Socialliberal :-).

Jag har läst kommentarerna till mitt förra blogginlägg med stort nöje :-). Ja självklart det vore ju en katastrof om man var ute i det varma vårvädret och blev alldeles kommuniströd, då skulle onekligen folk börja kunna tro att man är VPK:are. Jag tycker de flesta större partier har rimliga tankar om hur man ska styra ett land men VPK är bara till för slött och deprimerat kulturfolk som absolut inte vill göra något vettigt för att hjälpa samhället. De vill istället hänga ett bananskal på en träpinne och kalla det för någon slags konst och sedan få det tunga jobbet betalt av staten. Däremot kan jag bli lite lagom lätt småröd för det gör ingenting i och med att jag är socialliberal rakt igenom. Vi medborgare ska få ha rätt till ägande och bestämma mycket över våra liv men skola, sjukvård och säkerligen några saker till ska vara hyggligt lika för alla.

Idag blir pluttesyster 20 år och är inte längre en liten tonåring, grattis grattis! Nu kan det nästan bli så att vi kommer hamna på samma krog ibland, stackars henne hehe... Även Svampen Svensson fyller år idag men han blir hela 25 år, ett grattis till honom också :-).

Igår fick jag svara på lite frågor från någon studenttidning om våld med mera bland studenter, de tog till och med en bild :-). Kanske blir att man hamnar i någon tidning med något halvsmart uttalande, eller annars tyckte de min menverkan var så meningslös att jag inte får vara med :-).

Dagens låttips: Fall Out Boy - This ain't a scene, it's an arms race
Handlar tydligen om den numera urvattnade EMO-musiken... Musik är musik, inte STIL!

Härligt väder!

Nu har verkligen våren kommit hit till mig i Örebro :-). Solen skiner och termometern knallar upp mot 15 grader Celsius :-). Det är underbart efter en lång vinter. Bara det att man ställt om klockan också vilket leder till att det blir ljusare på kvällarna. Hur skönt är det inte när solen skiner in genom fönstret runt 7 på kvällen :-)? Det blir iofs jobbigare att hålla uppe studietakten när man bara vill vara ute men det är smällar man får ta.

Det var nog inte så konstigt att jag tyckte tentan var svår i lördags... Man skulle tydligen välja två stycken bland de fyra essä-frågorna som fanns och således inte svara på alla, vilket jag gjorde. Jag tyckte att tentan var ovanligt lång och jobbig, uppenbarligen inte så konstigt :-). Det blev att prata med läraren idag och berätta vilka av frågorna han skulle ta som mina svar :-). Man kanske skulle läsa instruktionerna nästa gång :-).

Känns så mycket fredag...

Nu är äntligen tentan gjord och att göra tentor på lördagar är ingen bra idé. Man kan väl få vara ledig på helgerna istället, sedan känns det väldigt mycket som att det är fredag nu och inte lördag bara för att man har gjort en tenta. För övrigt kändes den här tentan ovanligt svår och onödigt lång och jag var rätt osäker på några saker men ett godkänt bör fixas.

Igår planerade vi datum för resan och det verkar som om att vi hinner hem till jul :-). Nu ska planeringen bara skickas in till resebyrån så ska vi ta ett ordentligt snack med dem snart om priser och så.

Kollade med Eon om elen häromdagen och jag förbrukar inte så mycket el egentligen utan det är bara den fasta kostnaden som är väldigt hög. Jag nöjde mig med det svaret men efter att ha kikat på några vänners elräkningar och sett att deras fasta kostnad är mycket lägre trots samma bolag och avtal så måste jag ringa Eon igen. Ingick även ett avtal som ger hälften så dyr el mot vad jag hade innan.

Ikväll blir det förhoppningsvis något firande över att tentan är gjord men just nu ser det lite osäkert ut om vad det blir...

Ibland blir det så fel...

Ibland säger man saker som inte riktigt stämmer, eller de ger en väldigt enkel förklaring till verkligheten, och så kan de göra människor ledsna och irriternade trots att det inte var meningen. Det går inte lösa de problemen, för sagt är sagt liksom... Visst kan det finnas en sanning i det man säger men absolut inte så hård som personen i fråga tar det :-(. Fan vad kass jag känner mig... Men det här är dock inte mig det handlar om men men... Ja ja, gjort är gjort :-(. Allt hade kunnat blivit så bra och borde ha blivit det...

Så vaknade man i soffan...

Inatt vaknade jag upp av att jag låg i soffan med mitt täcke och inte i sängen där jag hade somnat. Jag har ett svagt drömliknande minne av att jag hade ett stort behov av att lägga mig i soffan men jag vet inte varför. Det var ett tag sedan jag gick i sömnen sist men att jag gjorde det nu beror säkerligen på att det snart är tenta och att jag inte gjorde så mycket vettigt igår utan mest satt hemma. Då kan det bli så.

