Valborg!

Nu är det Valborg och då är det fest. Antagligen blir det att åka ut till universitetet och partaja lite den här gången. Kan nog bli riktigt kul och kanske, kanske lite knepigt... Men tror att det blir bra.

Nu ska jag snart med Folke och kika på ÖSK-TFF. Rätt bra att man känner sonen och ägaren till ÖSK's huvudsponsor. Kan göra lite reklam som tack :-). Tänk Malmbergs när det gäller det elektriska :-).

Det var partaj i lördags också. Blev en sväng till Frimis och det var väl så där men jag, Nisse och Haga räddade kvällen med en massa mindre snygg dans på schlagergolvet :-).

Årets första uteserveringsglass intogs igår på Stortorget. Inte helt fel kan jag säga :-).


Sunny afternoon!

Så där nu är ytterliggare en tenta gjord och jag tror att jag klarar den hyggligt. Nu har man alltså ledigt hela helgen lång :-). Skulle vara perfekt om vädret håller i sig över Valborg men det är väl föga troligt.

Drogba vann mot Liverpool i onsdags med 1-0. Ja det är helt sant, Chelsea var inte speciellt bra men deras division 7 långbollar på Drogba räckte för att de skulle vinna mot ett nervöst och fegt Liverpool. Drogba vann nog varenda nickduell mot CarraAgger. Det var en riktigt onödig förlust för Liverpool. Hade de bara spelat som de ska med Gerrard i mitten och inte 11a sega och defensiva mittfältare på planen samtidigt hade de vunnit lätt. Sluta fega Benitez!!! Bara hoppas de tar mina råd på allvar tills hemmamatchen.

Nu sitter det någon Blanco och någon Peezay och gnäller på en hel del helt ok musik på P3. Musiken är för glad drar de som argument. Peezay snubben verkar iofs vara lite vettig men den andra spyr jag nästan på...

Bye bye Boris...

Boris Jeltsin dog tydligen igår av någon hjärtattack som säkerligen berodde på ett allt för långt alkoholmissbruk. Undrar just om världen någonsin kommer att få uppleva en ledare som honom igen? Inte många ledare i hans position som kommer fulla till diverse svinviktiga möten och drar spontana danser inför halva världen :-). Han var helt klart en karismatisk man gode herr Jeltsin.

Jag var på handbollsmöte idag för att höra lite hur det skulle bli nästa säsong och så. Egentligen inte så relevant för mig i och med att jag ska ut och resa halva nästa säsong och knappt varit med något den säsongen som gått heller, men tänkte att det kunde vara intressant om det eventuellt skulle bli ett tränarbyte, då hade jag kunnat vara med och träna lite för att hålla igång kroppen lite grand. Det var dock inte tänkt med något tränarbyte så det blir definitivt ingen handboll för mig nästa säsong. Jag tycker till och med att alla inte riktigt sa vad de tyckte heller... Men men så är det alltid, det är jag van vid :-).

Låttips: Sahara Hotnights - Visit to Vienna.


Singelbloggen!

Igår när jag var på väg hem efter kvällens krogbesök fick jag ett stort infall av att ha en blogg som helt öppet och ärligt skulle berätta om allt jag och mina vänner gör på krogen och allt fyllesnack om olika mer eller mindre intressanta saker :-). Jag brukar skriva en del om vad som händer och sker här men det är rätt ofta kraftigt censurerat. Hursomhelst kommer jag inte börja skriva om gårdagens idé trots allt även att jag är helt övertygad om att det skulle blivit en stor succé. Det skulle vara om man hade en blogg i en annans namn och ingen visste att det var jag som skrev den men så orkar jag inte göra. Man vill inte skriva för privat och öppet om andra och sedan vill man inte att alla ska veta allt om en själv heller även om det säkerligen skulle vara ett stort nöje för andra att läsa :-).

Gårdagens krogbesök var faktiskt riktigt roligt med Sing-star och grejer på förfesten. Vem var sämst tror ni? Hehe jo jag så klart haha :-). Men det var riktigt roligt att tävla mot andra i sångens ädla konst, trots att jag alltid förlorade :-).

