Löste sig nog...

Jag tror att jag klarade tentan idag, det kändes ok ialf. Tyckte mig kunna ungefär hälften rätt bra, en fjärdedel ganska bra och den resterande delen ganska dåligt, men det bör räcka för ett godkänt. Firade att tentan var gjord med att på till Paco's och äta mat med Nisse. Jag tog någon slags nachostallrik och det var gott. För övrigt var det trevlig personal som gjorde att man kände sig väldigt välkommen. Plus i kanten för Paco's.

Nu ikväll har jag suttit och grejat med musik och kollat lite på Idol. Tycker juryn var förjävla mesig faktiskt, för det var många som fick bra omdömen trots att de inte var så värst bra.

Bära eller brista...

Nu orkar jag inte plugga mer även att det säkert skulle behövas, men jag orkar inte trycka in hela boken i huvudet. Det skulle ju för övrigt se jättekonstigt ut med en bok innanför pannbenet :-). Ja ja det blir nog bra, jag borde fixa ett G ialf.

Blev en löparrunda med Nisse idag, och det var en soft en. Ganska skönt att springa och prata med någon i lagom tempo :-).

Mor å far åker till Grekland idag och gör mig avundsjuk, för jag vill också åka utomlands :-(.

Peter Crouch gjorde årets snyggaste CL mål redan igår med en bicykleta under Liverpools 3-2 seger mot Galatasaray :-).

Plugghäst!

Idag, och säkerligen hela veckan lång, kommer jag vara en riktig pluggis. Det är tenta på fredag och det ska försökas pluggas in extremt mycket saker till den. Det är inte direkt ett begrepp som man ska lära sig utan snarare en hel bok med massor av begrepp. Tentan kommer vara uppdelad i två delar, för vi har haft två olika lärare på den, och den första delen tror jag inte är några större bekymmer men den andra är väldigt strulig. Hursomhelst kommer det bli spännande på fredag att se hur det går :-).

Det verkar som att det kan bli en resa till Sälen i december. Pelle undrade om jag ville följa med idag, och jag tackade ja. Det är väl inte helt klart att det blir av, men det lutar åt det ialf. Kan bli kul att se hur jag klarar mig på ett par skidor :-). Undrar just om jag känner någon som kan låna ut?

Det blev en löparrunda idag uppe i Markaspåret i ljuset från elljusen, och det var ganska så mysigt att springa så, men man blev typ livrädd när man mötte andra joggare, för man såg dem så sent :-).

Det ringde någon och ville att jag skulle vara med i en undersökning igår om diverse reklam och grejer, och jag tackade ja. Man är inte alltid så smart när man ska svara på frågor om hur många smärtstillande geler och pengainsamlande organisationer man känner till :-). Jag kom inte på så många under samtalet, men desto fler efteråt :-).


Stabilt!

Nej jag ska inte skriva om Dr. Alban trots att man kan tro det, utan rubriken står för min insats i dagens fotbollsmatch. Som jag skrev inatt var jag lite nervös innan matchen för att det gick rätt så dåligt under förra helgens match, men idag gick det bättre. Vädret var väldigt bra för en målvakt utan både vind och regn. Gräsmattan var också perfekt, med lite högre och ganska torrt gräs vilket gör att bollen inte går lika fort som den kan göra om det är blött och kortklippt. Bollarna vi använde var också riktigt bra för en målvakt, hårda och tunga vilket gör att det blir ganska så raka skott. Det mesta var alltså tip-top för att jag skulle kunna göra en bättre insats än sist. Jag hade iofs inte så där jättemycket att göra under matchen, men det som behövdes göra gick bara bra. Tror inte jag plockat ner så många inlägg som idag någon gång innan i min karriär. Det var egentligen bara en gång jag gjorde ett fel och det berodde på att jag blev bländad av solen så att jag inte såg bollen, vilket ledde till en taskig utboxning som det nästan blev mål på efteråt. Matchen slutade till slut med en 3-1 seger till oss trots att vi fick två onödiga utvisningar efter saker som inte berodde på benkapningar. Egentligen fick vi tre utvisningar, för Torsten blev avvisad från avbytarbänken efter en så kallad "Torstenbrinning" :-). Det ledde dock inte till att vi behövde ta av en spelare från planen. Det var mycket snack om domareinsatsen efter matchen, och visst den var väl inte klockren, men så dålig som det verkar på vissa kan jag inte påstå att den var.

