Meny, ni gör bara bort er...

Från meny listar 2007.

20. Magnus Uggla - den vandrande jättebäbisen.
Varför växer inte karln upp? I åratal har han suttit vid sin popslingevänlige speldosa och samlat ihop världens alla tänkbara nödrim för att sedan snickra ihop det till Sveriges i särklass sämsta skivor. Och just när vi trodde det var slut på eländet kom han tillbaka i samma gamla sparkdräkt som tidigare, med samma humorbefriade refränger och en allmän känsla av att jorden slutat snurra kring karlns axel.
Problemet är inte att Magnus Uggla gör musik. Problemet är att han låter oss andra lyssna på det. Det vittnar om en begränsad verklighetsuppfattning.

Man blir så fruktansvärt trött på musiksnubbar som på grund av sin påklistrade image måste skriva ett totalt innehållslöst inlägg i en annars kul lista. Jag förstår bara inte? Det måste vara så äckligt jobbigt att vara så coooool att man bara måste skriva ett sådant inlägg. Att hela tiden hålla uppe den imagen måste ta på krafterna... Jag brukar bli sur när jag läser sådan här skit men nu tycker jag bara synd om skribenten. Stackaren kan inte ha ett lätt liv.

Resesummering!

Eftersom alla har längtat efter en större summering av min och Nisses resa så ska jag nu skriva en utförlig sådan... Eller är det så? Njae, kanske inte men det kommer en ialf och det är mina upplevelser och tankar om resan och inte Nisses. Han kan mycket väl fått en annan upplevelse av diverse händelser och ställen än jag.

Först och främst vill jag säga att resan blev bättre än jag hade förväntat mig men inte för den skull exceptionellt sagolikt fantastiskt underbar som många andra får sina resor och diverse andra upplevelser till. Jag trodde innan vi åkte iväg att det skulle vara jag som skulle behöva styra upp diverse problem och vara den som skulle få sköta det mesta av snacket under resan men så blev det inte. Jag kan inte heller förklara varför jag trodde det innan heller men min upplevelse nu efter resan är att så inte blev fallet vilket var väldigt bra.
Några saker som varit lite negativt är att vi har haft fasta flygdagar vilket gjort att vi inte haft möjlighet att stanna ytterliggare några dagar på platser vi velat varit lite längre på. Att det blev så handlar nog mest om orutin från min sida. Jag hade hört talas om öppna biljetter innan resan men trodde att det skulle kunna bli svårt att få platser på planen. Speciellt om man bara några dagar innan bestämde sig för att åka till något annat ställe och framförallt då innan jul som jag verkligen ville komma hem till. Nu i efterhand verkar det som att en öppen biljett kanske hade varit bättre men jag har fortfarande inte tagit reda på någon fakta om sådana så jag vet inte hur de fungerar riktigt.
Det är mycket jag här nu men som sagt det är mina tankar om resan och inte Nisses...

Nu kommer en summering av de länder vi varit i. Jag generaliserar länderna för jag orkar inte skriva om varje plats vi varit på men är väl medveten om att upplevelserna kan vara väldigt varierande från olika delar av olika länder.

