatles saker som var väldigt intressanta. Har bl a. varit utanför husen där medlemmarna i The Beatles växte upp :-).

Veckan innan hade jag varit i Turkiet, Kmer, med min närmaste släkt. Mor och far bjöd på resan och nästan all mat så det var bara att tacka och ta emot :-). Det blev en lugn och skön resa med mestadels solande. Jag och Erik åkte ringar efter en motorbåt och det var verkligen askul :-). Satan vad man flög av he he... Utöver allt annat mor å far bjöd på så betalade mamma ett par ascoola badbrallor till mig med :-). Tack, tack!!!

Humm.... När jag tänker efter så har nog inte året varit så pjåkigt ändå. Både skolan och fotbollen har gått bra, och jag har flyttat till Örebro och börjat läsa på universitetet. Har även tagit tag lite i handbollen och spelat några matcher i b-laget med blandat resultat. Tjejfronten har väl egentligen inte heller varit så dålig. Mer kvalité än kvantitét kanske... Har nog lyckas hålla mig borta från alla snedsteg och bara tagit det jag velat ha :-P. Påsken och dagen efter midsommar var två roliga dagar he he... Men någon riktig kärlek har man inte hittat än, och det hade jag inte tänkt heller.

Jag har mått bra och trivts med mig själv i det mesta i år :-). Vad positiv jag blev efter den här summeringen :-). Allt har tydligen varit tip-top föutom några stora saker som blev sämre än jag trodde men ändå bra, och morfars bortgång.

RSS 2.0