KM!

Idag har jag spelat kommunmästerskap med Åmmeberg. För mig blev det två matcher mot Skyllberg och mot Zinkgruvan. Vi förlorade mot Skyllberg med 2-1 och vann mot Zinkgruvan med 4-2. För mig gick det väl helt ok men Skyllbergs båda mål kändes rätt jobbiga. Båda var inlägg som hamnade i målet efter lite taskig kommunikation osv... Om målen var mitt fel eller försvararna är lite svårt att avgöra men det var två ganska onödiga slumpmål. Löwis och Jonny lyckades inte göra någon mål ialf och det var väl lite av huvudsaken :-). Mot Zinkgruvan släppte jag in två stycken straffar som de fick för att de spelar i en veteranserie. Inte så mycket att göra åt med andra ord.

Nu kan man undra vad som händer ikväll? De flesta verkar upptagna med diverse saker... Något måste jag försöka hitta på... Det är ju lördag :-).

Uschiamig!

Jag var nere och styrketränade en sväng idag och när jag skulle gå hem träffade jag på några handbollskillar som skulle träna ett pass. Egentligen hade jag stannat till och snackat en sväng med dem men jag hälsade bara och hastade iväg rätt fort för jag hade ingen som helst lust att träffa på Holmenkollen. Jag spyr ju bara jag ser karln på avstånd. Han kan väl inte vara så störd som min kropp tycker eller? Det måste vara omöjligt :-). Jag är även imponerad över att det är folk som fortfarande är kvar och tränar handboll... Det kan ju iofs bero på att de tycker handboll är väldigt roligt eller att det är för kompisarna eller något liknande. Annars är det väl så att min reaktion mot Holmenkollen är starkt överdriven och att andra kan klara av personer som honom bättre. Det är svårt att veta men det är väldigt sällan jag tycker så väldigt illa om en människa. Jag tror jag vet en person till som jag inte alls tycker om men det är ändå lindrigare än det här. Hursomhelst den här säsongen är Holmenkollen bara tränare och inte med och spelar så då är det säkert en helt annan femma. Det är på planen mitt "lilla missnöje" har uppstått och inte så mycket utanför. Då kan man försöka se det på två sätt... Det första är att man inte ska dömma en människa totalt efter bara vissa situationella personlighetsdrag och det andra är att en människas riktiga personlighet bara avmaskeras i vissa speciella situationer. Jag vet inte vilken jag ska försöka hålla mig till riktigt.

Det blev en fotbollsträning i måndagsvätan i Åmmeberg och det kändes verkligen omotiverande. Det är väl tänkt att man ska vara med och spela i Kommunmästerskapen i helgen och det ska jag väl också men jag känner inget direkt sug. Det berodde säkert en del på vädret men mest på att jag har blivit rätt bekväm i att träna lite på egen hand och göra något annat efter jobbet än att åka iväg och träna fotboll. Dock kan fotboll vara så himla roligt ibland och det saknar man ju!!! En sak till... Jag hittar inte mina benskydd, har jag lånat ut dem till någon och glömt bort det?

Radiopratare!

Mina förhoppningar om en toppenkväll besannades igår. Vädret och sällskapet visade båda sina bästa sidor. Vi satt ute hos Gattas i den varma sommarkvällen och drack öl och käkade diverse snacks som Gattas hade fixat. Det var riktigt trevligt och man blev snurrigare och snurrigare ju längre kvällen led tills det blev mer snurrigt än vad det brukar bli :-). Det var dock bara en positiv snurrighet :-). Vi lyckades även få in alla som var med på förfesten på Björnis trots att några var minderåriga och där fortsatte sedan kvällen. Även på Björnis var det riktigt kul och det berodde nog på att alla var i riktigt bra form :-). Några hade till och med försökt avstyrt ett tjafs mellan några tjejer så att de själva blev inblandade i tjafset. Det hela slutade med att några av tjejerna blev utkastade. Inte så ofta ett tjafs mellan tjejer och killar leder till att tjejerna blir utkastade :-). Tyvärr såg jag inte det hela själv vilket var riktigt synd :-). Det var riktigt länge sedan jag hade så här roligt på krogen i Örebro och det berodde på ett bra alkoholintag och väldigt bra sällskap.
En annan rolig sak var att några tyckte att man skulle bli radiopratare för att de tyckte att jag hade en sådan röst. Det är faktiskt andra gången någon säger det så något lattjo har jag tydligen i mitt sätt att prata.

