Lugna dagar!

Idag får bli den sista slappardagen. Imorgon måste jag ta tag i plugget och träningen igen. Det känns verkligen som att jag bara ligger i soffan och kollar på TV och det funkar inte i längden :-). Det blir iofs lätt så när man är hemma hos mor å far och det är fotboll på TV hela dagarna. Jag har iofs hunnit med att se ett par filmer som gått på TV också; Mickey Blue Eyes och The Aviator. Den första var helt ok och var en rätt typisk Hugh Grant film. Inte någon av hans bästa med absolut sevärd. The Aviator var däremot riktigt bra, speciellt om man är lite intresserad av flygplan. Ett minus var väl att det lades lite väl mycket tid på relationer än vad snubben i filmen verkligen åstadkom. Leo Di Caprio visade även, igen, att han kan spela mycket annat än mesiga kärleksroller.

Pang, bom och död är det mycket av i Gaza nu. Det är inte bra... Vet dock inte riktigt vad jag ska ta för ställning till det hela. Något jag är på det klara med är ialf att det dåliga samvetet efter andra världskriget mot judarna inte blev så bra... Grejen med att flytta ett gäng mäniskor för att några andra ska få bo där fungerar sällan i praktiken.

Julafton över för den här gången!

Årets bästa dag är över för det här året. Spänningen inför julafton kommer nog aldrig riktigt lämna mig. Det är både spännande att se hur reaktionerna blir på det man ger bort och vad man själv får. De klappar jag gav bort detta år verkade falla i hyggligt god jord ialf :-). Byxorna till Saga var tyvärr lite långa men de går nog att byta... Jag hade dock köpt dem på rea så det är tyvärr inte helt säkert att det går... uups! Annars blev det nog bra. Av det jag fick var väl det mesta förväntat. En skäggtrimmer, ett bälte och en riktigt läcker axelväska var väl förväntade grejer men ändå kul att se hur de ser ut och väskan blev som tidigare nämnts väldigt lyckad. En sak överraskade mig dock. Ett par träningsbrallor från storasyster med familj. Det var en riktigt trevlig överraskning. Inte för att verka alltför vain men att ha samma träningsbyxor på gymmet varje gång känns ibland lite jobbigt i denna kapitalistiska värld :-). Jag är ledsen men jag kommer aldrig ihåg det svenska ordet för vain... Jag är rätt långt ifrån väldigt bra på engelska men just det ordet tappar jag på svenska.

Tre förväntansfulla barn som trånar efter paketen :-).

Så kom äntligen tomten :-).

Nu är det snart dax för lutfisk och sedan är det väl dax för några traditionsenliga juldagsöl :-). Idag ska jag gå ut med fördomarna att det kommer bli aptråkigt för det brukar det vara på juldagen. Bara trångt och jävligt överallt :-). Har jag inga förväntningar så kan det ju inte bli dåligt. Ibland är jag himla smart :-).

Jag fick ett julkort :-)!!!

Igår damp det ner ett julkort till mig i brevlådan :-). Jag skickar ju aldrig några själv så jag förväntar mig heller aldrig att få några och jag tror inte jag har fått något på flera år. Det sista ska dock inte ses som en helt fastställd uppgift eftersom mitt minne för vardagliga saker är sjukt dåligt :-). Hursomhelst hade kusin Camilla med familj skickat ett julkort till mig med alla barnen på :-). Jag blev faktiskt ritkigt glad! Egentligen borde jag ringa och tacka men jag antar att det inte är direkt sedvänja att göra det så det kanske bara skulle vara överdrivet...? Tror iofs inte någon i hennes familj läser den här bloggen men jag tackar och bockar för julkortet här ialf :-). Tack, tack!!!

Under de senaste två dagarna har jag inte åstadkommit speciellt mycket och igår var jag inte ens utanför huset... Men men... Det är rätt skönt ibland att inte göra så mycket. Problemet är väl att jag skulle kunna försökt gjort klart uppgiften vi har över julen istället för andra mindre vettiga saker som att sitta en halv dag för att lyckas utröna vilka låtar som skulle platsa på värdens bästa julskiva :-).

Idag bär det hem till Hallsberg en sväng för att äta lita julmat och sedan bär det tillbaka till Örebro imorgon för att fira jul :-).

Korrefest!

Först och främst måste jag rapportera att Doxyfermet verkar hjälpa. Jag är mycket friskare nu än vad jag var innan jag började med behandlingen. Jag är iofs inte helt symtomfri men hjälper gör det. Bara hoppas det kan göra mig helt frisk.

Igår var det korrefest här. Ja det är inga större problem att kombinera alkohol och antibiotika om någon undrade. Kanske inget att rekommendera men inte heller något som är speciellt illa... Hursomhelst... Festen blev i mina ögon riktigt lyckad. Det var en ganska bra blandning av pojkar och flickor och lagom mycket folk. Det verkade som alla trivdes vilket var glädjande. Några däckade rätt tidigt medan andra spydde i mitt handfat... Det får man dock tåla när man har fest :-). Annars lirade vi Wii och drinking-games. Drinking-games är alltid lika roande och brukar alltid leda till att någon blir lite väl på lyset :-). Kanske inte alltid något positivt men men :-). En kille lyckades ta tre ess under en omgång vilket innebar att han blev tvungen att dricka tre shotar under ganska kort tidsintervall :-). Det var han som senare spydde hehe... Så kan det gå :-). Annars var festen en ganska städad tillställning tills den var slut... Då blev det tyvärr hjärnkrasch hos en person vilket ledde till en trasig korridor. Det är dock ordnat och utrett nu så nu ligger bollen hos den personen och ÖBO. Sedan får vi se vad det leder till i slutändan.

