Dubbelmoral!

Det handlade säkert om något slags missförstånd igår och egentligen var det väl inget att irritera sig så mycket på heller, men jag är noga med att stå för vad jag tycker och inte ändra mig i olika sällskap bara för sakens skull. I sådana lägen håller jag hellre käften än att säga en åsikt som kanske kan förstöra en rådande trevlig atmosfär. Finns sällan anledning till att irritera folk mer än nödvändigt. Däremot vidhåller jag min åsikt om jag skulle bli direkt tillfrågad om vad jag tycker om någonting. Om man då går tillbaka till vad som gjorde mig lite upprörd igår var att jag blir ledsen om människor som jag tycker bra om inte tycker sig kunna lita på vad jag säger. Jag vill verkligen inte bli förknippad med någon vars åsikter ändras beroende på vilka som ger mest "poäng" i olika situationer. Det är det tillräckligt många andra som håller på med. Men men... Det här var som sagt en riktig skit sak, men det här är ändå en förklaring till mitt förra inlägg i bloggen.

Annars var det en riktigt bra kväll igår och den tillbringades i Brunnsparken där det var flera konserter. Det var  "Where the action is" turnén som gästade Örebro. Vädret var underbart och musiken helt ok. Jag hade nog sett alla banden ett par gånger tidigare, så man visste ungefär hur de skulle låta och uppträda. Kvällens kung var Bias som levererade ordvitsar på löpande band. Sådana där som är så dåliga att de blir bra :-). Själv fick jag höra att jag inte var känd för att vara rolig... Lite sant är det nog också. Jag är inte den som så ofta drar en klockren historia inför en skrattande publik, men jag tycker nog att jag är rätt skojfrisk ändå.

Idag hade vi en inte inplanerad handbollsträning som var svinjobbig. Jag tyckte jag fick lite problem med andningen ett tag. Antagligen inbillade jag mig bara, men jag brukar kunna bli riktigt hostig när jag tar ut mig ibland, så något litet strul kanske det är, men knappast troligt.

Imorgon blir det Gustavsvik med Matz och Robert, och det lär bli kuligt värre.

Va?

Har jag sagt saker jag inte menar utan att komma ihåg det, eller har saker och ting missförståts, eller är det bara vissa som pratar skit? Konfunderad blir jag.

Semestertider!

Nu har jag äntligen semester och starten på den har varit riktigt trevlig. I fredags kväll tog jag det bara lugnt och satt hemma och kollade på film, Lost World, som gick på TV. Den var faktiskt rätt dålig, men jag hade inte sett den innan så det kunde jag inte veta då :-). Igår blev det ganska mycket grejande som inkluderade gymmande, fotbollstittande och partajande. Jag såg två matcher och de lag jag höll på i respektive match förlorade :-(. ÖSK fick pisk av Landskrona, vilket inte var helt orättvist, men ÖSK skulle verkligen haft en straff i slutet av första halvlek. Det var en miss av domaren som nog kostade ÖSK dyrt. Efter den matchen kikade jag på en träningsmatch mellan Liverpool och Kaiserslautern. Det var lite plojkaraktär på den matchen, bland annat spelade Liverpools förstemålvakt, Pepe Reina, ute sista kvarten. Liverpool förlorade matchen med 3-2 efter hela tre misstag av samma spelare i backlinjen, 17 årige Hobbs. Han kan inte ha sovit gott efteråt, stackaren.

Jag och Nisse var på Frimis igår. Vi visste att det var massa andra bekanta där innan, men det var vi som förfestade och gick dit så därför säger jag att det var vi som var där :-). Av någon anledning kände jag mig tvungen att skriva det helt meningslösa ha ha... Jag drack på rätt så bra innan och var i en perfekt form där inne. Det eftersträvade lugnet infann sig så gott som och jag och Nisse körde lite av en lightvariant av Salle och Sörman stilen under tiden på Frimis :-). Kvällen började hur bra som helst när några tjejer försökte få mig och Nisse att köpa tequila åt dem. De blev vänligt men bestämt totalt dissade :-). Rätt kul sak var att de kände igen att vi var handbollsspelare trots att ialf jag aldrig sett dem innan. Kvällen fortsatte sedan på den inslagna trevliga vägen med ett par tequila, dansande och pratande med diverse roliga och intressanta männsikor. Josefin kom fram och hälsade och var glad, vilket nog måste ses som kvällens skräll :-). Kvällen slutade med att jag blev kallad dryg ett otal gånger av en inte så intressant tjej som jag kände mig tvungen att tacka ja till när hon ville dansa... Sedan blev det kebabvagnen, hemgång och lite pratande i telefon och på internet till klockan 4a någon gång. Jag måste nog ta till de starka orden av att det var en både härlig och underhållande kväll :-).