Ikväll blir det ganska mycket TV-tittande och softande innan pluggandet inför tentan börjar imorgon.

Revansch!

Imorgon, eller idag är det egentligen, är det dax att spela fotbollsmatch igen. Det gick riktigt illa förra helgen så nu är jag ute efter revansch. Det kommer att bli lite mer nervöst än sist nu när man kräver av sig själv att göra en bra mycket bättre match än sist. Jag vet vad jag kan och är egentligen inte så orolig för att tabba mig, men det gnager lite i bakhuvudet ändå tyvärr. En sak är dock säker, nervositet gör att man är mer fokuserad, vilket alltid är bra. De två träningarna i veckan har bjudit på blandat resultat, en helt ok och en halvdålig. Hursomhelst kommer det att bli spännande imorgon, utmaningar kan få en att må så himla bra efteråt :-). Revansch ska bara utkrävas, inget annat är acceptabelt!!!

Liverpool vann med 3-0 över Spurs idag :-). Det var en riktigt bra andra halvlek. ÖSK klarade dock bara 1-1 mot BP vilket inte var så bra, för nu ser det svårt ut för direktuppflyttning.

Annars har det varit en riktigt soft dag idag.

Onsdag!

Idag har jag mest pluggat. Har kommit till ett kapitel i boken som handlar om känslor och motivation, vilket är väldigt intressant. Det fanns ett litet test med tre påståenden där man kunde se vad man är för typ av människa vad gäller att uppnå olika mål. Påståendena var, lite ändrade av mig, dessa: Jag vill bli så bra som möjligt på det jag gör, det är viktigt att jag är bättre än de som gör samma sak och jag är nöjd bara jag lyckas undvika att prestera dåligt. Sedan skulle man gradera dem på en skala mellan 1-7 där 7 var högst och 1 minst. För min del var det första påståendet det jag graderade högst. Det andra var mer viktigt förr, men jag skulle aldrig kunna fuska för att ge mig själv en fördel och då vara nöjd med det som många andra kan, och den där riktiga tävlingsinstinkten att slå andra har jag nog tappat bort någonstans :-). Jag tycker om att vara duktig på olika saker, men inte när det går ut över andra så att säga. Det tredje påståendet var det mest luriga... Jag hatar att vara dålig på saker, men jag vet inte om jag tycker det är speciellt pinsamt och illa att misslyckas... Däremot ska det till ganska mycket för att jag ska vara helt nöjd med det jag utfört, för jag är lite av en perfektionist.

Salle var här en stund på eftermiddagen och vi diskuterade lite politik :-). Det slutade med att han sa - Nej nu drar jag innan jag blir förbannad... Jag förstår hans synpunkter, men kan inte riktigt gå med på att de fungerar så bra i praktiken. Man fick nästan känslan av att han blivit lite påverkad av Torsten :-). Salle själv är jag helt övertygad om skulle klara sig alldeles utmärkt även om man kastade ut honom naken och utan pengar någonstans där han inte kan språket :-). Känns således inte som att han behöver vara speciellt orolig över att Sverige bytt regering. Hursomhelst var det hela inte heller så allvarligt som det lät :-).


Gubbkropp...

Det känns som att man är i en gubbkropp just nu, för det gör lite ont i båda armbågarna och i baksidan av det vänstra knät, och allt beror på att jag spelat och tränat lite fotboll :-). Armbågarna, eller ialf den högra, är lite förstörda sedan innan efter för många dåliga landningar i handbollen, så det bildas vätska och jox i dem så fort jag slår i dem igen. Fast nu ljög jag lite, för det är faktiskt bara den högra det är så med, men båda värker nu :-). Knäsmärtan tror jag beror på en gammal skada som jag fick efter att ha fått Torsten över mig för ett par år sedan under en fotbollsträning, men jag är inte säker på att det har med det att göra. Annars gick väl fotbollsträningen inte så värst idag, men så illa var det nog inte trots allt.

