Nemo's going home...

"She has her own world just like I have mine
we’ll go separate ways until the next time"

"Left me all alone
Nemo’s going home"

Jag fick en väldigt väldoftande nalle igår som kommer få en plats i mitt fönster där den kan spana över lägenheten. Inte varje dag man får sådana saker... Alltid roligt att få tecken på uppskattning även om man själv kanske inte tycker sig vara värd det när man ibland inte vet vad man vill eller hur man ska beté sig.

Indiedrottning!

Hon var en indiedrottning ifrån Vänersborg
Hon hade kort svart page och hon tyckte att jag var gammal
Och alltför folklig, men hon hade mitt första album

Vi hade träffats på en fest på Kungsholmsgatan
Hon stod och hånlog åt dom sångerna som sjöngs
Hon bar en väska med importerade vinyler
Dom fick hon aldrig spela
Dom fick hon aldrig spela

"Och numera är Orup indie också. Faktiskt kommer ut på Roxy Recordings, ett nystartat bolag kopplat till Nordisk Film"(Sundsvalls Tidning).

Jag tycker de här exemplen ur texten från Orups låt Indiedrottning är så klockrena :-). Hur ofta har man inte irriterat sig över att indiefolk vägrat lyssna på musik bara för att den råkat vara lite för folklig? Och hur ofta har man inte sett någon svart och vit klädd liten krabat stå och irritera sig på musik som alla andra tycker är helt ok bara för den tidigare nämnda orsaken? Nog att man kan ogilla musik men att göra det bara för att den råkar vara känd och populär hos en vanlig Svensson är sååå irriterande.

Nu kan vi gamla Orup-fans vara lika coola som alla indiemänniskor genom att Orup också har blivit indie :-).


Partajdax!

Nu har man precis börjat smaka lite på den första fina ölen för kvällen, så snart kanske man hittar det härliga själsliga lugnet som alkoholen ger :-). Det verkar som att det blir jag och Matz som ska ut ikväll och det verkar bli lite förfest här innan. Kommer nog bli kul, brukar det bli.

Jag har sett två överraskande bra filmer på senaste tiden, Ice Age och Fun with Dick and Jane, och då speciellt Ice Age som var riktigt bra :-). Nästan lite förvånad över mig själv att jag tyckte de här filmerna var så bra för många av de filmer jag sett på senaste tiden, som skulle vara "så bra", har jag blivit rätt besviken på. Så är det någon mer än jag som hade missat att se Ice Age så tycker jag att ni ska se den :-).

Jag fick ett brev om A-kassa höjning från mitt fack häromdagen... Humm... Är jag student så tänker jag inte betala över 300 kr i A-kassa-avgift. Ska ringa dem och se om det verkligen ska vara så trots att jag är student. Annars blir det att gå ur A-kassan helt och hållet vilket inte gör mig någonting egentligen i och med att jag har jobb som jag antagligen inte kommer få sparken ifrån och för att jag för tillfället pluggar. Skulle jag nu bli arbetslös och utsparkad från skolan är det väl bara att hitta ett nytt jobb eller gå på socialen. Ibland tycker jag nästan att staten inte ens borde ha med utbetalningar till de som inte jobbar överhuvudtaget utan att det skulle fungera genom försäkringar. Det ska dock påpekas att jag inte är helt övertygad om att det är ett så bra system i praktiken... Speciellt vid stor arbetslöshet.

För övrigt är psykologisk metodik väldigt tråkig att studera!!!

Musikintresseinfluenser :-)

Musik är något jag ofta diskuterar i den här bloggen och då ofta med betoning på en lätt inre avsky mot allt som kallas för "indie"... Bara själva grejen med att sätta ett kännetecken som "indie" för musik som egentligen inte har någonting med hur musiken egentligen låter känns VÄLDIGT onödigt. Nog om det för idag för det var inte det jag hade tänkt att skriva om denna gången :-). Nej idag tänkte jag skriva om från vilka vänner och bekanta jag fått influenser och inspiration för den musiken jag lyssnar på idag. Jag ska försöka gå i någon slags kronologisk ordning för att försöka påvisa hur jag har fått den musiksmak som jag faktiskt har.