Ryssland (Moskva, Transsibiriska): Ryssland kände man sig faktiskt lite rädd inför... Det man hade hört var att polisen trakasserade turister och att alla ryssar var väldigt tjuriga. Grädde på moset var att några terrorister månaden innan vi skulle åka sprängde järnvägen som vi skulle åka på... Således var man verkligen på sin vakt när man började tuffa sig mot Moskva. Det mesta besannades i början med rätt tjurig personal på tåget till Moskva och i biljettkuren på tunnelbanan i Moskva. Det var även väldigt många poliser på järnvägsstationen i Moskva och man kände sig väldigt utsatt när man gick förbi dem med sin stora ryggsäck. Man trodde att de skulle komma fram och begära att få se pass och pengar direkt men så skedde inte.
Efter en stund började man dock slappna av och efter att ha varit i Moskva i fyra dagar så blev nog den staden den mest positiva upplevelsen på hela resan mycket säkerligen beroende på rädslan och fördomarna innan. Frågade man en ryss om hjälp på stan fick man nästan alltid hjälp på något sätt även om de inte kunde någon engelska alls :-). De försökte förklara vägen genom gester osv annars bad de bara en att följa efter så ledde de en till rätt plats .-). Ryssarna kändes väldigt vänliga förutom de som hade ett staligt jobb vilka verkade vara tvugna att vara lite buttra. Jag kan verkligen rekommendera Moskva för en annorlunda upplevelse.
Transsibiriska har jag skrivit om förut och det var lite av en flopp... Bara turister, omöjligt att äta i restaurangvagnen, och mestadels Sverigenatur. Det som skiljde sig från svensk natur var att man passerade några riktigt fallfärdiga byar annars var det ungefär detsamma. Efter Irkutsk blev det dock mycket bättre. Jag missade iofs sjön men naturen därefter var vacker med berg, dalar, sjöar, öknar, floder med mera...
Mongoliet (Ulan Bator): Det helt klart mest udda stället jag varit på och det stället man kände sig mest speciell på. Naturen var fantastisk i Mongoliet och folket verkade generellt vara trevliga. Det fanns iofs några störiga alkisar (men var finns inte det?) och lokalbefolkningen varnade oss från att gå ut på natten men vi hade inga som helst problem med något där. Ulan Bator är dock en ful stad och inget att spendera så mycket tid i utan ska ni dit så ta er ut på landsbygden och kika på naturen, fiska eller vad ni vill.
image132
Nationalpark i Mongoliet.
Kina (Beijing): Efter två luriga länder kom vi fram till Kina som man trodde att man skulle kunna slappna av lite mer i... Tyvärr blev Beijing den stad på resan jag blev mest besviken på och det på grund av att folk försökte lura oss "big time" ett antal gånger... Jag tror dock att man får ett bättre intryck av staden om man stannar där under en längre tid.
Thailand (Bangkok, Ko Samet, Koh Chang, Koh Pha-Nang): Thailand är lika underbart som alla säger och kommer vara så så länge thailändarna bor kvar där :-). Det är billigt, underbar natur, trevliga människor och det finns massor att göra. Det negativa är alla jävla indiska kostymförsäljare. De är alltså inte thailändare. En annan sak som kan vara lite jobbig men som många ser som det bästa är alla prostituerade. Det är horor överallt och många av dem ser väldigt bra ut så jag förstår att många faller dit och köper sig en för en natt eller två. Jag skulle dock aldrig få för mig att köpa en hora på grund av HIV risken och för att det är en skymf mot en själv att behöva köpa sex. Hur moralisk jag än må vara så är det de två sakerna som jag ser som värst och tyvärr inte att det är synd om tjejerna osv... Det är även mycket vanligare än vad folk tror här hemma att västerlänningar åker ner till Thailand och köper prostituerade.
image131
Det går mot kväll i Thailand...
Kambodja (Siem Reap, Pnom Penh): Kambodja är ett riktigt skitland. Infrastrukturen är under all kritik och landet är extremt fattigt vilket leder till att det är tiggare överallt. Tiggarna består oftast av små söta barn eller av äldre personer som har trampat på en mina tidigare i livet och numera hoppar omkring på ett ben. Även om man vill så går det inte att hjälpa alla och det är väldigt svårt att veta om den hjälpen man ger går till de som tigger eller till någon tiggarhallick... Speciellt när det gäller barnen. Något man ska tänka på är att aldrig ge bort pengar utan att köpa mat eller skolmaterial till de som tigger.
Utöver allt tiggande är Kambodja ett land med extremt brutal modern historia som är väldigt intressant att lära sig mer av och en kanske ännu mer intressant och häpnadsväckande äldre historia. Angkor Wat och de Röda Kmererna med Pol Pot i spetsen är ett par exempel på den oerhört intressanta historien som Kambodja befogar över.
Det var även mycket trevliga människor i Kambodja och turister behandlas i regel väl men tiggeriet är en plåga och det ska man inte sticka under stolen med.
image127
Tiggarbarn i Kambodja.
Vietnam (Saigon, Nha Trang): De som varit i Vietnam innan mig och som jag pratat med hade sagt att landet var fantastiskt och de hade helt rätt. Vietnam kan ha varit resans höjdpunkt. Tänk er Thailand utan alla charterturister och således kanske ännu billigare än Thailand. Folket är även mer utåtagerande i Vietman vilket gör att det är lättare att få en blick över hur det är att leva i landet. Jag har inget illa att säga om Vietnam alls. Jo en sak... Mycket råttor. En 30 cm lång råtta trillade ner på min fot när jag satt på en restaurang en kväll. Några dagar senare läste jag i Aftonbladet om "katastrofen" att en mus hade varit inne på en Mcdonalds restaurang i STHLM. En intervjuad ung pojke hävdade att han aldrig skulle äta där igen... Kontraster säger jag :-). Av de länderna vi varit i under den här resan är Vietnam det landet jag helst vill åka tillbaka till. Rekommenderas väldigt starkt!