Idag blir det att titta på ett gäng konserter. Först ska jag till Stadsparken och kolla på några polare för att sedan dra vidare till Where The Action Is i Brunnsparken för att se lite större band som Backyard Babies och Millencolin. Det kommer nog bli trevligt.

Semestern har börjat bra och jag hoppas den fortsätter så. Sägs att vädret ska bli sämre, men det går ha kul ändå.

Make love not war!!!

2 dagar kvar...

Nu är det två arbetsdagar kvar sedan är jag klar med årets arbete. Det ska bli riktigt skönt att få en månad helt ledigt från allt som kan ses som stressande. Ingen skola och inget jobb att tänka på utan jag behöver bara fundera över vad jag själv ska göra med dagarna :-). Jag kan inte påstå att det känns vemodigt att sluta jobba men tankarna finns alltid att det skulle vara rätt ok att jobba ett tag till för att få lite mer pengar, men jag orkar inte...

Idag hade vi lite av en släktträff här hemma hos mina föräldrar. Några gamla mostrar till morsan som jag typ träffat en gång förut och säkert inte kommer träffa någon mer gång innan de trillar av var här en stund... Det var ungefär som förväntat, varken speciellt underhållande eller någon pina.

Liverpool värvade Jermaine Pennant idag, och det kommer nog bli en bra värvning. Alltid bättre att värva spelare som spelat i PL tidigare så de inte behöver aklimatisera sig i ett år innan de börjar prestera.

Några polare ska ut ikväll och Andreas känner sig lite avis...

Björnis!

Det blev en krogenkväll i lördags för ovanlighetens skull :-). Jag satt ensam hemma och förfestade framför MSN för att de jag skulle ut med var i Hallsberg och jag inte orkade ta mig dit. Förfesten blev ändå rätt kul trots min rumsliga ensamhet :-). Sedan mötte jag upp grabbarna och vi gick till Björnis. Kvällen blev väl lite så där halvdan. Varken rolig eller tråkig. Det var två roliga saker som inträffade. Den första var att André och Henke beställde in äkta svindyr champagne, som jag fick smaka lite på. Vet inte om jag druckit äkta champagne innan faktiskt. Det andra var när Nisse och Macke drev med en tjej som hade en text på tröjan som hon inte riktigt verkade förstå betydelsen av :-). Det som var tråkigt var att alla försvann från Björnis ganska tidigt av olika anledningar. Varför Henke ville till Frimis klockan 1 lyckades jag inte förstå...? Så man blev lite ensam igen, men det löste sig genom att hänga med lite andra löst bekanta. Man blir ju så trevlig och känner även de minst bekanta med lite alkohol i kroppen :-).

I söndags skulle jag se några jobbarkompisar spela live i Stadsparken, men företaget som fixade med ljudet hade blivit på tok försenade så det blev inställt. Jag som hade sett fram emot att se dem spela, men icke... Tror företaget hette Ljus & Bild!!! Dissa dem i fortsättningen!

Snow Patrol - Chasing cars... Skaffa er den bums!!! Det är en order!

Varför skriver man blogg?

Jag tänkte skriva definitionen av vad en blogg är här i början av dagens skrivande, men ordet "blogg" fanns inte med i min relativt nyinköpta ordbok. Min tolkning av ordets betydelse är dock, blogg=def / dagbok på nätet. Snackade lite med "stor" Nisse på MSN igår och han tyckte att min blogg var på tok för detaljerat skriven, för långa inlägg och inte skriven för att andra ska läsa den. Min tanke med den här bloggen har aldrig varit att skriva för någon annan än mig själv. Jag har under hela mitt liv funderat på att skriva dagbok men aldrig orkat börja, vilket kan ha berott på att det faktiskt inte är lika roligt om ingen annan kan läsa den. Där märks en viss ambivalens över om jag nu skriver för mig själv eller för andra. Slutsatsen blir nog att jag skriver för att senare kunna se vad jag gjort olika dagar tidigare i livet, men hade ingen annan kunnat läsa det hade jag säkerligen inte skrivit överhuvudtaget. Så jag kommer fortfarande skriva i en form som inte riktar sig till andra, men att andra läser bloggen ändå är bara kul.
Vi diskuterade olika sorters kritik också. Jag har jävligt svårt att ta kritik och kan undvika att göra vissa saker bara för att folk då kan kritisera mig. Om det beror på att man fått tagit en hel del skit genom åren och sällan gett något tillbaka är svårt att säga. Jag tycker inte om att kritisera andra för deras utseende eller andra saker öppet. Det har aldrig fått mig att känna mig bättre eller som ett sätt att bli coolare i kompisgänget. Så ger man då ingen skit så får man ofta ta skit istället. Däremot finns det något som kallas för konstruktiv kritik som man måste kunna ta för att förstå vad man gör för fel och hur man ska kunna förbättra sig. Men får man bara höra det som är dåligt och aldrig något som är bra, så blir inte alltid den kritiken så värst konstruktiv...

