Nelly!

Kom precis hem från affären och jag lyckades att inte tappa ur min korg på golvet vid kassan den här gången :-).

Än så länge har det varit en lugn helg. Igår hälsade jag på föräldrarna och hade hoppats på att de hade hittat en ny fin Liverpooltröja till mig i Kina där de hade varit, men det hade de tyvärr inte gjort :-(. Jag har liksom inte råd att köpa en här i Sverige. Istället fick jag ett par kalsonger och ett par strumpor :-). Lite komiskt men alltid bra att ha :-).

Kikade på matchen mellan Liverpool och Sheffield Utd under tiden jag var där. Gerrard fixade två straffar och Jens Fjellström jämförde honom med Ronaldo på grund av om det var filmningar eller ej? Det var verkligen att ta i!!! Första straffen må vara en bedömningsfråga men det är knappast Gerrards fel att domaren blåser straff. Den andra straffen går inte ens att diskutera.

På kvällen åkte jag hem till Matz och kikade på Melodifestivalen tillsammans med honom och Svensson. Den bästa låten med Andreas Johnson gick vidare. Synd att Uggla bara gick till andra chansen för jag tyckte det var ett bra driv i den låten. Vi lyssnade på lite musik efteråt och snackade lite skit. Matz satte på den gamla klassikern Nelly med Mauro Scocco. Jag har bara tyckt den varit ok förut men nu lyssnade jag lite mer noggrant och synthmelodierna i låten är verkligen bra och låter väldigt moderna. Påminner faktiskt om Lo-Fi-Fnk i mångt och mycket.
Runt 12 bestämde jag mig för att ta mig hemåt och då började Matz och Svensson fundera på om de skulle på krogen. Efter ett tags diskuterande kom de fram till att de skulle hoppa det så jag åkte hemåt. Efter några minuter ringde Matz och menade på att de ändrat sig och ville att jag skulle vända och hämta dem. Jag gjorde det inte... Antar att de inte är för lacka över det idag men igår lät de lite besvikna, men jag orkade fan inte vända!!! De hade sin tid att bestämma sig :-P.

Nelly tror att världen inte längre finns om hon blundar tillräckligt hårt...

Och Nelly säger att varje hjärta har ett hem, men det kan ta tid att hitta, det kan vara svårt...

Seger på Camp Nou!!!

Liverpool vann idag mot Barcelona med 2-1 på Camp Nou :-). Det är riktigt riktigt härligt :-). Bellamy firade sitt mål med en golfsving, och det har redan blivit en klassiker efter veckans skriverier om misshandel med golfklubbor.

Jag lyckades tappa min matkorg på golvet häromdagen i affären :-). Alla äggen gick sönder och det blev riktigt kladdigt på golvet :-). Man kände sig ganska så klantig men det var rätt kul ändå :-).

Varför blir det dubbla kopior?

Det fortsätter att bli dubbla kopior av alla inlägg jag skriver i bloggen av någon för mig helt okänd anledning. Om det är någon som vet varför får ni gärna säga till. Det finns dock bara en fil till varje inlägg i arkivet...

Jag har börjat kollat på serien Lost nu. Fick för mig att fixa första säsongen här om dagen och nu är jag helt fast i serien. Ungefär som jag trodde att jag skulle bli men jag ville börja från början och inte komma in mitt i.

Helgen som gick var lugn och skön. Klarre lyckades dock övertala mig att hänga med ut på krogen i lördags men jag tog det ganska lugnt och bara några öl slank ner. Det blev ialf roligare än förra helgen som kändes ganska onödig.

En favorit i repris är aldrig fel heller...

Mitt internet har inte blivit bättre trots att de skulle ha fixat det. Nu har jag kopplat ur telefonmodemet för att se om det gör någon skillnad och idag har det faktiskt fungerat alldeles utmärkt.

Jag hälsade på storasyster familj igår och blev som alltid varmt välkomnad av de goa barnen :-). Hur mysigt är det inte när Lisa kommer och säger "sitta knä" när man sitter vid TVn :-). Goa ungar!!!

Jag sover inget bra just nu.... Jag brukar vakna ett par gånger de närmsta timmarna efter att jag först somnat. Inte bara det att jag vaknar utan det brukar vara efter någon konstig dröm och sedan känner jag mig helt borta ibland. Det är ungefär som att vissa funktioner i hjärnan är bortkopplade. Tar några sekunder innan jag förstår vad som händer. Det är iofs inget helt nytt det här men brukar sällan vara så här mycket. Jag tror att det beror på för mycket pluggande och koncentration...

Lite av varje...

Nu är andra tentan gjord för det här året och den var lång och jobbig. Jag satt i 3 h och 45 minuter med skiten. Som högst får man sitta 4a timmar, och det var säkert en fjärdedel av klassen som satt tiden ut. Jag hade inget med mig att äta och så var tentan på morgonen så det blev lite jobbigt med hunger och skitnödighet :-). Men att klara av ett godkänt bör jag göra.