Malaysia (Kuala Lumpur): Åkte dit för andra gången i mitt liv mest för att träffa Matz bror Henrik som bor där men det ångrar jag verkligen inte. Sist jag var där tyckte jag att det var en rätt tradig stad men den här gången fick jag en roligare upplevelse mycket säkerligen beroende på en trevlig utekväll. Ett par saker är riktigt bra med KL och det är att folk pratar i regel bra engelska och kriminaliteten verkar typ obefintlig. Att man inte är muslim när man befinner sig i landet verkar inte heller var något problem och befolkningen känns över lag vänlig.
image133
Petrona's Towers!
Singapore: Alla pratar engelska... De har nog världens sjukaste lagar. Tuggummi är förbjudet och att ta in ett ciggarettpaket i landet är typ väldigt olagligt. Andra besöket i Singapore var lika tradigt som det första. Finns det något att göra i Singapore förutom att shoppa?
Australien (Sydney, Byron Bay, Airlie Beach, Cairns): När man pratar med folk som varit i Australien och säger att man snart ska åka dit brukar man mötas med ett åhhhh!!! Jag älskar Australien vad avundsjuk jag blir osv osv... Förväntningarna var ju således inte låga när man anlände till Sydney. Men är Australien så bra som alla säger då? Jag kan inte fullt ut svara på den frågan för jag var bara där i tre veckor men min upplevelse är verkligen inte så positiv som alla andra har sagt.
Om vi börjar med det positiva. Om man vill åka till Australien för att festa, sola, kröka och göka så har man kommit rätt. De hostel vi bodde på i Sydney och Byron Bay handlade i princip bara om de nyss nämnda sakerna och jag hade jävligt kul där. Men annars då? Det mesta är lika dyrt som i Sverige och alkoholen är i princip dyrare om man inte köper tetravin. Skillnades mot när man är hemma är att när man är på resa vill man göra saker och det kan bli lite knivigt när allt kul som finns att göra är svindyrt. Den kända laid-back aussiestilen lyste även den oftast med sin frånvaro och bestod mer i en kaxig jag är bäst och vackrast attityd.
Det ska dock starkt påpekas att vår upplevelse av Australien blev sämre ju längre norrut vi tog oss. Sydney och Byron var väldigt kul på grund av festen och vädret men inte på grund av något annat. På de platserna träffade vi också mest turister vilket faktiskt kan ha lett till en mer positiv upplevlese. Ett tillägg är även att det är så sjukt mycket svenskar i Australien. Blir inte så spännande när 8a av 16 i rummet man bor på är från Sverige.
Summeringen blir således att Australien är bra gå grund av mycket fest med andra turister men inte på grund av landet i sig självt. Jag vill dock åka tillbaka dit igen för att korsa landet och se lite mer av the outback. Vi gjorde bara östkusten vilket är den vanligaste rutten för svenska turister i Australien.
Nya Zeeland (Auckland, Queenstown, Christchurch): Man hade hört mycket bra om Nya Zeeland innan man kom dit och typ allt är bra med Nya Zeeland :-). Det första som hände när vi anlände till landet var att vi fick gratis kaffe på flygplatsen. Sicken bra start :-).
Vi spenderade några dagar i Auckland på nordön först och det var väl så där... Trevligt folk, helt ok väder men en rätt jävla tråkig stad. Vi tog oss dock rätt snabbt ner till sydön och Queenstown vilket var ett ställe vi hört mycket gott om och så rätt våra källor hade. Queenstown är en liten stad med 1000 aktiviteter som ligger mitt i Sagan om ringen land. Naturen är sagolikt vacker och har man pengar så kan man få dagarna att gå väldigt fort. Här fanns dock inte bara massa aktiviteter utan även bra partaj. Ett helt perfekt ställe att spendera några veckor på. När vi var där var till och med vädret riktigt härligt.
Nya Zeeland känns som ett klart bättre alternativ än Australien om man nu inte bara åker på semester för att få hudcancer. Det är billigare, trevligare människor, antagligen finare natur och det finns nog även mer att göra. Hostelen är även de mycket finare på Nya Zeeland än i Australien.
Nya Zeeland är alltså så bra som alla säger och hamnar nog på plats två efter Vietnam som bästa ställe på resan.
image128
Det är vackert i Queenstown, det är inte bara jag som snackar :-).
USA (Hawaii, LA): Brum, brum... Bil är en bra grej att ha på de här ställena. Lokaltrafiken är undermålig både i Honolulu och LA men den funkar bara man har lite tålamod. I LA kanske den inte ens funkar om man vill ta sig till vissa ställen dock men men...
Hawaii är som Thailand fast mycket dyrare. Åk till Thailand istället om du inte bara åker för surfningen. Det finns kanske någon vulkan på Hawaiiöarna som inte finns i sydostasien men annars är naturen ungefär densamma. Hawaii var bra men det finns mycket bättre alternativ.
LA var kul och man behöver ungefär en vecka där för att hinna med allt och en ganska fet plånbok. Det finns många roliga aktiviteter att göra där som Universal Studios, Disneyland, Magic Mountain eller att bara strosa runt i Hollywood eller i down town. Staden är iofs ganska ful och tråkig och nästan uteslutandes bestående av mexikanare men en vecka kan man lätt spendera där utan att bli uttråkad.
image130
Sagorike! 

