Andy-Nytt!

Andy har skrivit på för universitetets fotbollslag för en ännu ej offentliggjord summa.

Andy har träffat sin handledare till C-uppsatsen idag och börjar nu förstå vad som behöver göras.

Andy tyckte att hans gårdag var bortkastad trots att han faktiskt fick några saker gjorda.

Andy ska festa järnet ikväll här på universitetet vilket han också ser fram emot.

Andy tycker att vädret har varit förträffligt de senaste dagarna.

Andy ska nu in i duschen och snart även öppna kvällens första öl.

Fungerar de inte?

Det kom nya rön idag om att antidepressiva läkemedel inte fungerar bättre än sockerpiller vid "svagare" depressioner. Undrar just när världen kommer på att hjälpen till de som är deppiga handlar om förbättrade tankemönster och livsituationer och inte om massa läkemedel. Om nu dessa läkemedel har någon effekt så skjuter de ändå bara fram problemet istället för att lösa dem. Är någon egentligen förvånad? Tror ni att det finns något läkemedelsbolag som vill uppfinna något som botar? Nej de vill sälja läkemedel som måste tas in på livslång basis för att tjäna pengar.
Jag blev lite skitnödig när jag läste en artikel nyligen om självmord och antidepressiva läkemedel. Författaren som med all största tydlighet är en höjdare inom psykiatrin verkar helt och fullt tyda diagram och siffror helt fel och detta till de antipressiva läkemedlens fördel. Är snubben köpt? Jag måste dock påpeka att det inte genom dessa diagram och siffror går att säga att de antidepressiva läkemedlen är verkningslösa men hans tolkning är likväl skrämmande. Länken till artikeln följer: http://www.lakartidningen.se/pdf/debatt/LKT0615e24_25.pdf

Måndag!

Gattas och Mackes partaj i lördags blev lyckat. Det var bra uppstyrt med lagtävlingar som fick oss inbjudna att både bli lite på lyset och mer bekväma med varandra. Det gjorde ni bra grabbar.
image134
Führern Gattas hade kanske ett lite väl hårt kroppsspråk vid lekarna :-).
image135
Dunder visade starkt att det var han som bestämde vilka låtar som skulle spelas :-).
image136
Sörman var som vanligt på kramgott humör :-).
image137
En och annan tog tllfället i akt för en liten lur under kvällen :-).

Så en slutkläm...

Vissa människor ser man redan vid första anblicken att de kommer att bli grymt störiga i kombination med alkohol. Det är ganska lustigt. Undrar om det finns någon vetenskaplig artikel på ämnet.
Andra människor spyr man nästan på så fort de öppnar käften för allt de har att säga är hur mycket asfräna saker de gjort i sitt liv. Saker som en annan inte ens skulle ha kommit ihåg... Inget att störa sig på egentligen men jag gillar bara inte när vissa försöker framstå så mycket mer fräcka än vad de i själva verket är.

Lördag!

Ikväll är det 50-års fest. Gattas och Macke har slagit ihop sina 25-års fester så då blir det 50-års fest istället. Alltid kul att någon eller några faktiskt ordnar något. All cred åt grabbarna!!! Iofs är de helt rätt folk att anordna något sådant här i och med att de är lite av "känna alla" typer och även ganska accepterande typer över lag. Inte lika fördömmande som en annan :-).

Jag måste påpeka en sak till som jag skaffat lite mer information om nu på grund av en tragisk händelse tidigare i veckan. Många verkar tro att självmord är något som är väldigt vanligt här i Sverige och kanske i synnerhet i "mörkare" delar av världen. På min och Nisses resa vet jag att det var ett antal personer som påpekade detta "faktum". Jag accepterade nog det också utan större eftertanke. Sanningen är dock den att Sverige ligger på 32a plats i självmordsstatistiken för världens länder. En ganska "normal" plats för ett land i västvärlden. De länder förutom de västerländska som ligger i topp är mestadels länder från de europeiska öststaterna.

