...

Idag har jag köpt nytt minne till datorn. Det var verkligen på tiden och datorn känns nästan som ny nu :-).

Imorgon är första tentan för terminen. Det känns lite så där på grund av att jag haft lite svårt med koncentrationen den senaste veckan.

Det är lite si så där nu över lag men det blir förhoppningsvis bättre under nästa vecka någon gång.

Tanka bilen!

Jag skulle tanka mor och fars V50 igår vilket inte borde ha gett några större problem men jag lyckades se till att det blev lite besvärligare än tänkt :-). Det började med att jag ställde bilen med tankluckan åt det hållet som inte pumpen var åt. Inte så konstigt i och med att jag bara chansade men sedan när jag skulle vara lite smidig och vända bilen lyckades jag med konststycket att svänga runt pumpen vilket så klart ledde till att tankluckan fortfarande var på fel sida om bilen :-). Jag kände mig lagom smart efter det... Men det var inte allt! När jag vänt bilen för andra gången och skulle sätta i bensinslangen fick jag inte upp tankluckan :-). Efter att med våld försökt få upp den gav jag upp och ringde min far som berättade att man var tvungen att trycka på en knapp inuti i bilen för att låsa upp luckan :-). Jag har alltså haft körkort i sju år men kan tydligen knappt tanka en bil :-).

Helgen har annars varit ganska lugn och kommer säkerligen fortsätta på den vägen för att jag har fått ett litet infall av hypokondri som gör mig lite down... Det är som vanligt ett relativt harmlöst symptom men det kan kankse vara värt att undersökas ialf. Oftast brukar det inte bli så för att jag efter egna kontroller brukar komma fram till att det inte är något sjukligt. Får se hur det blir den här gången.

Långa dagar!

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen med skola och långa dagar. Inget sova hur länge jag vill eller oplanerade dagar längre. Nu är det typ upp klockan 8a varje morgon, långa pass i skolan och läsning när man kommer hem. Visst är det synd om mig? Njae knappast... Undrar just hur många människor i världen som har det avsevärt mycket värre än det jag gnäller över här nu? Kan det vara ett par miljarder kanske? Jag tycker alltid att man ska jämföra sina "problem" och det man ser som lite jobbigt med alla andra människors problem och besvär runt om i världen. Ens egna problem blir då ganska så små... Så nu tycker jag att alla de som läser det här inlägget ska tänka till lite och istället för att gnälla försöka se lyckan över att vi har det så himla bra som vi faktiskt har det här i Sverige.

Idag slog Sverige Spanien i EM i handboll efter ett sagolikt slut där Tomas Svensson lyckades rädda ett skott, limma bollen och sedan passa Källman som med ett par sekunder kvar av matchen kunde kasta in bollen i Spaniens mål :-). Snacka om glädjefnatt i TV-soffan :-). Handboll har blivit roligt igen :-).

Imorgon drar det igång...

Imorgon tas studierna upp igen efter ett långt uppehåll. Det känns lite jobbigt att mina sötebrödsdagar är över men även ganska bra att man får något vettigt att göra. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag bara sitter hemma och inte gör något bra. Det känns väldigt ofta som mycket dyrbar tid går åt att sitta och göra ingenting framför datorn :-).

Partaj igår med Matz och Salle. Det blev Strömpis och det var tyvärr ganska tråkigt. Skillnaden mellan en rolig krogkväll och en ganska meningslös är hårfin. Allting handlar om tillfälligheter och igår inföll ingen rolig tillfällighet så då blev det rätt trist.

Järnvägen fick stryk igår också. Gör det faktumet mig glad, ledsen eller är det likgiltigt? Egentligen borde det göra mig lite ledsen men tyvärr blir jag nog mest glad över det. Jag gillar ju föreningen och typ alla som har med den att göra men nu har saker och ting blivit som de blivit och då kan jag inte råför att jag nästan blir gladare när de förlorar.

Jag tycker man borde förbjuda civila polisbilar... Varje gång jag har tänkt att köra om en nyare Volvo eller Saab eller har någon av dessa bilar bakom mig sitter jag och funderar på om det kanske är en civilsnut istället för att koncentrera mig på min egen körning :-). Det blir trafikfarligt :-) Humm... Egentligen räcker det väl att hålla hastighetsbegränsningarna men då blir det så tråkigt att köra bil. Egoist javisst hehe...