Sicken flyt...

Kikade just på Derby - Liverpool vilket var en väldigt sömnig tillställning förutom Torres sagolikt vackra mål i första halvleken. Annars var det inte mycket till match utan Liverpool kontrollerade matchen och skapade några chanser då och då som de dock inte lyckades göra mål på. I andra halvleken blev Hyppiä skadad och då kändes det som att det här kan bli lite värre än befarat... När Benitez sedan satte in Riise som mittback blev rädslan för ett dåligt resultat väldigt befogad. Iofs hade han väl inga bättre alternativ på grund av att Liverpool inte har några andra bra mittbackar. Rädslan besannades när Derby forcerade in ett skitmål och en stund efter mitt i Liverpoolpressen nästan även tog ledningen. Turligt nog lyckades Gerrard slå in en målvaktsretur i slutminuten vilket gav Liverpool segern till slut men det satt väldigt långt inne och hela Liverpool underpresterade efter Hyppiäs utgång. Det såg väldigt stressigt ut och inte undra på när de vet att det kan gå hursomhelst om en viss rödtott råkar få bollen i egen backlinje...
Ett par saker till... Babel är inte bra nog för att starta en match, Voronin måste sluta gnälla på domaren och till sist hur har Kuyt lyckars blivit så medioker?

Jag tänkte skriva ett långt inlägg om julen men det känns som jag inte har tid med det men det kanske kommer senare. En fundering bara... Har det blivit lite ute att gilla julen? Känns som att min familj snart är den sista familjen som verkligen uppskattar julen och typ tycker det är den roligaste dagen på året oavsett ålder :-).

Hemma igen!

Nu har jag och Nisse kommit hem till Sverige igen. Antar att bloggen kommer att bli lite roligare nu igen när jag har tid att skriva om lite mer intressanta saker och tankar. Nu i höst har den mest bestått i redogörelser för vad som har hänt på resan.

Hollywood!