2-0!

Nu när jag har drygat mig tillräckligt i rubriken över att jag tippade rätt resultat mellan Liverpool och Inter så ska jag lägga det åt sidan :-). Jag tänkte istället spinna vidare på något av det finstilta i det förra inlägget. Det är att många ser allt så svart eller vitt inom idrott och även i andra sammanhang. Av det jag läste innan gårdagens match var alla mer eller mindre överrens om att Liverpool inte skulle vinna över Inter och det baserat på Liverpools dåliga resultat den här våren och att Inter gnetat till sig en serieledning i Serie A. Liverpools resultat har varit dåliga och spelet har stundtals varit uselt men en del har även handlat om små oturliga marginaler. Sådant verkar dock inte merparten av jordens människor tänka på utan allting ses bara svart eller vitt. Resonemangen går: Barnsley vann över Liverpool för att de var bättre eller för att Liverpool var dåliga. Flyt tas typ aldrig upp. Man är inte alltid värd en seger hur mycket man än vill tro det. Inters spel har inte heller varit någon fröjd att se under året men det har trots allt varit vägvinnande.

Gårdagens match då... Ett tråkspelande Inter som inte försökte skapa någonting och ett uddlöst Liverpool som ialf ville spela fotboll. Sedan kom en icke rättvis utvisning på Materazzi. Det första gula kortet skulle inte varit gult kort dock det andra. Domaren var rätt usel matchen igenom vilket drabbade båda lagen men mest Inter. Resultatet var till slut rättvist.

Liverpool förlorar inte ikväll!

Alla sportjournalister som tror att Liverpool förlorar kvällens CL-match mot Inter kommer att få fel. Nog att Inter leder italienska ligan i stor stil och att Liverpool har spelat relativt dåligt under hela 2008 men det spelar ingen roll. Inter kommer ändå inte vinna för att de har ett statiskt spel precis som Liverpool och det passar Liverpool riktigt bra. Det kommer antagligen bli en rätt tillknäppt match som Liverpool till slut vinner med 2-0. Jag är bara oroad över en sak och det är hur mittbackarna kommer fungera i Liverpool. Är Skertl tillbaka från skadan än och är han isf fit for fight för en sådan här match? Han är även väldigt oprövad och har hittills gjort en bra och en usel insats i mittförsvaret. Hyppiä tror jag iofs inte heller skulle göra bort sig mot Inter men han har varit lite under isen den här säsongen. Carragher är så klart given.

Liverpool har problem nu för att Benitez under hela sin tränarkarriär i Liverpool fått köpa sina 2a och 3e alternativ istället för de spelarna han verkligen velat ha. Men Liverpool har ju spenderat enorma summor på spelare hävdar då kanske någon? Jo det är sant men det är ändå en bra bit ifrån Chelsea och Man Utd. Den stora saken är dock att ägarna varit för snåla för att punga ut med 20 miljoner pund för en spelare men sedan ändå fått spendera ungefär lika mycket pengar på 2 eller 3 spelare som floppat under ett par år istället för att köpt den dyra spelaren från början som antagligen inte hade floppat. En ganska typisk grej att det känns som priset är för dyrt ibland och att det då ersätts med billigare alternativ som inte funkar och att det då i slutändan blir lika dyrt.
Benitez har dock gjort några stora fel under den här säsongen. Han har spelat på tok för lite med Crouch och lät Sissoko spela lite väl mycket när han var i klubben. Sedan är rotationssystemet kanske något i överkant. Trots de här uppenbara missarna av Benitez är dock, som tidigare påpekats, bristen av matchvinnare den mest avgörande faktorn till att Liverpool har svårt att avgöra matcher. Det räcker inte med Torres och Gerrard. Allt det här beroende på att Benitez inte fått pengar till de spelarna han helst av allt velat haft.