Det hela började i barndomshemmet precis som för de flesta andra skulle jag tro... För mig kom den största inspirationskällan till musik från min storasyster Juliana. Hon har väl aldrig varit extremt musikintresserad men köpte mycket skivor och lyssnade mycket på musik under den tiden hon bodde hemma hos familjen under min uppväxt. Det absolut största avtrycket i min musiksmak från henne är utan konkurrens den engelska "popbögduon" Erasure :-). Hon hade deras Wonderland album på kasett och spelade den så att jag hörde det och jag blev helt fast :-). Således blev Erasure lite av ett idolband och det hänger kvar fortfarande. Det är ett av få band vars nya skivor jag brukar lyssna genom helt och hållet, dock är de inte lika bra nu som förr :-(. Mitt första riktiga album var även det en kasett med Erasure's bästa låtar som jag fick av storasyster i julklapp :-). Säger man album om kasetter förresten? Måste man väl göra de finns ju som skivor också. Andra influenser från storasyster var så klart eurotechnon och annan för den tiden populär innemusik och icke att förglömma lånet av Appetite For Destruction skivan av en av hennes killar :-).
Från mina föräldrar tror jag inte jag fått några influenser överhuvudtaget... Min far har väl inget gediget musikintresse och lyssnade mest på dansband när jag var liten vilket jag iofs tyckte var rätt bra då men som inte riktigt har följt med upp i vuxen ålder, dock är väl Sven-Ingvars undantaget som bekräftar den regeln :-). Min mor däremot har alltid varit intresserad av musik men jag kan inte minnas att hon spelade några skivor när jag var liten utan det är mer nuförtiden.

Det var inte bara intresset för synthmusik som föddes i barndomen utan även den för rocken och hårdrocken. Sha-Boom, Europe och Helloween är ganska så signifikativa för rockband jag lyssnade på då. De två första banden tror jag att jag upptäckte själv och det tredje blev jag väl halvt tvingad av Gabbe att börja lyssna på :-). Gabbe har alltid varit väldigt musikintresserad och är säkert det nu med men från att ha lyssnat på bra musik i sin yngre barndom skenade det iväg rejält och blev mest väldigt mörk och hård rockmusik för hans del. Om han lyssnar på det nu vet jag dock inte. Hursomhelst är det många hårdrocksband jag både lärt mig namnet på och lyssnat på hemma hos honom. Några exempel är AC/DC, Accept, Metallica, Dio, Iron Maiden, Alice In Chains, Entombed och tidigare nämnda Helloween.

De enda hårdrocksskivor jag själv skaffade var bara några LPs med Europe. Annars innehöll min CD-samling mest massa samlingsskivor som Absolute Music och liknande... Det är dock något som fortfarande hänger kvar att jag inte bryr mig om en artist eller grupps bredd utan bara intresserar mig för topparna. Musiken kommer till mig och inte jag till den i de flesta fall. Några undantag från samlingsskivorna var bland annat Magnus Uggla, Kiss, Depeche Mode och Europe.

Framåt senare delen av mellanstadiet och på högstadiet fortsatte mitt musikintresse att mest innefatta den musiken som hördes mycket på TV och radio, dock med en ganska stark betoning mot snabbare musik. Jag ogillade verkligen band som Oasis och annan musik som man inte kunde hoppa och studsa till :-). Således blev det mycket Scooter och den tidens dansmusik som präglade intresset. Jag började även under denna tid att intressera mig för äldre musik som inte var populär för tillfället och 80'talet faschinerade mest... Inte så konstigt kanske i och med det tidiga intresset för Erasure och Europe. Detta intresse hänger fortfarande starkt kvar och jag blir alltid lika glad och faschinerad när jag upptäcker en bra gammal låt som jag inte tidigare hört :-). Det bryter av lite från trycket av ny musik som ofta låter ganska likartad.

Sedan under gymnasietiden kom väl det bredare intresset för musik och det mycket tack vare Svensson. Jag upptäckte tidigt smidighten med Mp3or och införskaffade mig en brännare och de program man behövde för att göra Mp3or relativit tidigt. Detta ledde till att jag och kompisarna ofta satt hemma hos mig och brände och lyssnade på musik och det var där Svensson kom in. Hans far är ett stort fan av musik och då speciellt The Beatles vilket uppenbarligen har påverkat hans musikintresse till att mest handla om brittisk pop. Bandet som Svensson avgudar är dock inte The Beatles utan tidigare nämnda Oasis. Där blev det givetvis en rätt tvär krock mellan äldre och dansant musik och brittpop. Det tog många hårda och oändliga diskussioner innan jag till slut började acceptera Oasis som bra. Jag hade dock innan börjat lyssna lite på Blur, Pulp och Suede, som är lite trallvänligare, men inte på Oasis. Nuförtiden tycker jag hursomhelst att Oasis är ett rätt så bra band och allt det beror nog på lille herr Svensson. Andra band som han tvingat på mig eller fått mig att upptäcka är Bad Cash Quartet, bob hund, Eskobar, Whyte Seeds, Mercury Rev, Sverige med många flera... Den stora saken med Svensson är att han är nog den som fått mig att svänga över från att mest gilla dansmusik till att numera föredra pop och rock. Amir hade nog viss inverkan på den här svängningen också men hjärnan bakom Amirs musikintresse stavas SVENSSON så därför har jag bara tagit upp Svensson här :-).