Nu har vi varit i Los Angeles nagra dagar och vi bor i stadsdelen Hollywood. Vi har spenderat tiden med att knalla runt i downtown, Beverly Hills och har i Hollywood. Vi har aven hunnit med ett par besok till Universal Studios och ska imorgon ivag till Disneyland. Det finns lite for mycket att gora har for att hinna med allt pa fyra dagar men man far gallra lite. Pa fredag flyger vi hem och det ska faktiskt bli riktigt roligt att komma hem och traffa alla igen. Det gar inte att lagga upp nagra bilder har sa det far nog bli nar jag kommit hem till Sverige igen.

Surfin' in the USA...

Idag har det surfats :-). Trodde det skulle vara riktigt svart med balansen men det var det faktiskt inte. Det som var lite klurigt var att fa bra fart sa att man hangde med vagen ordentligt.
image125
Efter surfingen. Blev inga bilder under surfandet for att vi var i vattnet samtidigt :-(.

Igar var vi och snorklade pa ett stalle ett par mil utanfor Honolulu och det var riktigt bra. Det var grunt och farggranna fiskar overallt :-). Klart battre an den snorkling vi gjorde i Australien.
image126
Snorklingstallet, Hanauma Bay!

Pearl Harbor!

Idag har vi varit vid Pearl Harbor, platsen dar japanerna attackerade USA sa att de gick in i andra varldskriget. Vad hade hant om det aldrig hant? Hade Europa varit styrt av nazisterna da kanske? Eventuellt hade det inte varit sa illa men det ar anda en av de viktigaste platserna for den nutida historieskrivningen.
Forst var vi ute till USS Arizona, slagskeppet som exploderade nar dess ammunitionsforrad antandes av en japansk bomb. Drygt 1000 soldater dog mer eller midre ogonblickligen. USS Arizona vilar fortfarande pa botten, med vissa delar uppstickande over ytan, utanfor Ford Island i Pearl Harbor och det ar en speciell kansla att kunna aka ut dit och se vraket som fortfarande innehaller kropparna fran merparten av de stupade sjomannen.
Efter vart besok dar akte vi vidare for att ta oss en titt pa USS Missouri som ar det slagskepp dar fredsavtalet mellan Japan och USA undertecknades. Aven det kanns som en milstolpe for varldens moderna historia.
Vi har aven tagit oss en titt pa en stor atomubat och diverse torpeder och luftvarnskanoner. Det har saledes varit en valdigt intressant och lang dag idag.
image120
Jag vid USS Arizona och det som syns ar det som ar kvar av ett av skeppets kanontorn.
image121
Nils framfor USS Bowfin.
image122
Jag pa USS Missouri! Det ar sa coolt :-).
image123
Just precis har undertecknades fredsavtalet mellan Japan och USA.

Igar var jag aven uppe pa Diamond Head har pa Hawaii som ar en utsiktsplats vid en gammal krater.
image124
Valdigt svettig eftersom jag tavlade lite pa vagen upp... Ingen fick ga om mig men jag skulle om sa manga som mojligt :-). Hursomhelst en helt ok utsikt.

I mitt eget blue Hawaii...

Nu ar man framme i Honolulu i Hawaii :-). Ratt kul att ha flugit over datumlinjen pa vagen hit for vi fick en extra dag pa kopet. Nar vi kom fram hade det blivit datumet innan sa att saga :-).
Dagen har spenderats pa stranden Waikiki beach och den stranden ar val helt ok men vi har upplevt battre pa resan tidigare. Vi har aven kopt oss varsin hawaiiskjorta :-). Rikitgt lackra faktiskt. Det kanns som var och varannan har knallar runt med hawaiiskjorta sa vi ville passa in i mangden :-). Det forsta man sag nar man klev av flygplanet var en vakt med typ polismossa och hawaiiskjorta :-).  Vi har aven sett en nara van har nere som tydligen har tappat nagra kilo. Bild finns langst ner i det har inlagget.
Nu ikvall ska vi inhandla oss nagra ol som sedan ska forsokas fortaras pa basta satt :-).

Att surfa pa internet ar ganska sa dyrt har sa det kommer bli ganska sa korta inlagg jag skriver nu nagon vecka framover.
image118
Med Hawaiiskjorta pa Hawaii :-).
image119
Trodde allt du var hemma i Sverige nu din buse...

Back in Auckland!