Det kommer bli så mycket tuffare för Inter än vad de tror. Det ska bli en fröjd att se kvällens match.

Alkoholproblem!

Jag har en fundering? När jag har druckit runt 1 till 3 öl blir jag nästan lite mer stressad än vad jag är när jag är helt nykter. Det blir ungefär som att man vill spela nykter fast att man känner att man inte riktigt är det och således blir mer stressad. Typ att man inte vill utstråla att man är påverkad fastän man är det och att man inte är tillräckligt påverkad för att den då uppkomna stressen ska försvinna. Har någon annan av er som läser det här känt så?

Det här kändes inte helt klart och tydligt uttryckt men någon kanske förstår :-).


Stackars små flickor!

Jag satt och kikade lite på MTV under lunchen idag. Det är normalt sett en kanal jag brukar bojkotta, för att musiken brukar vara så jävla dålig, men nu hade jag inget bättre att titta på. Vad är det man får se då? Jo hip-hop videor med toksnygga tjejer som hoppar omkring i diverse mer eller mindre sexuella poser och fula killar som står och gör typ ingenting. Jag blir inte förvånad att unga tjejer jämför sig med de idealen som de här videosen sänder ut och det är ideal som är i princip omöjliga att uppnå. Inte så konstigt att många tonårstjejer mår som de mår av att ständigt behöva utsättas för sån här skit. Vi killar har det dock mycket bättre. Jag tror i princip vi får bättre självförtroende när vi ser, världens i särklass fulaste artist, 50 Cent i en video med guldfärgad kätting runt halsen och klädd i senaste modet från Fristads. Resten av den komersiella hip-hop eliten med Snoop, Akon m fl är knappast heller några man blir direkt avundsjuk på... Undantaget är väl att de har en sjukt massa pengar plus eventuellt en till sak som tilltalar vissa tjejer :-).
Ska man summera lite så har dagens unga tjejer det inte så lätt med idealen från MTV etc medan vi killar lugnt kan luta oss tillbaka i TV-soffan och tänka att jag var ialf snyggare än den där.

En liten fotnot... Jag tror det är mest yngre personer som tittar på MTV därav mina generaliseringar till unga tjejer och killar.

Fotboll!

Idag hängde jag med Ata från klassen för att träna lite fotboll med det nystartade universitetslaget. Det var riktigt roligt och det kan nog bli en fortsättning för mig. Det är väl det där med medlemsavgiften som kan skrämma lite. Man är ju van från Åmmeberg där man knappast betalade någonting för att spela fotboll. Nu är Åmmeberg lite väl långt bort annars hade jag gärna spelat kvar där. Jag gillar både spelarna och folket runtikring i den föreningen. 

Vi håller på med statistik i skolan nu och idag var jag verkligen ett stort frågetecken på föreläsningen. Iofs hade jag inte läst texten innan men jag kände mig ändå på tok för lost :-). Tror dock att det kommer bli bättre snart.

Trivs!

Det känns som att det här att bo i korridor kan bli riktigt roligt. Att laga mat har blivit roligare nu när man kan tjata med någon under tiden man står vid spisen :-). På kvällarna har det blivit att några av oss i korren har suttit och kikat film osv. Ganska skönt om man inte vill titta själv. Får se hur länge jag håller den här positiva inställningen men jag tror det kommer hänga i ett tag.

Mitt tangentbord pajade ihop helt och hållet imorse så det blev att cykla iväg till stan och införskaffa ett nytt. Jag inhandlade även ett cykellyse när jag ändå var i farten :-).

Idag valde jag handledare till min C-uppsats. Jag är lite nervös inför den faktiskt i och med att jag ska skriva den själv och då antagligen måste göra en datainsamling ensam. Det är dock antagligen bara en bra utmaning för mig.

Nyinflyttad!