Idag har det blivit en ren slappardag med restaurangmat och glass :-). Torsten ringde också och ville att jag skulle börja spela fotboll i Åmmeberg igen vilket jag sa att jag kunde göra. Så det blir träning imorgon om foten håller men det får man hoppas att den gör. Springa med den är inga problem ialf men det är det där med att sparka på en boll som kan vara lite jobbigt...

Party!!!

Nu ikväll är det party. Förfest hos Salle sedan vidare ut i sommarnatten :-). Jag har goda vibbar det här kan bli en kul kväll. Riktigt sugen på att få öppna första ölen nu men det dröjer nog ialf någon timme till.

Snart arbetslös!

Igår lämnade jag in min avskedsansökan till min arbetsledare så min sista arbetsdag som fast anställd på Ahlsell är den 24/8 2007 :-). Skulle iofs inte vara helt förvånande om man hamnade där nästa sommar igen fast som sommarjobbare och lägre betald men det får man se då.


Det blidde lugnt...

Ikväll hade jag räknat med att jag skulle gå ut på krogen som vanligt på lördagar men jag valde att banga den här gången. För det första var det inte så där jättemånga som skulle ut men Matz, Svensson och Robert skulle ut så jag tänkte dra ut med dom men efter moget övervägande så valde jag bort det. Det hade kanske kunnat blivit rätt kul eftersom jag inte festat med dem på ett tag men kombinationen Matz och Svensson brukar bara bli väldigt jobbig och påfrestande så jag orkade inte chansa. Jag dricker egentligen bara alkohol för att det är fest och blir då rätt lack när jag druckit och jag bara tyckt kvällen blivit misslyckad av olika anledningar. Då känns det bara så onödigt att man druckit. En annan sak som spelade in att jag hoppade den här utekvällen var att Salle undrade om vi kanske skulle gå ut imorgon. Söndagar är en rätt soft dag att gå ut på. En tredje anledning till att jag inte gick ut finns också men den kan jag bara inte ta upp här idag :-).

Känns som att jag skrivit lite negativt om folk runt i kring mig nu i bloggen men det är bara så jag upplever det. Med det inte sagt att alla upplever det på samma sätt som jag.


Ryktesspridningen fortsätter :-)!

Anklagelserna mot mig för ryktesspridning verkar hålla i sig fortfarande :-). De blåssade tydligen upp igen efter att jag frågat en av de inblandade om denne hade hört något om saken. Denne person verkar då ha missförstått och det hela fick lite ny fart :-). Det är spännande värre. Man blir rätt sugen på att lägga ut lite falska rykten bara för att se vilka proportioner de kan få. Kanske skulle börja med det!?

Jag trivs bättre på jobbet än vad jag kunde tro. Jag får variera rätt mycket bland sysslorna och det finns rätt mycket nytt trevligt sommarjobbarfolk att prata med. Inte för att det är något större fel på de gamla men nytt blod sätter alltid lite ny färg på tillvaron. Jag fick även en förklaring på en fundering jag haft ett tag om en av luringarna på jobbet. Det var kanske inte helt oväntat men ändå lite annorlunda än vad man trodde. Jag är dock inte helt säker på att förklaringen är helt riktig heller iofs.

Låttips för alla oss gubbrockare!

John Mellencamp - Jack & Diane


Lillördag!

Mitt förra inlägg var inte tänkt som något påhopp utan mer som ett försök till en tankeställare för den berörda om det nu inte framgick tillräckligt klart.

Idag är det onsdag och det betyder lillördag och utgång för de som vill och kan. Ett antal av mina polers ska ut idag och man blir sååå sugen på att hänga med men man jobbar och då orkar man inte. Komma hem 3 och gå upp 6 är inte så bra. Man får väl hoppas att de får kul eller inte... Man vill ju inte gärna missa något som är roligt så det är väl lika bra att hoppas på att de får väldigt tråkigt :-).

Imorgon ska det monteras glasväggar till altanen... Jag är inte så peppad men det är väl lika bra att hjälpa till så att man gör någon nytta när man bor hemma och inte bara är en igel :-).

Till en viss gräns...