Fick tillbaka ett litet arbete idag som jag och några till gjort på universitetet, och det blev godkänt med bra kritik. Man kunde bara få godkänt eller icke godkänt på det arbetet, så det var bra. Grädde på moset för egen del var att det var jag som gjorde det mesta av bearbetningen av arbetet, så jag blev rätt nöjd :-). Gött med en liten framgång :-).

Såg första programmet av House idag, och det var riktigt bra. Jag har en känsla av glädje i mig just nu :-).


Ny regering!

Alliancen vann valet. Jag röstade på Folkpartiet så jag ska väl vara nöjd, och det är jag nog. Det måste löna sig att jobba, så att inte alla bara går hemma och lever på bidrag, sedan måste vi få ordning på integrationen. Får se om det blivit något bättre om fyra år.

Liverpool förlorade mot Chelsea idag med 1-0. Det verkar som det var en dag för de blåa idag. Liverpool borde fått med sig ialf en poäng, men sätter man inte chanserna så blir det inga mål. Man får trösta sig lite med att Man Utd fick stryk också.

Det blev partaj på Babar igår, och det var nog den sämsta musik jag någonsin varit med om på ett dansgolv.

Dagens mest lyssnade låt är: The Rembrandts - Just the way it is, baby. Vet inte varför, men jag fick för mig att den hade ett skönt gung idag bara :-).

Ingen frälsare direkt...

Idag har jag spelat min första fotbollsmatch på ett år ungefär och det gick tyvärr inget vidare. Jag hade egentligen inte tänkt att spela någon fotboll alls i år men så fick Åmmeberg problem på målvaktssidan och jag blev inringd. Perfekt tänkte jag, då kanske man kan få upp sitt idrottsliga självförtroende lite igen. Det brukar ju kunna gå rätt bra när man hållt upp ett tag, ialf första matchen för att man är så fokuserad. Det började rätt bra med ett par stabila ingripanden, men så kom det första misstaget... Ett långskott avlossat några meter utanför straffområdet, och jag stog lite långt ut så den gick över mig och in i mål, och till råga på allt slog jag huvudet i stolpen när jag slängde mig... :-). Nog kan det berott lite på att jag stog lite för långt ut, men det största problemet var nog ändå att jag försökte boxa bollen över ribban och då inte nådde bollen :-(. Hade jag bara försökt toucha bollen hade det nog gått bättre. Men det misstaget kan jag ta när man är lite ovan i målet, däremot nästa horribla misstag är oförlåtet... Det var en frispark någon meter utanför straffområdet, lite till höger från mig sett. Jag satte in fyra killar i muren och murade upp dem så att de täckte högra sidan av mitt mål, själv ställde jag mig lite mer till vänster. Deras frisparksskytt gick fram och skjöt ett hårt skott efter marken som jag såg hela vägen. Jag behövde ta ett steg till höger innan jag försökte komma ner så att det inte skulle bli någon retur, men av någon anledning lyckades bollen smita in under mig, och matchens största tavla var ett stort faktum... Jag kan skylla lite på att det var väldigt fuktigt i gräset, så bollen gled kanske snabbare än normalt...? Jag hade även kunnat ställa en kille till i muren, men det tyckte jag inte behövdes då. Det stora felet förutom att jag är lite ovan är nog det att jag alltid vill hålla bollen... Hade jag bara gjort en benparad hade det antagligen inte blivit mål. Hursomhelst är det ett mål som jag till 100 % tar på mig. Deras tredje mål kommer till efter ett försvarsmisstag. Jag hade kanske kunnat ta det om jag inte varit så uppgiven efter de två första målen, men det målet kan jag inte ta på mig alls. Tyvärr var vi med i matchen bra tills de här misstagen, så det kändes och känns väldigt surt. I andra halvleken gör jag en bättre insats och släpper in två mål efter att motspelare kommit fria. Första målet kommer till på ett försvarssmisstag som kanske kunnat undvikas med lite bättre kommunikation. Sista målet kunde jag dock inte göra någonting åt. Iofs kom jag lite fel ett par gånger efter ett par underliga studsar, men det hade alla stora problem med, så det kan jag leva med. Summa summarum är det trist att man gör ett par ganska fatala misstag i en sådan här viktig match, så nu ser det ut som det blir division 7 för Åmmeberg nästa år. Jag tänker göra ett par träningar med dem nästa vecka och antagligen stå nästa match som är den sista för säsongen. Känns verkligen som jag vill ha revansch!!! För jag vet att jag kan vara den bästa målvakten i den där serien bara jag är på rätt humör. Eller en sak är jag nog sämst på och det är tillslaget, men annars :-). Handbollen är nog rätt över för min del... tror jag :-)...