Mor och far har åkt iväg till Kina idag... Förhoppningsvis hamnar jag där en sväng i höst också. Ska till resebyrån och kika lite priser någon dag till och med. Det enda som är ett litet hinder för att det ska bli en utlandsresa är lägenheten. I värsta fall får jag säga upp den men man kanske skulle försöka tvinga lillaystern att plugga på universitetet i höst... Då kunde ju hon bo här under den tiden jag är borta :-).

Vad händer i helgen då? Ja jag vet inte riktigt... Sörman har inflyttningsfest i Hallsberg. En hel del bekanta ska dit så det skulle kanske kunna vara ok, men jag vet inte om det lockar så där jättemycket... och "lagfester" i Hallsberg brukar oftast bli rätt trista. Nu ska man inte vara negativ men det brukar faktiskt vara så, ialf enligt mig :-). En annan variant är att gå ut med Klarvik här i stan. Jag hade hoppats på att det skulle bli någon slags "klassfest" eller liknande, men jag uppfattade inte att det skulle bli något sådant :-(. Lite kul med variation på de man partajar med.

BBB hävdar att de har fixat mitt bredband nu... Verkar fungera bättre men det var ändå lite ostabilt här om dagen... Störigt!

Politik & Religion!

Såg att jag fått en kommentar av "# 16" om A-kassan :-). Vad jag har förstått så beror den höjningen på att pengarna från A-kassan ska finansiera en större del av de arbetslösa en vad den gjort innan. Jag klagar alltså inte på att A-kassan har höjts för att det för egen del inte spelar någon roll om jag är med eller ej. Arbetslös har jag inte tänkt att bli och skulle jag bli det tror jag att jag klarar mig ändå tack vare föräldrar, släkt med flera som jag säkert skulle kunna bo hos ett tag. Värsta scenariot är väl om man skulle bli invalid och alla man kände dog samtidigt vilket dock verkar rätt ologiskt. Även om det skulle hända så finns alltid socialen kvar som gör att man skulle slippa gå på gatan. Det är inte synd om oss förhållandevis rika svenskar om vi skulle råka hamna i en sådan knipa att vi blev tvungna att sälja huset och bilen. Merparten av världens befolkning lever långt sämre än de som lever på den svenska socialen. Således... A-kassan är inte någons svensk sista utväg till ett drägligt liv. En sak till... Om nu alla skulle sluta betala pengar till A-kassan så kanske det blir så att staten inte har råd att ta hand om de arbetslösa alls. Det är dock inget jag kan något om och tänker lägga några värderingar i.

Jag har funderat lite på det här med religion sista tiden, mycket på grund av kriget i Irak där självmordsbombare ständigt spränger sig själva till döds. Man undrar om det går att vinna ett krig där man krigar mot människor som inte har någon respekt för sina egna liv? De är så starkt religiösa att de tror att allt kommer bli bättre nästa liv, speciellt om de dör tillsammans med massa andra männsikor i ett självmordsattentat. Är inte det ett väldigt konstigt synsätt? Med det säger jag inte att USA's krig mot Irak på något sätt är rättfärdigt. Det finns mycket för och emot i den debatten. Min poäng här är att vi människor kan bli så grundligt lurade av religion. Det finns egentligen ingenting som stödjer någon som helst religion men ändå är så många männsikor helt övertygade om att man ska leva efter bibeln, koranen och så vidare... Mycket av det som står i dessa böcker är helt osannolika. Tänk bara på Noaks Ark, skapelseberättelsen med mera... Det här med intelligent design är nästan det allra värsta. Alla människor vet att djur utvecklas hela tiden, se bara på hundaveln. Känns faktiskt som skillnaden är större mellan en cocker spaniel och en labrador än mellan en människa och en orangutang. Lika osanoolikt är det att en skapare skulle få för sig att skapa olika djur överallt på jorden. På vissa öar och i vissa sjöar finns det djur som bara råkar finnas just där, tyder inte det på en utveckling?
Varför skulle just kristendomen vara den rätta religionen? Bara för att den kommer från Mellanöstern kanske? Några andra argument finns knappast. Om det nu fanns en riktig Gud så borde det utvecklats liknande religioner på andra ställen, men det har det inte gjort. Asatron är lika sann som kristendomen men skulle jag säga att jag trodde på Tor, Oden m fl skulle folk skratta åt mig. Det hade de inte gjort om jag sa att jag trodde på Gud och på det som står i bibeln.
Var bara några exempel, vill inte att det här inlägget ska bli för långt :-). Ska dock påpeka här på slutet att de flesta kristna människor jag träffat har varit väldigt trevliga och bra människor och de lever säkerligen ett lugnare liv än oss andra tack vare att de inte behöver vara rädda för döden och så vidare... Min poäng är bara att de med all största tydlighet är förda bakom ljuset och det skrämmer mig ganska mycket.