Lite vimmelbilder!!!

Doxyferm!

Nu tror ni promiskuösa snubbar där ute att jag fått klamydia kan jag tänka mig. Det är ju nämligen detta preparat man får äta vid en sådan infektion. Nu är inte det riktigt fallet här vad jag vet... Iofs kan det mycket väl vara så att jag haft klamydia i halsen hela hösten. Själv har jag väl antagit att det är mycoplasma vilket iofs också kan vara en könssjukdom. Hursomhelst var jag hos farbror doktorn idag på grund av mina månadslånga halsbesvär. Han lyssnade och klämde lite och antog att det kunde vara en virusinfektion från början som eventuellt lett till en bakterieinfektion. Så han ordinerade mig den här multiantibiotikan Doxyferm. Jag har tagit två piller nu och det känns faktiskt redan bättre... Det ska tydligen verka på en halvtimme så det är inte nödvändigtvis en placeboeffekt. Nu hoppas jag innerligt att det fortsätter på den inslagna vägen och att jag ÄNTLIGEN ska få bli frisk. Jag är ju ett nervvrak när jag är sjuk... Stirrig, nervös och tror att jag ska dö hela tiden vilket är lagom roligt. Det blir svårt att koncentrera sig när man tror att man är dödssjuk. Kan doktor Tomasz  ha hjälpt mig till slutet på en störande jobbig höst är frågan? Jag hoppas det, isf är han min hjälte :-).

Jag blir så trött...

Hostan var ju på väg att bli bättre... Nu är den dock tillbaka med full kraft igen. Jag blir så sur!!! Nu får det bli vila fram till jul och är det inte bättre då får jag knalla iväg till Vårdcentralen igen antar jag. Fan, fan, fan!!!

Time goes by so... FAST!!!

Var har tiden tagit vägen idag? Kom hem från skolan vid 4a och nu är klockan helt plötsligt Champions League. Det vore smidigt om man kunde sakta ner tiden lite ibland så att man hann med lite mer!!!

I lördags blev det en halvnykter utgång för mig och en helnykter för Mats. Vi hamnade på Björnis och hade en trevlig kväll. Mestadels satt vi och iaktog folk. Något som vi reagerade stort på var alla slagsmål. Det var tammetusan slagsmål hela tiden, och då är det ändå ett ställe med åldersgräns 23. När man kom hem kunde man till och med läsa att någon skjutit med pistol utanför. Jag förstår inte grejen med att slåss på krogen? Vad är huvudsyftet, att verka cool? Njae känns mer att det är de killar som det inte går så bra för på flickfronten som tror att det ska gå bättre med lite fräck attityd. Ungefär som alla killar som tränar på gym för att bli snyggare men som bara blir fulare för att de bygger för mycket :-). Något som jag också hamnade i för några år sedan men nu har man vuxit upp och förstår lite bättre :-).

Nu är det dax för PSV - Liverpool. En rätt betydelselös match men som jag ändå vill se. Tippa? Humm... Nee jag bangar!

Flux!

Jag är lite sen med att upptäcka en del musik ibland. Nu har jag ett par år för sent förstått att Bloc Party är bra och då speciellt låtarna Flux och Banquet. Mer finns väl inte att säga om det :-).

Det blir lite galej ikväll tydligen... Inte så hårt men jag och Mats ska ut en sväng och se vad stadens nattliv bjuder på. Nästa helg blir det ju lugnt på grund av tentan på måndag. Hur man nu kan lägga en tenta på en måndag... Men det är juridik jag läser och det säger väl allt kanske.

Det har varit mycket plugg senaste tiden och inte hänt så mycket som är värt att kommentera kanske. Påpekade jag i förra inlägget att IPRED-lagen ändrades lite? Skit samma... Den ändrades dock för lite i min mening.

För övrigt kan jag förskräckligt lite om Asatron. Jag kan mer om andra religioner... Ganska sjukt egentligen. Jag är ju trots allt skandinav.

Diarrhea!

"Your minds in diarrhea
It's like the darkness is the light
diarrhea
Am I scarin' you tonight
Your minds in diarrhea
Ain't used to what you like
diarrhea, diarrhea"

Uschiamig! Malin den busen har smittat mig med magsjuka. Jag var där och hälsade på en sväng i söndags och precis när jag åkt hade hon blivit magsjuk... Tydligen hade typ alla i hennes släkt blivit sjuka också så jag satt i måndags och bara väntade på illamåendet. Det blev dock aldrig något sådant men igår så brakade det till där bak istället :-). En något speciell känsla att kissa med baken :-). Nu verkar det dock vara bättre plus att den enträgna hostan med lungcancerångest på köpet verkar vara på väg ut ur min kropp :-). Vore trevligt att få vara frisk ett tag nu!

Nu ska jag såga en extremt kritikerrosad film igen. Igår såg jag och Martina på "No Country For Old Men". Den hade precis som Babel fått extremt bra kritik men förtjänade den inte fullt ut. Den var iofs klart bättre än Babel men inte direkt så underhållande som all kritik hävdat. Filmen var lite annorlunda, vilket alla Bröderna Cohen's filmer är, men för den skull inte väldigt underhållande. Kritiker glömmer ALLTID bort underhållningen och fäster sig på tok för mycket vid det som skiljer ut sig vilket jag inte alltid gillar. Det är lite som med musik... Ett bands tredje album får alltid sämre kritik än det första även om det faktiskt låter bättre men då har kritikerna vant sig vid soundet och då är det tydligen inte lika roligt vilket jag med en Allan-knix kanske dock måste hålla med om :-). Snygg mening :-).

Det verkar som IPRED kommer gå igenom trots allt. Stackars, stackars Sveriges musikklimat...

RSS 2.0