Nu har det varit helg igen. Igår kväll var det fest hos Pelle och Cilla med lite Ahlsellfolk. Det blev en ganska trevlig tillställning med ett musikquiz som höjdpunkt. Det var Josef som dragit ihop ett lite udda men kul musikquiz. Tyvärr förlorade mitt lag på grund av lite sämre taktik och att de andra hade Löwis i laget som tävlat i musikquiz hela vintern. Lite lättare att få fram snabba rätta svar när man har det lite mer färskt i minnet. Kul var det trots förlusten :-). Det som jag tyckte var lite tradigt med festen var väl Löwis ältande mot allt och alla som ibland tar lite väl personliga proportioner. När det handlar om hur folk vill vara och allmänt munhugg är det bara kul men när det eskalerar till påhopp på fysiska attribut med mera blir det lite väl mycket för att det ska vara kul.

Idag var det kalas för Saga som fyller 4a år imorgon. Det var ett jäkla liv på kalaset på grund av alla barn som var där :-). När man redan var lite trött efter gårdagen blev det lite jobbigt men det är alltid kul att träffa alla.

Foten är mer blå än svullen nu och gör inte så ont. Skönt att det är på rätt väg :-). För övrigt har jag känt mig rätt tråkig hela helgen.

Klumpfot!

Jag brukar trampa snett när jag springer men idag blev det lite värre än vanligt. Kändes nästan som att foten gick av och jag blev lite lätt illamående. Efter ett par sekunder förstod jag dock att det bara var en go liten stukning och inget värre. Jag tror faktiskt aldrig jag har stukat foten så här mycket tidigare. Alltid trevligt men nya upplevelser. Att springa runt och lyssna och sjunga med Iggy plus lite stenar är tydligen ingen bra kombination :-).

stukfot35234-29

Så det kan bli :-).

Nee nu är det dax för jobbet en sista gång den här veckan.

Poliskontroll!

Idag hamnade jag i en poliskontroll där jag fick blåsa och visa körkortet. Polisen som hade kontrollen alldeles ensam kollade även om lamporna, bromsarna och däcken fungerade och var som de skulle. Två lampor var trasiga så jag fick med mig en liten lapp hem om att det måste fixas annars kan det bli ombesiktning på bilen. Ingen böter blev det ialf.

Nu är Torres helt klar för Liverpool :-). Ärligt talat så har jag inte så bra koll på honom i och med att jag nästan bara kikar på engelsk och svensk fotboll men det sägs att han ska vara bra och sist men inte minst så sänder ett sådant stort köp ut signaler till fotbollsvärlden att Liverpool har pengar och att de satsar ordentligt :-). Nu får man hoppas på att nästa säsong blir den säsong man väntat på i många år nu där Liverpool är med i den absoluta toppstriden hela tiden och inte är avhängt efter typ tre omgångar.

Två totalkvaddade ställage (hur stavas det?) inom samma vecka av sommarjobbare på min avdelning. Undrar just om det är något slags rekord för Ahlsell :-)?

Friggebodbygge!

Den här helgen vigdes åt att bygga en friggebod hemma hos mor och far. De började få lite dåligt med plats för lite smått och gott så de bestämde sig för att köpa en friggebod och då måsta man ju hjälpa till att bygga upp den. Det har alltså varit ett idogt spikande, skruvande och sågande för mig i helgen. Jag har verkligen slitit ont och resultatet syns här på bilden nedanför :-). Humm är det så att jag sitter och ljuger nu??? Har jag verkligen byggt friggeboden alldeles själv eller var det så att det började regna när jag skulle hjälpa till och när det väl slutade skulle jag bort och att jag dagen efter kom hem halv tre så att boden nästan var klar? Svårt att säga men jag tycker bilden talar sitt tydliga språk med borrmaskin i handen och skruvar i munnen :-).

image28

Det blev partaj i lördags också. Jag gick på förfest med Linus från universitetet och i och med att han är bara barnet så bestämde jag mig för att ljuga och säga till alla att jag var född 1984 och det blev rätt festligt :-). Jag pratade men en tjej på förfesten som själv var 87a som tyckte att 84a lät gammalt och att jag såg yngre ut än så när jag berättade om min då "påhittade" ålder :-). Även en snubbe som jag snackade med undrade om jag var 86a, 87a... När jag svarade nej sa han 88a, 89a!? Nej inte direkt... Nu låter det som om det bara var småungar på förfesten men det var väldigt blandat och jag var nog långt ifrån äldst. Efteråt knallade jag bort till Björnis och där var verkligen alla polare vilket var skojsigt värre. Inte alltid det är så direkt. När krogen stängde upptäckte man hur drygt det är att inte ha kvar lägenheten i stan... Jag hade ett par halvklara sovplatser men man måste ändå hålla reda på de man ska sova hos och så vidare. Man glömmer snabbt hur bekvämt det är med att ha en egen lägenhet.

RSS 2.0