Nu har vi kommit tillbaka till Auckland efter en vecka nere i Queenstown och Auckland ar ingen stad man kanner for att stanna speciellt lange i. Det beror pa att det inte verkar finnas allt for mycket att gora har. Vi testade pa utelivet har i onsdags men blev hyggligt besvikna... For det forsta verkade det som att det bara var tva klubbar som var oppna i hela stan och dar kom vi inte in for att de inte accepterade vara svenska ID-kort. De tyckte att vi skulle haft med vara pass istallet... Ta med passet till krogen kanns valdigt dumt. Vi hamnade pa nagon hip-hop bar istallet dar det mest befann sig bruna snubbar med mossor pa sig. Inget stalle for mig och Nisse direkt sa det blev att aka hem och sova istallet.
Annars har vi inte haft sa mycket att pyssla med de tre dagar vi nu ater spenderat har i Auckland. Vi har hamtat nagra flygbiljetter, druckit kaffe pa Starbucks och surfat pa internet typ :-). Auckland ar inte pa nagot satt otrevligt det ar bara det att det inte finns nagot att gora har :-).

Idag harmade jag Nils en del ocksa och piercade mitt ora med ett hal till. Har tankt att gora det ganska lange men inte hittat nagot bra stalle att gora det pa men nu fann jag ett och da blev det en ring i ovre delen av orat.
image116
Sa har ser det numera ut om man tittar pa mig fran ena sidan :-).

Vi har aven spenderat en natt i Christchurch. Den staden verkade vara ratt sa mysig men vi stannade som sagt inte sa lange dar sa det var svart att fa nagot storre intryck av staden.
image117
Den enda bilden jag tog i Christchurch och jag tycker den ar ratt passande for staden.

Summering av Nya Zeeland da... En sak ar skum varfor stavas Nya Zeeland sa har pa svenska och New Zealand pa engelska? Jag tanker pa olikheten i ord tva sa att saga. Nee det var summeras det skulle goras inget annat. Nya Zeeland verkar vara ett riktigt trevligt land med mestadels trevliga manniskor. Det mesta ar aven billigare har an i Australien. Naturen ar val det som ar mest faschinerade och det kommer kanske inte som en stor overraskning speciellt inte om man sett Sagan om ringen triologin. Pa sydon ser det ut som i de filmerna mesta hela tiden. Jag rekommenderar saledes alla starkt att aka hit. Nagot som ar lite roligt ocksa ar att det ar exakt 12 timmars tidsdifferans mellan Nya Zeeland och Sverige. Man ar med andra ord en bit hemifran.

Vet ni vad? Imorgon aker vi till Hawaii :-). Hur ar vadret i Sverige? Plus 2 och blast kanske...

Cykel & luge...

Igar med en rejal baksmalla i kroppen var jag, Nisse och ett par trevliga rumskompisar fran England och Holland ute pa en mountainbiketur. Man var kanske inte helt motiverad innan men det kandes bra med lite motion efter en ganska sa blot partykvall dagen innan. Forst i borjan cyklade vi bara pa asfalt och grusvagar vilket var ganska trist men efter ett tag kom vi in pa mindre stigar med ganska knepig terrang. Jag tror inte jag har cyklat i sadan terrang nagon gang och om jag har gjort det var det valdigt lange sedan och inte med en cykel som var i topptrim och gjord for andamalet. Saledes blev det en riktigt trevlig cykeltur som forutom cyklande i skogsterrang aven innebar en del fina vyer over Queenstown och sjon har nere. Jag tror vi cyklade omkring i ungefar 3 timmar och sadeln var val inte helt bekvam sa idag har man fatt betalat med en nagot om rov :-). Inte helt skont men det funkar :-).
Kvallen efter cyklingen spenderades mestadels sovandes i sangen... Man var ratt trott efter kvallen innan och efter den pafoljande cykelturen.
image114
Ser riktigt proffisionell ut he he... Stavas det verkligen sa?