Paradox!

Just precis nu har jag väldigt tråkigt. Det känns som att alla bekanta är borta, jobbar eller bor någonstans dit jag inte orkar ta mig just nu. Tråkighet brukar kunna hänga ihop med slöhet och det är nog lite så det är nu :-). Jag hade säkert kunnat övertala någon till en krogkväll och jag hade säkert kunnat åka till storasysters familj och det finns säkert ett par andra saker jag också hade kunnat gjort men jag har bara inte riktigt viljan till det just nu, så då får man ha tråkigt :-). En tråkparadox är onekligen att det finns saker man kan göra för att motverka tråkigheten men som man tycker är för jobbigt att utföra eller för onödigt för tillfället. Jag har en sådan sak nu. Jag älskar Lost och har flera avsnitt på datorn som jag inte har sett men jag tycker att det finns vettigare saker att göra en lördagskväll än att kika på Lost, så istället gör jag ingenting. Vettigt värre ellerhur :-)?

Jag har en till paradox att prata om och den handlar om att plugga. Jag har tenta nästa lördag och jag har redan börjat plugga lite på den för att jag inte haft så mycket annat för mig och för att jag tyckte det kunde vara bra att börja tidigt. Nu kommer det säkert att bli så att jag kan typ allt på onsdag och inte vet vad jag ska plugga på resten av tiden. Det leder till att man inte orkar plugga för att man kan allt och till att man får dåligt samvete över att man inte pluggar :-). Finns många luriga paradoxer i denna värld :-).

Elproblemet!

Jag har en elkostnad på omkring 500 sek i månaden vilket är helt absurt. Jag bor liksom i en lägenhet på typ 30 kvm och använder ingen utsmyckande belysning eller liknande. Det verkar lite väl att TV:n, datorn och stereon ska dra så mycket el och TV:n står inte ens på stand-by när den inte är påslagen. Jag funderar på att ringa Eon och kika så att jag inte betalar el för någon annans lägenhet. Annars är det väl bara så att elen eller det avtalet jag har är antingen väldigt dyrt eller askasst.

HK Järnvägen är klara för division 2 i handbollen. Hip hip hurra! Grattis, grattis! Det är ialf vad jag borde tycka och säga men jag har helt klart blandade känslor över det. Det är klart att det är jättekul för klubben och för polarna som spelar kvar i laget att de gått upp en division... Men i och med att jag slutade spela för att jag inte har mycket till övers för den nya tränaren så hade jag nog hellre sett att det inte hade gått sä här bra som det har gjort. Trist att säga men det är nog så det är...

Under av Dunder...

Igår inträffade lite av ett under för Dunder betalade tillbaka sin skuld till mig efter en si så där fem år eller något liknande. Det var verkligen på tiden och det kunde nog inte kommit mer lägligt heller för jag behövde lite extra pengar för att betala tillbaka till CSN och för att betala en träningsoverall. Att jag inte fått tillbaka pengarna förrän nu beror väl lite på att jag inte tjatat så mycket vilket man så klart inte ska behöva men ändå... Jag har inte direkt varit i behov av de där pengarna och således inte tänkt på det vilket säkert Dunder inte heller har gjort. Skulden har dock stört mig rätt mycket när jag tänkt på det.

Kinamannen undrade om vi skulle hitta på något någon dag idag... Njae jag tycker jag har fullt upp ändå och träffar ju knappt mina riktiga polare mer än på helgerna och sedan känner jag inte att vi skulle ha speciellt mycket utbyte av varandra. Men oj vad det är svårt att säga att man inte har någon lust. Vad ska man säga? Nej jag vill inte eller ska man hitta på någon dålig bortförklaring? Man känner sig nästan lite dålig som människa när man inte har någon större lust att umgås med någon annan. Hursomhelst svarade jag att jag hade fullt upp som det var.

Mitt internet hade tydligen inte blivit helt bra... Det har tappat kontakten ett par korta stunder under de senaste dagarna. Undrar just om jag orkar bråka mer och kanske byta leverantör istället.


Utmanad!

Jag fick en kommentar här i bloggen av Erika om någon utmaning där man skulle skriva några luriga saker om sig själv och sedan se till att några andra gjorde det med eller något liknande. Jag kommer dock bara skriva några saker om mig men inte försöka få några andra till det.

1) Jag kan prata precis som Kalle Anka om saliven har en seg konsistens i munnen, som efter en kopp kaffe :-).