Var på ÖKK igår för att springa på löparband för första gången i mitt liv, och det gick så där :-). Tog väl typ en kvart innan jag kom på hur man skulle göra för att få det som jag ville :-). Såg nog lagom dumt ut :-).

Nu blir det snart partaj, det kan ju omöjligen gå lika dåligt som allt idrottande gör nu :-).

Torsdag!

Igår var en ganska trevlig dag som innehöll löpning, styrketräning, läsning och lite partajande. Det var Robert som ville att jag skulle hänga med på fest ute vid universitetet för att sedan gå till någon krog. Ärligt talat var jag inte så sugen först... Trodde typ vi skulle ramla in på någon större förfest, halvnyktra och att Robert bara kände en person och jag ingen. Det brukar vara lite impopulärt att komma till en sådan fest så jag var lite off, men jag hade inget bättre för mig så jag följde med ändå. När vi väl kom fram till Studentgatan så blev det inte alls så som jag hade trott :-). Förfesten, som vi iofs bara var på i någon timme, innehöll bara mig, Robert och några tjejer, så då blev man lite mer positiv :-). En tjej som jag inte tror jag sett förut frågade om jag varit blond förut? Jo jag har varit blond... Vi åkte sedan in till stan igen och hamnade först på Björnis och sedan på Mitt Andra Hem, så det blev en riktigt trevlig kväll till slut. Trots att jag tog det ganska lugnt så har jag varit lite småseg idag, så därför har jag inte gjort så mycket mer vettigt idag än att gått på en föreläsning.

Benga ringde igår och undrade varför jag tagit en paus från handbollen, och det förvånade mig en del. Jag sa som det var att det berodde på att jag tycker att glädjen på träningarna har försvunnit, men så kanske det måste vara för att nå framgång? Vore tråkigt om det var så...

Kvarnström den äldre ringde idag och undrade om jag ville stå i mål på lördag för Åmmeberg, och jag svarade JA. Det ska bli ganska roligt att spela lite fotboll igen :-). Han hade också hört att jag tagit ett uppehåll från handbollen. He he alla vet, men det beror nog mycket på Järnvägens hemsida där det stod om det i en införmatchrapport. Humm... Skulle det ordet särskrivas?

Hörde att CURO fått sitt 90-konto indraget för att de inte skänkte bort tillräckligt mycket av deras insamlande pengar, och jag som skänkte pengar till dem för ett tag sedan...

Vad ska man rösta på? Blir nog FP, men det är svårt det där...

En ursäkt :-)

Jag måste be om ursäkt till Johan Allansson för att jag anklagade honom för att vara hjärnan bakom SMS-härvan som härjat i handbollslaget :-). Det kom fram under cupen i Hedemora att det var Dunder som var den skyldiga, i visst samförstånd med Jonsson och Dejan. Jag trodde först att det var Dunder men blev efterhand rätt övertygad om att det var Allan, vilket sedermera visade sig vara fel :-). En ursäkt delas således härmed ut till Johan Allansson för viss smutskastning här i min blogg och med en förhoppning om att det inträffande inte lett till någon större psykisk belastning :-).

Idag har jag haft en föreläsning på universitetet, sprungit 5 km, laddat ner massa musik och lagat god köttfärssås som jag ätit av två gånger :-). Igår hade jag helt glömt bort att vi i seminaregruppen hade bestämt träff klockan 10 på morgonen ute vid universitetet. Det var först när jag vaknat klockan 11a och såg att jag fått ett SMS med en fundering över var jag höll till som jag kom på det :-). Jag som hade tänkt att tvätta igår istället för att plugga, för jag har inga rena kalsonger, så nu får man köra den italienska stilen tills imorgon eftermiddag då jag bokat en tvättid :-).