Idag har det ocksa utforts aktiviteter. Uppe pa ett berg har har de nagot de kallar for luge och det gar ungefar ut pa att man sitter i en "slade" med hjul som man aker nerfor en bana med. Lite som go-kart fast utan motor kan man saga och det gar givetvis lite langsammare. Nisse kande att det kanske inte riktigt passade hans ekonomiska situation sa det blev bara jag och hollandaren Suzanne som akte. Det var ganska roligt och vi korde sammanlagt 5 ganger av vilka jag bara lyckads vinna 2... Beratta det inte for nagon, lite pinsamt :-). Iofs berodde den sista och avgorande forlusten lite pa att min slade gick sonder nar jag skulle kora om...
image115
Uppe vid lugebanan.

Det har ar aven var sista dag har i Queenstown for imorgon kilar vi vidare genom en forhoppningsvis fortjusande busstur upp till Christchurch.


Bungyboy!

De senaste dagarna har jag och Nils hoppat och studsat som bara den i Queenstown dar vi just nu befinner oss. Vi har namligen hoppat bungyjump hela tre ganger var fran diverse olika hojder och platser har i krokarna. Queenstown ar nog som mest kant just for bungyjumpingen som finns har. Om jag forstatt det hela ratt sa finns har varldens forsta komersiella bungyjumpplats och aven varldens hogsta bungyjump har funnits har men nu har nagra andra stader fixat hogre hopplatser. Hursomhelst var vi tvugna att prova pa bungyjump nar vi nu tagit oss hit sa vi kopte ett paket som inneholl tre hopp. De forsta tva hoppade vi i forrgar och det sista igar. De tva forsta var inte sa hoga, drygt 40 meter, men de var valdigt roliga for man fick hoppa baklanges, springa, gora volter osv om man kande for det. For mig blev det bakatvolt pa det forsta hoppet och lopning med dyk pa det andra :-). Vid det forsta hoppet kunde man aven komma ner i vattnet och doppa sig vilket jag dock inte lyckades med men Nisse fixade det galant och blotte ner sig rejalt till diverse askadares fortjusning :-).
Hoppet vi gjorde igar var valdigt hogt, 134 meter, och man hoppade ut over en ravin fran en liten station som man var tvungen att aka gondol till :-). Jag var valdigt lugn innan hoppet och hade mestadels upplevt de andra tva lagre hoppen som en ren njutning men nar jag stod dar pa en liten platform en si sa dar 150 meter ovanfor marken och tittade ner med vetskapen att har ska jag hoppa ner blev jag for forsta gangen lite skakis :-). Det mesta i kroppen sager att det inte ar sa bra att hoppa fran nagot sa hogt :-). Men, men det var inget att tveka over sa det var bara att hoppa och mitt bestamda spikhopp med armarna intill kroppen lyckades :-). En nagot overraskande sak var att det bara var en person som inte vagade hoppa av de omkring 20 som var med upp till det sista bungyhoppet. Jag trodde allt att det skulle vara ett par till som skulle fega ur.
image111
Dar ute i kabinen hoppade jag och Nisse ner mot ravinens botten...
image113
Nagot i den har stilen motte ogonen nar man stog pa platformen och skulle hoppa ut...

Queenstown ar inte bara bungyjumping utan det finns aven valdigt mycket extremsportsgrejer man kan hitta pa har och naturen ar sagolikt vacker. Sagan om ringen spelades till vissa delar in har omkring Queenstown och det kan man forsta for landskapet ar fantastiskt med hoga berg, klara sjoar och djupa dalar.
Aven att vi inte gjort nagra specialla naturutflykter har vi anda lyckats sett mycket av landskapet for att nagra av bungyplatserna har legat utanfor staden sa att man har behovt aka buss dit.
Forutom allt hoppande sa har vi aven partajat ett par kvallar har ocksa vilket dock har gjort oss lite besvikna for de stallen vi har varit pa har spelat sa fruktansvart usel musik. Det maste vara nagon slags kollektiv radsla bland DJ's varlden over att bara spela pisstrist dansmusik sa fort det blir helg och mycket manniskor ar ute. Det ar totalt oforstarligt! Det ar nastan sa att man vill krakas. Trots det blir det nog partaj ikvall igen med hoppet om att hitta nagot battre an de klubbar vi provat pa hittills. Vi ska nog aven testa en ny taktik ikvall for att se om vi kan fa det lite roligare...
image112
Lite "view" och en annan av de platser vi hoppat bungy fran.

RSS 2.0