2) Jag kunde/kan hålla ihop mina händer bakom ryggen och föra fram dem över huvudet utan att släppa taget. Jag har en väldigt "mjuk" överkropp med "gummileder" :-). Klarar dock inte detta så ofta nuförtiden efter för mycket muskelbyggande :-(.

3) Jag är en lätt hypokondriker som alltid tänker det värsta när några lattjo kroppssymtom uppstår. Har jag huvudvärk så går tankarna direkt till att det skulle kunna vara en hjärntumör osv... Detta har dock lindrats avsevärt med åldern :-).

4) Hypokondrin har lett till dödsångest som lett till mitt största problem. När jag var yngre kunde jag hamna i något slags "psykotiskt" tillstånd där alla tankar bara ekade i huvudet vilket var väldigt obehagligt och gör att jag kan förstå varför vissa människor tar självmord.

5) Jag har en relativt stor musiksamling som jag ständigt jobbar med och utökar. Den är väldigt organiserad och många har nog svårt att förstå hur jag orkar hålla på :-).

6) Jag gick ganska så mycket i sömnen när jag var yngre. Det dummaste jag gjort är att ha öppnat ytterdörren hos några släktingar när jag sov över där en gång. De var något förvånande över att ytterdörren stod på vid gavel när de vaknade på morgonen :-). Man har oftast diffusa minnen efter att man gått i sömnen ungefär som efter att ha drömt något starkt så jag förstog att det var jag som hade varit i farten :-).

Så vad har hänt under helgen då? Karro har varit här och hälsat på en sväng och sedan har jag varit ute med Nisse, Bias och Robert. Förfesten var hos Robert den här gången och det har både sina för och nackdelar... Fördelarna är självklart det digra utbudet av snacks som brukar finnas där :-). Nackdelarna är att det är lite långt bort och det känns väldigt långt när det regnar och blåser onödigt mycket som igår :-). Vi kikade på Melodifestivalen som var ovanligt bra i år och rätt låt vann nog. Jag hade lite svårt att veta vilken låt som jag egentligen tyckte var bäst men The Ark var en av dem ialf.
Sedan bar det av till Satin... Behövde ett avbrott från Björnis hehe :-). Musiken var ibland riktigt bra på dansgolvet och några moderna popklassiker som jag missat att fixa memorerades för att kunna fixas senare :-). Bland annat låtar med The Hidden Cameras och Shout Out Louds. Annars var utekvällen i sig rätt mediåker trots bra polare och hygglig musik. Det är nog något med Satin bara... Folket eller något annat för det blir sällan så där jätteroligt där av någon underlig anledning.

Dagens låttips: Neil Young - Rockin' in the free world

Lik alla...

Det händer allt som oftast att jag är lik folk. Man kanske skulle ta och bli kameleont :-). Senast blev jag jämförd med Jimmy Jansson ha ha... Svårt att säga om man ska ta det som positivt men jag tycker ändå det är rätt kul när folk tycker man är lik någon annan.

Till min far!!!

Jag vet att du är en av de som läser den här bloggen allra mest så jag tror att ett budskap oss emellan går fram bäst här. Det är stor tid att du slutar upp med rökningen nu. Du fyller 58 år i år och har säkerligen rökt i mer än 30 år. Det säger sig självt att det snart kommer att gå åt helvete för dig om du fortsätter. När vi i familjen tjatar på dig betér du dig som en tonåring och blir tjurig, men vi tjatar för att vi tycker om dig och för att vi vill att du ska vara med oss flera år till. Din ena syster dog av cancer relativt ung och en av dina andra systrar har opererat bort en godartad tumör om jag minns rätt. Farmor dog även hon av cancer. Det är tecken på att det kan finnas en genetisk aspekt till cancer hos dig. Jag tror och hoppas att du vill leva minst 10 år till för det vill vi i familjen. Sedan är inte lungcancer någon speciellt vacker och trevlig död och jag har redan sett den på alldeles för nära håll. Jag tror inte du vill gå den vägen till mötes. Sluta beté dig som en osäker toånåring med attitydsproblem och kasta iväg de där giftpinnarna för gott. Sluta för vår skull om inte annat och jag lovar att livet är mer värt än njutningen som en cigarett ger.

Meeeen tuuur!!!

Piss Utd lyckades så klart göra mål och avgöra matchen i den 89e matchminuten. Jag blir så irriterad. Innan hade Liverpool varit minst en klass bättre matchen igenom. Fan, fan, fan, fan...

Jag har massa I-landsproblem nu... Tycker läraren rättar min tenta fel så den inte ger så mycket poäng som jag tycker den ska ha, får göra radonmätning i lägenheten (lungcancer varning?), mitt internet fungerar inte alls, blev skyldig CSN pengar osv... Det är synd om mig nu! Kom och trösta mig :-P.

RSS 2.0