Nuförtiden lyssnar jag således mest på rock, pop och synth-musik i alla dess härliga former :-).

Ett urval av vilka band och artister som jag tycker om som olika personer fått mig att upptäcka eller lyssna mer intensivt på:

Nils:

The Killers
The Cranberries
Saint-Etienne
Tori Amos

Tobias:

Wolfmother
Devo

Linda:

Loveninjas
Bright Eyes

Robert:

Lo-Fi-Fnk
The Tough Alliance
Timo Räisänen
Peggy Lejonhjärta

Ulrika:

Snow Patrol
The Postal Service
The Kooks

Pelle:

3 Doors Down

Karro:

Ozzy Osbourne

Zandrah:

Scott Stapp
Takida

Det var några exempel på människor som har influerat mig och det mest på senaste tiden. Väldigt svårt att komma ihåg precis var man har hört någon artist eller låt för första gången.

Helgsummering!

Liverpool lyckades äntligen slå Chelsea i ligaspelet i lördags :-). Resultatet blev 2-0 och var helt rättvist, nog för att Chelsea hade lite skadeproblem på backfronten men de såg även rätt bleka ut framåt. En riktigt skön seger.
Efteråt blev det lite partaj med Klarvik, Folke och lite andra gamla Hallsbergare. Vi gick till Björnis men Jens blev rätt snart utslängd därifrån så alla stack men jag stannade kvar en stund till. Vid halv 1 fick jag nog och tänkte börja min vandring hemåt men då träffade jag på grabbarna där utanför så det blev att gå och äta mat med dem. En något misslyckad kväll kan man väl nästan säga men natten blev rätt mysig ändå... :-).

Idag har jag varit hemma hos föräldrarna i Hallsberg en sväng. Kikade lite på när Arsenal slog Man Utd med 2-1. Kanske inte så bra för Liverpools chans till en tredjeplats i ligan men helt klart bra för spänningen i ligan. Blev även att åka förbi systers familj på vägen hem och hälsa på.

Snön och kylan har kommit också... Jobbigt värre!

Innesittardag...

Sist jag skrev hade jag varit grymt flitig under dagen som gått men idag har det varit helt tvärtom. Jag har varit inne i min lilla lägenhet hela dagen lång och inte fått så mycket vettigt uträttat, detta beroende på att jag var lite seg efter en inte helt perfekt natts sömn...

Igår var jag och bowlade och det gick väl helt ok för att vara mig. Fick över 160 poäng på en av de tre serierna vi hann med vilket jag är nöjd med. Det märks att man inte är en van bowlare för idag har jag ont som fan i underarmen :-). Kände det redan under bowlingen... Hela senan som långfingret sitter i gör lite ont. Bowling är onekligen en tuff sport :-). Psst... Jag vann ialf rätt klart mot min kombatant :-).

Imorgon ska jag försöka få lite mer gjort än idag ialf med en sväng till universitetet och en till gymet. Nee nu blir det tillbaka till soffan för att läsa lite mer "intressant" vetenskapsteori...

Dagens låttips: Loveninjas - I wanna be like Johnny C

Pulpdoftande musik, riktigt bra :-).


Vitlökspress!

Idag har jag varit ganska effektiv och varit på universitetet, tränat, tvättat och varit på stan och handlat. Jag kände att jag var tvungen att införskaffa en vitlökspress efter att jag upptäckt att det inte fanns någon sådan i mitt hushåll när jag tänkte pressa i lite vitlök i köttförssåsen jag lagade häromdagen :-). Vitlökspressar måste sälja rätt bra här i stan för de var slut i de två första affärerna jag var och tänkte handla en i, iofs är jag lite kräsen och ville ha en speciell vitlökspress så det kanske gjorde sitt till :-). Hursomhelst införskaffade jag mig en på CE efter att ha blivit ditskickad från Finrummet som jag i sin tur hade blivit skickad till från Werner & Werner :-). Skam den som ger sig :-). Jag införskaffade mig även en stor sked till matlagningen.