Update!

Eftersom bloggen har fått ett par år på nacken tyckte jag att det var dax för en liten lay-out förändring. Lite bättre och roligare att ha en presentationsbild som inte är två år gammal och att ha en annan lay-out än den grundinställda.

Carl-Einar Häckner

Jag kom nyss hem från ett teaterbesök med min mor där vi kikade på ett uppträdande av Carl-Einar Häckner. Förutom min mor var även Gabbes och Klarviks föräldrar där och tittade på föreställningen. Behöver jag påpeka att jag kände mig något udda i sammanhanget :-). Föreställningen var ganska bra och jag tror att jag eventuellt även blev utpekad i publiken en gång. Jag är dock inte helt säker för jag satt rätt så långt bak och det var ganska mörkt i lokalen men Carl-Einar uppmärksammade en gentleman som satt och petade i sitt öra och tittade mot mig när jag satt och pillade med mitt örhänge :-). Bara en liten parentes :-).


Astrologi!

Hur blir ditt "sexår" 2008, köp Aftonbladet så får du veta... Ungefär så löd en rubrik jag läste för någon vecka sedan på Aftonbladets nätupplaga. Det är med största sannolikhet ett bra sätt att sälja lösnummer på men bör astrologi egentligen överhuvudtaget tas upp i dagstidningarna? Horoskop är med varje dag och ibland är det till och med med större reportage som det här som ska förutspå hur ett helt år kommer bli. Att sedan då välja ämnet sex är inte direkt överraskande för att det kittlar lite extra hos de flesta... Att astrologi är total bullshit utan någon som helst sanning tas dock väldigt sällan om aldrig upp i tidningarna. Det är på något skumt sätt accepterat som mer eller mindre sant. Det är väl iofs väldigt få som tror på det fullt ut men hur många gånger har man inte hört kommentarer som -"På mig har det stämt in flera gånger" eller "Någon sanning finns det nog i det".
Det stör mig dock inte så mycket att det finns med i tidningarna i och med att man alltid måste få sia om saker och försöka förutspå diverse händelser. Det som irriterar mig är att många verkligen tror på det och att det förs fram i tidningarna som mer eller mindre sanning. Astrologin har funnits och lurat människor i tusentals år genom att astrologerna har betraktat stjärnornas och planeternas positioner och jämfört dem med en persons födelsedag eller födelseplats. Det som är det roliga med det är att nya planeter ständigt upptäcks och borde således då ha påverkat människor som blivit spådda tidigare. Astrologerna hävdar säkert bara att deras pseudovetenskap på så vis bara blir säkrare och säkrare hela tiden. Jag tror dock att de tidiga astrologerna precis som de nutida menade på att deras skit var lika bra då som nu trots mer upptäckta planeter :-).
Om man ska summera det här nu... Kan vi inte alla komma överrens om att vi lägger horoskopen på sportsidorna, där de försöker förutse hur man ska få 13 rätt på stryktipset och dylikt, för där försöker de ialf inte hävda att de vet hur det kommer bli i framtiden utan att det bara är en ren gissning. "Sportastrologerna" har iofs mer kött på benen genom statistik och förkunskaper än de vanliga astrologerna så det kanske inte är helt rättvist mot dem.

Grammisgalan!

Igår var det Grammisgalan där Sveriges deppiga elit får äran att rösta fram sina favoriter. Årets låt gick till Lasse Winnerbäcks låt "Om du lämnade mig nu" och mer behöver väl inte sägas om det. Blev man förvånad att den deppigaste av de nominerade låtarna vann? Njae knappast... Sedan fick så klart Kent ett par grammisar efter att alla SSRI knaprande tonåringar sagt sitt.
Lite glädje fanns dock på galan. Att Lasse-Stefans fick uppträda live var ett jävligt udda och förskräckligt dåligt inslag men väldigt roande :-). Även Calle Bildt lyckades roa oss tittare, men den som stal kvällens glädjeshow var utan konkurrens Salem Al Fakir. Vilken lirare han är. Man önskar verkligen att det kan komma fram lite fler sådana svenska artister. Han försöker inte vara cool eller deppig som alla andra utan han är bara sig själv. Jag blev tvungen att applådera honom "borta" i TV-sängen när han fick sina priser :-).
En sak till... Jag hade tydligen missat Familjen helt och hållet eftersom jag varit bortrest i höst men oj så bra det är. 