Undrar just vad som händer ikväll? Några av kompisarna åkte mot Arlanda och Kreta ganska så nyss så de är onekligen inte hemma :-). Jag hade kunnat hängt på men hoppade det av lite olika anledningar. Får se om det blir någon utlandsresa för mig den här sommaren. Däremot är ett fallskärmshopp inbokat nu :-). Det kommer blir riktigt kul :-).

Den här dagen har innehållit träning, fotbollstittande och musiklyssnande.

Kom på en sak till... Om det är någon som känner sig utpekad i den här bloggen på något sätt så är det bara säga till så raderar jag det. Fast nu är det väl ingen som orkat läst ända hit ner :-).

Njae...

Om förra helgen var både speciell och väldigt underhållande så har den här helgen varit väldigt normal och på sina ställen smått misslyckad. Det har badats en del i helgen. I lördags var jag Nisse, Bias och Salle ute med en båt på Vättern och gick i land på en liten ö där vi solade, badade och grillade lite korv. Det var faktiskt både ganska mysigt och trevligt. Fattades väl bara lite feminint sällskap för att få den sista touchen på det hela :-). På kvällen sedan blev det förfest först här och sedan hos Nisse. De partajande var jag, Jonsson, Nisse, Bias, Klarre, Sörman och Salle. Jag var mest sugen på att knalla till Björnis för att jag varit på Frimis två helger i rad, men vi var osäkra på om Sörman skulle komma in där så det fick bli Frimis igen. One for all, all for one :-). Det var rätt trevligt i början på Frimis och Basshunter spelade "live", vilket faktiskt var ganska så roande. Vid halv 1 någon gång bestämde sig Nisse, Bias och Jonsson för att gå till Björnis medan jag tyckte det var lika bra att vara kvar på Frimis när det ändå var så kort tid kvar, men när de hade gått blev det riktigt tråkigt. Klarvik och jag gick runt och försökte dansa lite, men kom aldrig igång speciellt mycket. Sedan när Klarvik också drog blev det nästan outhärligt tråkigt så jag gick ut och tog sikte på Björnis. Jag kom dit omkríng halv 2 men fick då inte komma in för att de inte släppte in något folk så sent :-(. Blev att köpa lite mat vid kebabvagnen och vänta på att polarna skulle komma ut från Björnis för att se om det skulle bli någon efterfest, vilket det givetvis inte blev, så det blev bara att knalla hemåt.

Under söndagen var jag uppe vid Tisaren och badade lite, och det var riktigt skönt i vattnet. Första badet i år som faktiskt var riktigt skönt. Det mest fascinerande var ändå att Jonssons farsa såg ut som en neger, och då överdriver jag inte. Helt klart det brunaste, svartaste jag sett :-). Efteråt åkte jag till Hässleberg och hämtade motorcykeln för att sedan åka hem till Örebro. Det blev en skön kväll med massa fixande med musik och snackande med gamla bekantingen Linn, vilket var längesedan.

Idag har jag varit på ÖKK och tränat lite med Haga och snart är det dax för mat och jobb...

Lite av varje...

Jag låg och vilade lite på eftermiddagen idag när jag vaknade till av en hög smäll. Efter några sekunder hör jag en mycket svärande mor som drar ur sig svordom efter svordom, vilket är väldigt ovanligt. När jag då går upp och ser efter vad som står på så har parasollet på uteplatsen på framsidan på något sätt lossat från sina fästen och lyckats krossa glasskivan till det tillhörande bordet i 10 000 delar... Förstår inte riktigt hur det gick till men lite tragikomiskt var det allt. Sedan blev det att sopa upp glas :-). De har haft lite oflyt mina föräldrar den senaste tiden. Farsan fick sitt bankomatkort skimmat här om dagen så någon hade tagit ut pengar på det i Italien, sedan har det varit lite annat strul som inställd Rolling Stones konsert och sjukdom precis när de skulle åka utomlands. En olycka kommer sällan ensam som det heter.

Idag och igår har jag haft det riktigt trevligt på jobbet. Jag har jobbat på AO avdelningen och på så sätt kunnat poppa min favoritmusik på hög volym :-). Inte någon som gnällt på musiken än heller, utan det har mest varit positiva responser :-).