Nu har jag flyttat in till mitt studentrum i Tybble. Jag tror jag lyckades träffa på alla grannar igår och de verkar helt ok varken mer eller mindre :-). Så det kommer nog bli bra det här. Nu måste jag bara köpa ett gymkort och kika om det går att springa i Markaspåret så här års. Det ska bli skönt att komma in i något slags strukturerat liv igen faktiskt.


Frisk som en nötkärna!

Idag fick jag det glädjande telefonsamtalet från sjukhuset som bekräftade det jag egentligen redan visste igår, att jag inte har någon testikelcancer. Jag upptäckte alltså en "knöl" på min ena testikel för exakt ett par veckor sedan och har efter det gått runt och varit smått oroad över att jag skulle ha drabbats av cancer. Det är därför jag har varit lite asocial den senaste tiden. Men nu efter diverse "kännande" av läkare, ultraljudsundersökning och blodprover har det kunnat uteslutats att jag har cancer. Det verkar bara vara en förkalkning eller utvidgande av någon ven i yttre skiktet av testikeln :-).

Nu kan man dock börja leva sitt normala underbara liv igen :-).

Goda besked!

Idag var jag på den planerade ultraljudsundersökningen och de två doktorer som undersökte mig hittade inga tumörer :-). Det de sa att de såg var vätskeansamlingar och någon förstorad ven :-). Jag får slutgiltigt svar imorgon men nu tyder i princip allt på att det inte är något allvarligt :-). Jag ropar inte hej förrän imorgon men jag känner mig ialf väldigt lättad. Två veckors helvete verkar gå mot sitt slut :-).

Mera undersökningar...

Idag var det dax för fler undersökningar och prover... Det resulterade i en något mer positiv tankegång hos mig. Imorgon blir det ännu en undersökning och sedan på torsdag får jag antagligen slutgiltigt besked om det blir en underbar eller förjävlig vår.

Lost har börjat sändas igen till min stora förtjusning :-). Nästan ännu fräckare nu när man har varit på Lost-ön Oahu.

Jag fick det ändrat!

Idag ringde jag för att försöka få en snabbare tid och det fick jag :-). Jag trodde att samtalet skulle bli ett mindre helvete och jag visste inte om jag skulle köra på den ledsna eller arga stilen för att få dem att ge med sig och ge mig en annan tid. Nu behövdes inget av det utan de hade tydligen en ledig tid redan på onsdag. Nu är det bara att hoppas på det bästa. Jag vill så gärna kunna vara mig själv igen...


...

Jag såg fel på mitt papper jag fick igår... Det var inte på torsdag det skulle ske utan torsdagen efter... Det finns inte en möjlighet i världen att jag kan vänta så länge. På måndag blir det att jaga andra alternativ om inte de själva kan ändra sig. Tar de inte mig på allvar eller är det alltid så här jävla illa?

Liverpool vann idag med 3-0 mot Sunderland. Äntligen fick Crouch spela från start och tackade med att göra ett mål och en assist. Annars var inte matchen så upphetsande men en väldigt välkommen seger.

Studentrum!

Idag fick jag nyckeln till mitt studentrum i Tybble och jag tror det kan bli riktigt trevligt att bo där. Kan iofs bli lite svårare att koncentrera sig på studierna nu när det alltid kommer att finnas folk runtomkring mig. Jag och farsan bar även upp ett par kartonger och en TV-bänk. Två korridorsgrannar lyckades jag även stöta på och de verkade reko. Jag har dock inte riktigt bestämt mig för när jag flyttar in ordentligt men det blir nog under nästa vecka någon gång.

Tentan idag kändes inte så svår och kommer säkert gå bra. Skönt det!

Brevet jag väntade på kom idag och det som stod i brevet får jag vänta ytterliggare en vecka på. Det blir en dryg vecka det.

Ikväll blir det lugnt. Ska en sväng till Matz och kika på diverse frågesportprogram och sedan kanske det bär av till Malin. Det senare beror på om jag orkar ta mig till Örebro.

RSS 2.0