Jag har nog fått världens största munsår inne i käften och det känns som det aldrig vill läka heller :-(. Hela ena sidan av käften känns typ inflammerad och halsmandeln på den sidan gör allt för att få bort såret och är således både lite svullen och öm :-). Är väl kanske ett straff av någon gud för att man syndat någon gång i sitt liv...

Skolmassaker!

Nu har det hänt igen i USA att en elev tar med "lite" vapen och skjuter ihjäl ett gäng människor som går på samma skola som eleven själv. Genast uppstår då en av de dummaste diskussionerna jag vet i USA igen och som handlar om man ska få ha vapen som privatperson hursomhelst eller inte? De har sådana härliga argument som att om alla hade fått haft vapen på skolan hade säkert någon annan skjutit ihjäl mördaren innan han hade lyckats mörda så många. Andra argument handlar om att alla har rätt att få skydda sig själva och att om inte privatpersoner får ha vapen hursomhelst så kommer det bara vara de kriminella som har vapen vilket då skulle leda till att de lagliga privatpersonerna inte skulle kunna skydda sig själva. Om man tänker över det första argumentet kan man motargumentera med att om det inte funnits någon större tillgång på vapen så hade kanske inte den här störda personen fått tag i något vapen alls utan kanske knivhuggit någon eller några och uppenbarligen inte lyckats mörda över 30 personer. Även om han hade fått tag i vapen så hade han säkert inte haft så mycket ammunition som han nu hade. Det andra argumentet kan iofs vara sant men finns det inte så många vapen att tillgå lär inte de som ska försöka skada de stackars oskyldiga medborgarna ha riktiga vapen så ofta heller, således borde medborgarna kunna försvara sig med det som finns att tillgå, eller varför inte ringa polisen? Amerikanare är väl inte kända för att vara så smarta alla gånger...

Nu är vår mastodont-grupp klar med ytterliggare ett arbete i psykologin och visst det har väl blivit ett någorlunda ok resultat men det är helt värdelöst att vara sju personer på ett litet arbete. Alla vill göra på sitt sätt och resultatet blir säkerligen sämre än om alla hade gjort varsitt arbete istället. Inte går det speciellt mycket fortare att bli klar när man är sju stycken än en person heller. Som tur är är de här arbetena ganska meningslösa och behöver inte vara speciellt bra och gäller bara en poäng men hade det varit mer på spel hade jag blivit extremt irriterad och frustrerad.

I helgen var det 20 grader varmt och idag snöade det när jag gick hem från gymet... Är det konstigt? Nee jag bor ju i Sverige.

MC-tider...

Nu har det blivit stor tid för att fixa med bågen och att åka ut och köra på de snart från grus rensopade vägarna :-). Jag hade tänkt att få igång min i söndags men något strul med batteriet hade antagligen uppkommit så jag fick inte igång den. Nu har jag dock köpt ett nytt underhållsfritt batteri så bågen bör kunna rulla snart :-). Batteriet inhandlades på Biltema och det är verkligen en affär jag inte känner mig så hemma i :-). Jag och mek går väl inte helt ihop :-). Det tråkiga är dock att jag antagligen måste sälja bågen så fort jag fått igång den för att kunna finansiera min och Nisses resa i höst. Om någon är intresserad av att köpa den är det bara att höra av sig. Det är en Suzuki GSX 600F av årsmodellen 1993 och den är i bra skick. Några riktiga vårbilder med MCn i periferin kommer snart finnas med i det här inlägget.

35234-2335234-22
Saga och Lisa ville gärna prova att sitta på hojen :-). De blir säkert ritkiga knuttar när de växer upp :-).

Det kan vara riktigt jobbigt när man inte förstår sig på vissa människor, vad de vill osv... Det är nästan bättre med de man förstår sig på men inte gillar än de man kanske gillar men inte förstår sig på...

ÖSK tog en hyggligt välförtjänt poäng mot Elfsborg hemma idag.

Klockrena låttips:

The View - Wasted little DJs
Blue Öyster Cult - Don't fear the reaper

Kanske har skrivit upp den senare förut men det är skitsamma den är guld ialf :-).

Självförvållad tråkighet?