Psykologi B-kursen har börjat nu och det verkar bli rätt så bra. Det är bara typ 20-30 personer som går kursen så man får lite av en sådan där klasstämning :-). Lite lättare att lära känna folk då än när det är 100 personer som läser kursen. Vi ska börja med en laborationsuppgift på 1 poäng och det känns som min grupp har lyckats kommit på en riktigt het grej att göra :-).

Kanske det mest meningslösa blogginlägget hittills :-). Kom på en sak... Till er som vill vara lite gladare i vardagen... Ta ut stegen när ni går, slappna av i armarna och titta framåt med ett vänligt leende, det kommer både göra er själva gladare plus att ett vänligt leende väcker vänlighet hos andra.

Helg!!!

Nu har åter en helg passerat i mitt liv och den har varit riktigt trevlig. I fredags tog jag en soft hemmakväll med TV och musiklyssnande. Skönt att ta det lugnt efter att man har skrivit en tenta, för övrigt gick den nog rätt bra, fixa ett godkänt är jag rätt säker på att jag kommer göra.
Lördagen började med att titta på matchen mellan Watford och Liverpool som slutade 0-3 :-). Skönt med en seger efter förra veckans dubbla debackel mot Arsenal. Segern var rättvis men något annat än seger mot Watford skulle vara ett misslyckande. Tråkigt nog vann alla de andra topplagen också :-(. Den påföljande kvällen tillbringades med partaj :-). Det var jag, Allan, Klarvik och Bias som satt här och drack några öl för att sedan gå till Klaras. Eller nu var jag lite grabbig... Alla dricker ju inte öl... Ska inte säga några namn men en av dem är bland annat "överledaren" i HK Järnvägen :-P. Man börjar väl kanske bli lite för gammal för att gå till Klaras nuförtiden men det är skönt med variation och sedan ligger Klaras i en bra och rymlig lokal, dock kan man önska lite bättre musik, vilket livligt påpekades av mig på dansgolvet :-). Måste tacka Allan också för att han bjöd mig på både en tequila på krogen och en alkoläsk på förfesten, dock blev inte bartendern så glad när Allan spottade ut resterna av citronen till tequilan på golvet... Men det berodde enligt Allan på att bartendern inte gillade honom :-). Det var en ganska rolig incident tyckte jag :-). För övrigt var resten av kvällen också väldigt trevlig och man träffade på många gamla bekanta.
Idag har det bara softats och kollats lite film tillsammans med Karro. Jag hade köpt Exorcisten begynnelsen här om dagen med ganska låga förhoppningar på att den skulle vara bra, men den var faktiskt helt ok och blev aldrig tråkig.


Min tid är nu!!!

De flesta bloggar man läser verkar fungera i terapeutiskt syfte där det mest skrivs massa deppiga saker. Jag däremot tycker det är mycket roligare att skriva om positiva saker och händelser man stört sig järnet på :-). Precis som jag skrev för några dagar sedan så mår jag verkligen bra just nu trots skitväder, tentavecka och mörker :-). Jag känner att jag inte har så mycket mer att begära av mitt liv, eller jo lite mer pengar kanske :-). Inte för att jag tror att pengar gör oss människor så där väldigt mycket lyckligare men det underlättar vardagen, eller jag vet att det i regel inte gör oss så mycket lyckligare...

Jag och Nisse har funderat lite på en jorden runt resa någon gång, eventuellt nästa år. När jag kollade på brevet från Nordea igår så upptäckte jag att de pengarna borde jag kunna använda till en resa. Det där med att ha massa pengar sparat är nog inte så bra egentligen. Bättre att få ut något av dem än att man råkar trilla av utan att ha hunnit använda dem, sedan är man bara ung en gång. Finns således tankar på att jobba i höst och tjäna ihop de resterande slantarna som behövs för att kunna finansiera en härlig resa.

Imorgon är det tenta igen... Känns lite svårare den här gången än sist och sedan är jag inte lika väl förberedd heller men jag tror jag klarar mig rätt ok ialf. Fick höra av Nisse här om dagen att man blivit en innesittare :-). Mmm det blir så ibland när man har gått och blivit en seriös student :-).

Dagens fundering... Finns det någon av er killar som läser den här bloggen, eller bara råkar läsa det här blogg inlägget, som någonsin känt er sexuellt utnyttjade av en tjej? Typ känt när ni gått därifrån, usch vad jobbigt nu känner jag mig som en riktig billig bitch :-)? Tjejer däremot verkar ha en tendens att känna så... Är det på grund av ett icke jämställt samhälle eller vad?

Dagens låttips - Van She - Kelly

Ässch!!!

Ehh nu kom den första skitdagen det här året men det får man väl ta. Massa strul och så klart får man skit för att man försöker hjälpa andra till ett bättre liv, men det får man väl ta. Det går över!!!