Om hjärnan var så enkelt uppbyggd att vi skulle kunna förstå den fullt ut så skulle vi vara för dumma för att kunna förstå den.

Om man uppfinner en evighetsmaskin kommer det ta för alltid att testa om det verkligen är en evighetsmaskin.

"Vi" vann cupen...

Jag har varit och spelat handbollsturnering uppe i Hedemora hela helgen, eller jag själv har inte spelat så mycket... Det spelar iofs ingen roll, för jag tycker inte jag varit speciellt bra i de tidigare träningsmatcherna och sedan har jag tyckt det varit tråkigt. En annan orsak till att jag inte spelade så mycket var helt enkelt att jag inte ville... Varför jag tycker det är tråkigt har ganska klart framgått i tidigare inlägg här, men nu har jag bestämt mig för att ta en paus ett tag för att sedan se hur jag gör. Annars gjorde laget en riktigt bra insats i cupen och slog bland annat Lif Blå i semifinal och Mittdalarna i finalen. Alla spelare gjorde helgjutna insatser, men Nisse får ta priset som bästa spelare.
Jag fick ett sådant där lustigt hostanfall under en match också, och det sitter kvar en del än. Det kittlar i halsen när man andas in, vilket leder till att man börjar hosta :-(. Nej, just nu känns det inte 100...

Knappast bättre...

Vi spelade match mot LIF Blå idag och förlorade med några bollar. Vår insats i matchen var helt ok och då speciellt försvarsspelet. För min del gick det riktigt dåligt, eller jag vet inte om det beror på mig egentligen? Allt som gick dåligt hade inblandning av vår nya spelande tränare. Tror vi sumpade bort fyra bollar totalt och alla handlade om passar från honom. Ärligt talat vet jag inte om jag verkligen kan ta på mig något av dem...? Knappast till 100% ialf, men det sänker mitt självförtroende radikalt när man får känslan av att det skulle vara mitt fel. Jag tog upp att vårt samspel är under all kritik i bilen på väg hem och det var rätt skönt att prata om, så det kanske kan bli bättre nu när han vet hur jag tänker och jag vet hur han tänker... Men det är inte bara det. Hur bra är jag egentligen? Är jag tillräckligt bra för att ha en klar plats i A-laget? Ärligt talat så vet jag inte längre... Känns som jag tappat en del av det jag var bäst på förr, men iofs förbättrat andra delar. Det man tycker man är dålig på nu kan ha mycket med självförtroende att göra så klart, men kanske inte bara...? Vad är jag bäst på om man jämför med de andra kanterna i laget? Jag har antagligen det längsta hänget och den bästa spelförståelsen, men förr levde jag mycket på kvickhet och genombrott vilket jag tycker jag tappat mycket av nu. Det som jag är klart sämst på av kanterna är att fortsätta försöka göra mål om det går emot mig ett tag och att vara intensiv i mitt spel. Robert och Dejan ger alltid allt på träningarna medan jag går och lallar runt, men så har det alltid varit. Jag har bara tänt till på matcher eller när det varit matchspel på träningarna, men nu är det knappt ens så längre när jag inte tycker handbollen är rolig. I försvarsspelet är jag minst lika bra och något mer användbar än de andra, skulle vara Robert som är lite bättre kanske, men det är jämnt. Det jag är sämst på av alla är snabbheten, men det brukar jag kompensera rätt bra genom att tjuva lite. I läget är vi nog alla ungefär lika bra. Det var lite tankar om det... I dagens match så var Sörman ganska så mycket bättre än mig, så man undrar just hur mycket man får spela i helgen?
Trist att det ska kännas så här... Funderar på hur mycket annat jag skulle hinna med om jag slutade med handbollen? Har funderat på vad jag är för människa egentligen? Är jag en person som vill träna stenhårt verkligen? Egentligen tror jag inte det. Jag vill nog bara hålla mig i hyfsad form och utöva sport när det är roligt och inte seriöst.

Ja ja efter allt gnäll så mår jag ändå väldigt bra. Jag trivs väldigt bra i min livssituation just nu, men det är många funderingar kring handbollen som är en stor del av mitt liv trots att jag aldrig varit speciellt intresserad av det :-).