En väldigt lugn helg verkar det bli den här helgen. Känns lite tråkigt i och med att vädret har varit så fint men kanske bättre att sitta hemma än att slösa pengar på något som inte är så kul...? Jag har ju ett par alternativ jag skulle kunna göra men verkar inte som att det blir så. Vissa saker vill man göra men de går inte och andra saker kan man göra men är man inte lika säker på om man vill göra... Det jag helst vill göra kommer nog inte hända just ikväll ialf.

Lägenhetsintresserad?

Nu idag har jag och Nisse varit och betalat största delen av vår planerade resa så nu känns det lite mer på allvar :-). Således har det alltså blivit dax att börja tänka på hur man ska kunna spara så mycket pengar som möjligt och en sak av dem är att hyra ut lägenheten i andra hand. Tänkte därför skriva lite om min lägenhet här om någon är intresserad av att hyra den i ett halvår eller ett år kanske. Lägenheten är ungefär 31 kvm stor och har en hyra på 3400 sek ungefär plus en parkeringsavgift på 250 sek om man vill ha egen parkering alldeles utanför. Den kan jag dock säga upp. Lägenheten ligger på Nygatan 50 mitt i centrala Örebro i ett litet hus med bara 5 lägenheter på en lugn innegård. Den är upplagd med ett kök och ett rum om är ungefär lika stora vilket leder till att rummet i sig inte är så stort, loftsäng får dock lånas. Grannarna är kanon och inte av den gnälliga typen. Elen ligger på omkring 500 kr i månaden om man använder mycket elektriska apparater samt har ett kasst avtal. Mitt avtal är dock numera omgjort och ska ge ungefär hälften så hög elkostnad nu så därför lär det bli någon 100-lapp billigare i månaden. Bredbandet är ett 12/9 VDSL bredband från BBB och har strulat en del men fungerar bra nu. Börjar det strula igen kan jag byta till ett ADSL bredband helt gratis och omgående. I bredbandet ingår telefonin och det kostar någonstans mellan 3-500 sek i månaden för allting. Har lite dålig koll på det på rak arm. Sammanfattningsvis är det en ganska dyr lägenhet med ett kanonläge.

Är du en seriös person och intresserad så ring: 0705-16 27 74

Humm hade tänkt lägga upp mitt stora bidrag till den senaste studenttidningen här men det fungerar inte :-). Bloggen måste tyckt att det var dax att trycka ner mitt ego lite. För övrigt har det varit en riktigt trevlig vecka och nu har det till och med blivit sommarväder igen :-).

Talking Heads Bias :-).

Förra veckan laddade jag hem (eller var det så att jag köpte?) ett par album med blandade artister från det glada 80-talet :-). På de skivorna var det bland annat med ett par låtar med bandet Talking Heads. Jag hade nog bara hört talas om dem innan men inte lyssnat på dem vad jag kan minnas. Men nu lyssnade jag lite på deras låtar som var med på de här två skivorna och tyckte att det lät rätt intressant. Där kunde historien ha slutat efter att låtarna lagts in på min playlist men så blev det inte... För oj vad förvånad jag blev på gårdagens förfest där Bias sitter med en röd t-shirt med Talking Heads skrivet över bröstet :-). Inte bara att det var överraskande att han överhuvudtaget lyssnade på Talking Heads utan var i helsike hade han fått tag i t-shirten :-)? Jag fick reda på den första frågan igår och den andra glömde jag fråga :-).

Annars var gårdagskvällen ganska trevlig. Den började med en öl till Reading - Liverpool som Liverpool vann lite turligt med 1-2 och fortsatte med ett par öl till hos Nisse för att sedan mellanlanda hos Magda eller Anja (svårt att veta vem som är vem... :-)) och sedan avslutas på Klaras. Hos Magda trivdes jag rätt bra i och med att jag tog på mig rollen som kvällens DJ med förhoppningsvis halvlyckat resultat :-). Vi ville ha lite mera space den här gången så det fick bli Klaras istället för Björnis. Jag träffade lillasyster på krogen för första gången i mitt liv och hon var full som bara den, kunde knappt gå och sluddrade fram det som lyckades komma ur munnen :-). Nee skämt å sido hon verkade tråkigt lugn säkerligen på grund av förra helgens lite tuffare alkoholintag :-). Jag hade rätt kul på Klaras och träffade lite gamla bekanta som jag inte sett på väldigt länge.