Trevlig tid!

Jag tycker jag har en trevlig period i mitt liv just nu. Inga direkta problem att oroa sig över och det mesta går som det ska. Jag såg att jag lyckades få ett VG på senaste tentan också vilket iofs inte är så mycket att hänga i julgranen när lite mer än hälften av klassen lyckades med det konststycket. Men det var skönt ialf... Nu är det tenta på fredag igen och det blir spännande att se hur det går men det löser sig säkert det med.

Oj vad jag fick känsloyttringar efter ett uttalande här om dagen av en lös bekant... Vi skickade lite låtar till varandra och diskuterade lite musik när hon sa att "klassiker det är inget jag lyssnar på" :-). Min reaktion blev någonstans mellan skratt och gråt... Den musiken jag hade fått var iofs ny och bra men lät ungefär som vilken vanlig gitarrpop som helst. Det var det som fick mina känslor att svalla... Jag kan fortfarande inte förstå varför man måste vara så enkelspårig i musik, spelar det någon roll om musiken är ny eller gammal? Är det inte om man uppskattar musiken som är det viktiga? Ibland undrar man ju...

Jag måste bara citera lite ur psykologiboken också för att på något sätt "reta" Erika lite grand: Can men and women be "just friends"? It turns out that men have more difficulty than do women in being friends with the opposite sex. Men are more likely than woman in initiate friendship with someone of the opposite sex because they are sexually attracted to them; and more likely to dissolve such friendship if they do not result in sex. :-).


Nu är det bara en timma kvar till FA-cup matchen mellan Liverpool och Arsenal, det blir spännande värre :-).

Nyårsdagen!

Idag är det den första dagen på det nya året och man är lite slak som vanligt denna dag :-). Igår var det, inte helt otippat, fest för att fira in det nya året. Jag, Nisse, Bias, Salle och Sörman bestämde oss för att köpa lite god mat, laga den och sedan äta den hemma hos Salle :-). Det var bland annat fläskkotletter, Entrécote och potatisgratäng. Jag och Salle blev kockar, jag stekte köttet och han fixade gratängen och resultatet blev faktiskt över förväntan :-). Kvällen fortsatte med snack, musikquiz, ett väldigt stelt besök till Salles grannes fest mm... Hursomhelst var ialf tillställningen väldigt trevlig. Robert tittade till och med in efter ett tag. En stund innan 12-slaget blev det att knalla upp på stan för att titta på fyrverkerier vid Slottet. Det var riktigt vackert och en jävla massa folk :-). När fyrverkerierna hade skjutits klart blev det en sväng till Klaras för fortsatt partaj. Kvällen där fortsatte lika bra som den varit innan för att sedan avslutas med efterfest med åter ett musikquiz. Jag tror det laget Bias var med i tog hem både för och efterfest-quizet :-). Han är rätt musikallmänbildad den pojken.

Lite bilder från kvällen:

35234-17
Salle och Sörman vill hugga in på maten :-).
35234-18
Musikquiz!
35234-20
Runt 12 på stan!
35234-19
Kvällens startuppställning på Klaras :-).

Jag fick ganska så dåligt samvete häromdagen. Mammas moster och hennes man hälsade på mina föräldrar och då ville mor och far att jag skulle komma hem och träffa dem men jag hade varken tid eller lust. Sedan ringer pappa och berättar att de hade haft med sig massa pengar till mig och Johanna som vi fick. Oj vad jag kände mig egoistisk och dålig där ett tag... Men jättetack Ajna och Arne för pengarna!!!

Egentligen ska man väl summera året som gått nu också... Men jag vet inte om jag orkar riktigt. Vi pratade om det bästa och det sämsta som hade hänt under året på förfesten men det är svårt att veta precis. Det sämsta som hänt mig personligen är ialf tiden då jag slutade med handbollen. Jag mådde verkligen kasst varenda träning, kände knappt igen mig själv. Lite lustigt hur det kan bli. Det bästa vet jag inte för det har hänt mycket bra saker under året. Tänkte dock avsluta dagens blogginlägg med lite best off över året.

Årets låt: The Goo Goo Dolls - Let love in

Ialf den mest spelade låten hemma hos mig så då måste det bli årets låt :-).

Årets överraskning: Emmabodafestivalen

Jag hade inte ens tänkt att följa med men det var bra att jag gjorde det för jag blev glatt överraskad.

Nej jag orkar inte skriva mer nu... Kanske blir någon mer vettig årssumerring när jag känner mig lite mer kreativ.

RSS 2.0