Översvämning!

Idag lyckades jag sätta mig vid datorn under tiden som jag fyllde på diskhon med vatten och det dumma var att jag råkade sitta lite för länge framför datorn :-). När jag kom tillbaka till köket var det vatten över halva golvet :-). Lite klantigt men som tur var hann det inte rinna över så mycket. Vet vissa andra som lyckats glömt en kran på en hel helg...

Liverpool F.C. har blivit uppköpta av ett par amerikanare. Inte så roligt direkt men tyvärr behövdes det nog för att klubben skulle kunna hänga med de andra topplagen i ligan. Jag ser på det hela med en viss  förhoppning om att det ska bli bra ialf.

Jag har haft en hel del besök idag på kvällen. Först kom storasysters hela familj och sedan kom Pelle och bröderna Fredriksson. Trevligt värre med lite besök och min kladdkaka uppskattades av alla, eller de sa att de gillade den ialf :-). Saga och Lisa ville ha mer kladdkaka hela tiden så jag tror nog att den var rätt god :-). Barn brukar vara ärliga.

Igår hade vi ett snack om den planerade resan. Vet inte om vi kom fram till så mycket men grabbarna verkade tycka att mina reseidéer verkade vettiga. Någon försiktig person som behöver en lägenhet där allt finns i sommar och höst kanske?

Ringde BBB idag och klagade på min internetuppkoppling för säkerligen 20:e gången i ordningen. De gjorde en felanmälan och kommer nog att skicka hit en tekniker igen... Får hoppas på att det blir bra efter den här gången.

Idag fick jag papper att skriva på om att gå ur A-kassan. Känns lite osäkert men jag tror ändå inte det kommer gå någon större nöd på mig även om jag blir arbetslös.

Internetstrul!!!

Nu har mitt internet blivit totalt värdelöst igen av någon anledning. Var bara en dryg månad sedan som Telia sabbade min uppkoppling genom att koppla in grannens telefon hit och samtidigt koppla bort min anslutning. Nu är det dock inte något sådant problem utan nu är det att under långa stunder verkar inte modemet få någon kontakt så att man blir nedkopplad. Det har varit lite så innan men nu är det extremt och under väldigt långa perioder. Blir att ringa och klaga någon gång nästa vecka.

Det var partaj igår igen och det var lika roligt som de senaste gångerna. Jag har verkligen fått en nytändning på krogen och tror nog inte att jag har haft så här kul så många gånger i rad någon gång tidigare i mitt liv.

Vi har börjat med statistik nu i skolan och det är inte roligt alls. Jag är verkligen inte så förtjust i matte... Men har läst på det lite idag så nu känner jag mig inte helt oförstående som på föreläsningen sist.

Till sist... Jag har ingen aning om varför alla inlägg kommer i dubbla kopior här i bloggen. Det är inte medvetet.

Kinasnack!

Jag råkade hamna i en diskussion rörande Folkrepubliken Kina idag med en kille i klassen som satte avtryck i mig resten av dagen. Det hela började med att en annan kille och jag pratade lite om vad man skulle göra med sin utbildning. Han sa då att han funderade på att kanske ta en paus från pluggandet och flytta till Kina ett tag för att lära sig språket hyfsat och för att det är en växande ekonomi med mycket jobb som följd. Då när jag sa lite frågande att Kina är väl den mest växande ekonomin i världen kom den andre snubben in i samtalet och sa någon siffra på hur mycket den växte per år och så långt var det hela lugnt :-). Sedan sa jag att Kina är nog inget för mig i och med att det är ett kommunistiskt land som inte verkar ta så väl hand om sina invånare. Då verkade den andre snubben bli lite upprörd och hävdade att Kina inte varit kommunistiskt sedan 1982 eller någon sådant (vilket starkt kan ifrågasättas) och babblade på om en massa annan statistik. Jag har inte varit med om maken om konstig diskussion må jag säga :-). Vi kom in på hur staten och företag ska samarbeta med mera efter att jag hade kritiserat Kinas gruvnäring och bla bla... :-). Jag fick verkligen känslan av att han ville försöka trycka ner mig (vilket han absolut inte lyckades med) i och med att jag i de flesta diskussioner lyckas hålla ett yttre lugn med sakliga argument vilket brukar få motparten att hetsa upp sig istället :-). Dock kan jag bli jävligt irriterad inombords vilket kan vara lite jobbigt :-). Nu måste jag ta reda på om han har något emot mig eller om han bara försökte vara märkvärdig, vilket inte lyckades. Det kan nog bli lite spännande :-).

RSS 2.0