Läste i en annan blogg om en kompis som hade nynnat på låten "I wish I was a punkrocker with flowers in my hair". Vet inte om den heter riktigt så men det är ialf med i refrängen. Hon hade då fått höra att blommor i håret det är väl hippies som har? När jag själv sedan satt och nynnade på den så sa en kompis till mig samma sak :-). Lite roligt!

Vi sprang Cooper-test på handbollen igår igen, och jag ökade till 2800 m på 12 minuter. Trots att jag sprang så långt blev jag varvad av tre stycken :-). Nisse, Bias och Carlman måste ha Kenyanblod i sig :-). Sammanlagt hamnade jag nog i mitten av fältet om jag räknat rätt. Jag tror det var 5 stycken före och 5 stycken bakom. Robert sprang så klart om mig när det var knappt ett varv kvar den jäveln :-). Han går mer in för att slå mig än för att försöka springa sitt bästa :-).

Imorgon ser det ut att bli en sväng på Vättern och en sväng till krogen :-).


Nada!

Nu är det onsdag och bara 12 arbetsdagar kvar tills det är semester. Jobbet är fortfarande inte speciellt roligt, men det blir ännu tråkigare när man är svintrött och bara vill hem och sova. Idag blev jag rejält kritiserad av Larsa för att jag inte hade koll på vilka som spelar på Lyons mittfält :-). Det som hör till allmänbildningen precis som vilken stad som är huvudstad i Sverige och vem som ledde Tyskland under Andra Världskriget. Riktigt dåligt av mig alltså :-). Så mycket annat kul har inte hänt idag. Jag var nere på gymet i Hallsberg och tränade lite förut annars har det varit lugnt.

Jag är lite sugen på att resa. Ibland funderar man på att hoppa av skolan en stund för att jobba och tjäna massa pengar så att man kan resa iväg, men så kommer man på hur trist det är att jobba att man känner att det nog är lika bra att fortsätta plugga :-).

Nee nu är jag rätt uttråkad, men det är snart läggdax så då kan man sova bort uttråkningen. Dessvärre känner jag mig för ovanlighetens skull inte speciellt trött just nu... Ja ja, tröttheten kommer nog snart :-).

Depeche mm...

Helgen som gått har varit väldigt händelserik och speciell. I fredags åkte jag upp till Stockholm för att se Depeche Mode på Stockholm Stadion. Spelningen var helt ok men hade blivit mycket bättre om de hade spelat alla klassiker, vilket de nu inte gjorde. Enjoy the silence var klart bäst under spelningen. Muse var förband men de såg jag inte så mycket av för att jag hade glömt att köpa öronproppar, och det fanns inte att köpa någonstans där inne, vilket är helt stört. Men efter att ha gått runt och frågat diverse folk om de hade någa öronproppar att sälja så kom det en gubbe som sålde öronproppar till ingången så att jag kunde köpa ett par. Det var en jäkla tur. Iofs spelade inte Depeche med lika hög volym som Muse så jag hade nog inte blivit döv ialf, men orolig var jag.
Efter konserten tog jag pendeltåget ut till Helenelund där någon släkting till Madde bor, men de var bortresta nu. Läste i tidningen dagen efter att ett par pendeltåg hade krockat ute i Märsta, och det måste ha varit just det tåget jag åkte med för det var under samma tidsperiod. Villan ute i Helenelund låg riktigt fint med havsutsikt och grejer. Undrar hur många miljoner ett sådant hus kostar? Dagen efter tog jag bussen hem till Örebro och för många år framöver bort ur Maddes liv. Lika bäst efter att ha förstått vissa saker lite klarare under vistelsen i Stockholm. 

Igår när jag kommit hem var det bara att gå på alkoholen och förbereda sig för utgång. Jag, Nisse, Jonny och Salle satt först hos Nisse för att sedan gå till Magda en stund innan vi drog mot krogen och Frimis. Jag tror vi kom iväg rätt tidigt, men det var rätt snurrigt så jag kommer inte ihåg allt så klart :-). Efter att ha fått pratat lite med vakten lyckades jag ta mig in på Frimis ialf, men vistelsen blev inte speciellt lång när en vakt fick syn på mig och Nisse stå och pissa vid stängslet på ett undanskymt ställe :-). Jag försökte övertala vakten om att hon faktiskt inte kunde bevisa att vi pissat, och sedan bredde jag på att jag var juridikstuderande mm... Men det gick inte så bra utan hon hotade med att hämta polisen och då var det lika bra att ge upp :-). Andra gången i hela mitt liv jag blivit utslängd från en krog, men första gången fick jag komma in igen :-). Efter att vi sedan hamnat utanför Frimis så kom Klarvik ut också och vi gick till Klaras istället, det var så långa köer på de andra ställena, men där kom inte Klarvik in, och han var nog nyktrast av oss tre. Då knallade vi iväg mot K5, men där var det helt tomt och precis innan hade Klarvik bestämt sig för att åka hem, så jag och Nisse gick tillbaka till Klaras igen. Där inne var det inte så väldigt mycket folk, men jag tyckte det var rätt trevligt ändå :-). Det blev en både kul och knasig kväll :-).