Ja ja...

Jag kikade på filmen Tjenare Kungen igår och den var riktigt go :-). Man blev verkligen glad när man såg den. Iofs kan det för mig berott lite på att den fick mig att tänka på lite gamla goa minnen :-). Ni som inte sett filmen borde se den.

Idag har jag varit på universitetet i fem timmar och det kan vara nytt rekord, men jag trivs som fisken i vattnet där.

Det var handbollsträning idag och jag kom för sent för att föreläsningen slutade sent, men det gjorde inget. Handbollen känns fortfarande inte speciellt rolig, och det verkar inte bara vara jag som tycker så. Jag får se vad som händer efter cupen i helgen...


Trevlig dag!

Idag har det varit en trevlig dag. Den började iofs lite dåligt med att jag var tvungen att gå ut imorse för att köpa mjölk och grejer för att kunna få i mig någon frukost, men annars har den varit go. Jag träffade min seminariegrupp uppe på stan idag och utförde en minnesundersökning. Kul att lära känna dem i gruppen lite bättre än vad man gjorde innan. Efteråt var det dax för föreläsning på universitetet om olika sinnesintryck med mera. Den blev lite förkortad för att föreläsaren var tvungen att åka till banken, så det blir längre imorgon, vilket gör att jag kommer komma försent till handbollsträningen. Träningen igår var för övrigt den roligaste hittills den här säsongen. Kan ha berott på att vi inte hade någon tränare där så att vi spelade lite fotboll och så :-). Åter tillbaka till den här dagen. Efter föreläsningen blev det att äta lite korvstroganoff, som jag blivit riktigt bra på efter några försök :-). Sedan blev det en sväng till ÖKK och där hände det mest trevliga och luriga med dagen. Det kom fram en tjej som jag pratat med lite grand innan bara och frågade om hon fick ta några kort på mig i ett träd i Stadsparken :-). Jag blev rätt förvånad och undrade varför?... Fick som svar att det var av eget intresse bara... men tror nog inte det blir av ändå för jag gav inte ut mitt nummer eller något till henne.

Nu blir det nog att duscha och titta på Tjenare Kungen.

Järnvägenkryssning!

Under helgen har jag varit på en Ålandskryssning med massa människor som var med och hjälpte till under Järnvägen Cup. Alla som hjälpte till under cupen fick den här resan som ersättning, och det var drygt 180 personer med i sällskapet. Som vanligt med en sådan här tillställning så hände det en hel del roliga och kanske några mindre roliga saker. En mindre rolig sak var att Henke blev lite seg och missade det mesta av kvällen. Han brukar annars kunna liva upp tillställningar när han är i sitt esse :-). Roligare saker var att Dunder blev jagad, Nisse fick flera "jobberbjudanden" och speciellt att Torsten lyckades hålla radaren på i ett tillstånd mellan medvetande och medvetslöshet :-). Själv kom jag inte igång förrän ganska sent och det berodde på att jag inte ätit något på hela dagen för att sedan trycka i mig en himla massa mat under buffén, och efter det försöka dricka öl, vilket så klart inte gick så bra. Det fick bli att tigga sprit av polarna och att köpa ett antal drinkar i baren, så det gick åt lite mer pengar än vad det borde ha gjort :-). Kvällen tände till framåt halv 3 då man kommit i bra form och de började spela bra musik på ett av dansgolven. Man var rätt svettig där ett tag :-).
Man kan bli rätt irriterad på när någon kommer fram och menar att man inte hjälpt till tillräckligt under Järnvägen Cup. Jag hjälpte till mer än de flesta under årets cup, så jag blir JÄVLIGT lack om någon menar något annat.
I det stora hela var det en väldigt lyckad kryssning ialf.

Erik fyllde år idag så jag var där en sväng och grattade honom och kramades med flickorna :-).

Det är någon som sitter och skickar SMS till alla i handbollslaget på ett sätt som gör att det ser ur som att SMSen kommer från någon helt annan. Det är rätt kul och alla misstänker alla :-). Jag är ändå fullständigt övertygad om att det är "överledare" Allansson som ligger bakom det :-).


RSS 2.0