Jag har klippt mig också och det slutade med en helt ny frisyr :-). I början kändes det väldigt konstigt men nu när jag vant mig lite är jag väldigt nöjd :-). Om man ska tro Lövis så har jag samma frisyr som Gry Forsell fast mörkt :-).

Musiktips!!!

Good Charlotte - Dance floor anthem
Deborah Harry - I want that man
Philip Oakey & Giorgio Moroder - Together in electric dreams

Socialpsykologisk teori!

Det finns en socialpykologisk teori som jag inte kommer ihåg namnet på eller vem det var som utformade den men jag vet vad den handlar om och det är att man upplever en viss mental spänning när man värderar och sedermera väljer ett av två ungefär lika attraktiva alternativ. För att sedan mildra denna då uppkomna spänning försöker man hitta fördelar med det valet man gjorde och sedan nackdelar med det valet man inte gjorde. Ganska enkel teori som säkert alla kan känna igen sig i. Nu till saken... Tidigare ikväll hade jag bestämt mig för att gå och träna trots att jag inte kände mig helt frisk men jag knallade iväg ändå. När jag kom fram till gymet möttes jag av en stängd dörr och en igenbommad reception och en lapp där det stod att gymet var stängt. Nu hade jag inte så många valmöjligheter tänker ni men nu var det så här att det spelades musik från andra sidan dörren till gymet så onekligen var det några som var där inne. När jag då stod där utanför funderade jag på om jag skulle känna på dörren eller knacka på och se om jag kunde få träna ändå...? Men jag valde helt enkelt att gå hem istället utan att göra det. Direkt efteråt kände jag mig som stans största mes som inte "vågade" knacka på och irriterad över att jag missade ett träningspass men när jag tänker efter så berodde all denna tvekan på att jag egentligen inte ville träna för att jag mådde dåligt. Jag fick ju en jättebra ursäkt över att inte träna i och med att det var stängt, även om det nu kanske fanns folk som var där ändå. Alltså mildrades spänningen mellan valen genom att jag inte "kunde" träna :-).

Jag kikade på Insider nyss och de testade en tarot-tant genom att se om hon kunde säga vilka böcker som låg i vilka kartonger. Hur gick det tro? Hon hade inte ett enda rätt så klart :-). Allt sådant där är bara buffel och bedrägeri även om de som utför det säkerligen ibland även själva tror på det. Hursomhelst fungerar inget av tarot-kort, spåkulor, andar i glas, kaffesump och annat skit. Om det nu finns några stackare som verkligen tror på det vilket det onekligen verkar...


Lite vardagsvänlighet kan förgylla dagen :-).

Man kan bli så glad av lite allmän vänlighet och tacksamhet i vardagen, ialf kan jag bli det. Tänkte på det idag när jag var och handlade lite mat. När jag då kom fram till kassan lade jag upp varorna med streckkoden på ett sådant sätt så att den som satt i kassan inte skulle behöva vända på varorna. Det gör jag varje gång för övrigt, men idag så tackade kassörskan för att jag gjorde det och sa att det underlättade hennes jobb :-). Sådant tycker jag är jätteroligt när man försöker hjälpa någon och denne blir tacksam och visar det :-). Jag tycker det är likadant när man kör om en bil på vägen och denne hjälper en att köra om genom att åka ut på väggrenen. Då brukar jag tacka genom en dubbelblinkning och tycker det är fest när man får tillbaka en helljusblinkning :-). Det finns flera sådana situationer som jag tycker förgyller dagen.
I det här stressiga samhället där det i många fall är på ett sådant sätt att man ska tänka på sig själv och se sig själv som störst, bäst och vackrast och inte bry sig så mycket om andra tycker jag lite vardagsvänlighet verkligen kan förgylla vardagen :-).

4-1!

Liverpool krossade Arsenal igår med 4-1 och Crouch var kung med sina tre mål :-).

image21
Allas vår Arsenaldödare Peter Crouch :-).

Dagar som börjar positivt har en tendens att även fortsätta positivt. Det blev även en trevlig utgång till Björnis igår kväll trots lite krogvalsbryderier innan vi till slut valde Björnis.

RSS 2.0