Idag har jag varit ute i Leken med familjen och firat Saga som fyllde tre år, och nu bär det snart av till Adolfsberg för att titta på VM-finalen.

The Killers - Mr Brightside. En underbar låt som jag lyckats missa att höra innan Nisse skickade över den. Man lider nästan när man lyssnar på texten...

Redigerad 22:14.


Sunny afternoon!

Det är väldigt varmt nuförtiden. Värme är oftast bara positivt, men jobbar man på ett lager där temperaturen växlar något mellan 28-32 grader varmt är det inte lika roligt. Man känner sig hyggligt seg när man jobbar... Men men nu ska vi inte klaga på värmen. Hade man varit ledig hade man kunnat varit och badat hela dagarna och byggt på sig en fin liten bränna, men nu när man jobbar hinner man inte med det :-(. Jag kan tänka mig att det inte finns någon värme kvar när jag slutar jobba om tre veckor :-(. Skulle vara så typiskt, och så var det förra året. Jag hade inte många soldagar under min semester då.

Imorgon bär det av till STHLM och Depeche Mode konsert, och det ska bli trevligt. Lite tradigt att åka dit och hem helt ensam bara :-(. Men man får väl lyssna på musik och titta på vad som finns efter vägen :-).

Idag har det gymmats på ÖKK för att HAK har stängt på förmiddagarna. Det var väldigt varmt och jag blev mycket svettig.

Småtrevlig helg!

Helgen som varit har varit en trevlig en. I lördags blev det bad i Säbylund med Robert, Lina, Josefin och Åsa. Jag tryckte på mig 10'ans solskyddsfaktor, så jag blev inte direkt så mycket brunare :-(. Men mitt motto är "hellre vit och blek än röd och bränd" :-). Det var en helt ok temperatur i vattnet, men någon eller ett par grader till hade inte skadat. På kvällen blev det partaj och det blev Frimis den här gången. Det är faktiskt det bästa stället på sommaren, om man enbart bedömmer hur det ligger och ser ut. Det skulle kunna vara lite fler äldre människor där, men det är svårt att få allt :-). Det var jag, Bias, Salle och Macke som var ute den här gången. En helt ok startuppställning måste jag säga :-). Vi satt här en stund först för att sedan gå till Frimis rätt tidigt för att se andra halvleken av Frankrike - Brasilien. Innan den matchen hade jag suttit och kollat på England - Portugal, och England åkte ut på straffar, och som lite bajs på moset missade både Carragher och Gerrard varsin straff i straffläggningen :-(. Det kommer man få höra en del på jobbet kan jag tänka mig... Men Lampard missade också, så Chelsea-fansen har inte mycket att klaga på egentligen, och Rooney blev utvisad så Utd-fansen ska bara knipa käft. Annars var kvällen på Frimis helt ok. Ska mycket till att det ska bli tråkigt när vädret är så härligt.

Igår söndag låg jag mest och sov i lägenheten eller var ute och solade på gården, vilket var ganska soft. En granne undrade om det var några bekanta till mig som råkat ramlat in i väggen så den gick sönder i trapphuset, och när jag tänkte efter var det nog så :-). Hade glömt bort det där, men nu måste jag ta reda på om det var de jag tänker på som lyckats förstöra väggen :-). På kvällen sedan var jag, Jonsson, Bias, Henke, Macke och Nisse på Efesos och käkade. "Tur att ingen hade skjorta på sig för då hade denne fått gått därifrån i bar överkropp". Citat av Nils Lindgren något redigerat av mig :-). Men det var rätt gott, men lite mer mat hade de allt kunnat bjuda på. Efter det blev det bio och Beckfilmen Skarpt Läge. Efter lite övervägande får den nog mellan 2-3 på en 5-gradig skala.

Idag har jag varit och gymmat lite på ÖKK, och jag fick gå dit i min ensamhet när Nisse bangade, den jäveln :-). Snart ska Salle flytta till Örebro :-). Kul, kul!

RSS 2.0