Måste bara göra en "Allan" här på slutklämmen... Jag tycker Kent är riktigt jävla bra och även Lars Winnerbäck har sina stunder men det var inte det budskapet jag ville ha fram tidigare i inlägget :-).


Struktur på tillvaron...

Snart är ett knappt halvårs flummande över och det seriösa livet på gång att ta över igen... 21 januari börjar man plugga igen och 1 februari flyttar jag in i studentkorridor i Tybble. Det senare vet jag iofs inte om det blir så himla "seriöst" :-).
Jag har ialf två veckor kvar av att inte göra så mycket vettigt vilket ibland känns skönt och ibland tråkigt.

Jag har spenderat en del av min lediga tid efter resan med att kolla på film. Inga speciellt upseendeväckande filmer utan mest de som funnits här hos mina föräldrar och som jag inte hade sett förut. Således har det blivit en och annan kärlekskomedi som mina kära päron fått med när de köpt Aftonbladet eller någon annan tidning som bifogar en film för att få upp försäljningssiffrorna något.
Nu tänkte jag då recensera de filmer jag sett de senaste två veckorna i brist på bättre.

Magnolia: Den här såg jag på SVT vilket iofs inte har något med filmen självt att göra. Kan börja med att säga att den var ungefär en timma för lång. Hade den varit en timma kortare så hade den säkert varit så bra som alla fräna recensenter tycker och inte så långtråkig som den nu blev...

Gräsänklingar: Hur är det man säger... Putslustig? Jag vet faktiskt inte om man säger så eller om definitionen är rätt med det jag tycker om filmen men låt gå ändå. Det var en underhållande film med sådana där typiskt töntroliga skämt som går hem om man inte har seriösglasögonen på sig :-). Janne "Loffe" Carlsson och Gösta Ekman i samma film kan väl inte bli ett misslyckande?

Blast From The Past: Kärlekskomedi!!! En extremtypisk plus 3 av 5 film eller kanske 2/5 om man nu hade det med i skalan. Filmen var smårolig, hyggligt underhållande och hade en något udda story men jag tror inte jag kommer komma ihåg sååå mycket av den om ett par år. Den sätts på, den underhåller och den glöms bort typ.

Hur man blir av med en karl på 10 dagar: Den heter kanske något marginellt annorlunda men är trots allt en väldigt underhållande film. Den hamnar också i kategorin "filmer man lätt glömmer" men den var trots allt det bättre en Blast from the past och helt klart värd att se.

Blev inte så många filmer som jag trodde :-). Ialf en uppdatering av bloggen i brist på bättre :-).

Komma igång med träningen...

Nu försöker man komma igång med träningen igen efter en i princip träningsfri höst och det är inte det roligaste. Jag kom precis hem från en kortare löparrunda och för tillfället mår jag riktigt dåligt... Det smakar blod i munnen, känns som jag inte kan andas ordentligt och sedan har jag massa träningsvärk från gympasset igår. Jag är dock inte speciellt förvånad för det är alltid så här för mig när jag varit borta från träning ett tag och att löpa tycker jag aldrig blir speciellt behagligt även om jag skulle göra det varje dag.
Alla verkar dock inte ha det så här drygt efter ett uppehåll utan för dem är allt tydligen som vanligt. Jag tänker nu i första hand på Nisse som är borta från handbollen i 4a månader för att sedan göra en träning och dagen efter spela en match och där vara bäst på plan som vanligt. Hur bär sig karln åt egentligen? Lite skillnad att jämföra en 2.5 km lång löparrunda i makligt tempo mot en hård match i handboll. Jag menar då att hur fan skulle jag känna mig om jag spelat en handbollsmatch när jag mår så här efter den nyss nämnda löparrundan?
Hursomhelst är det skönt att komma igång med lite träning igen :-).

Nyår!

Nu har åter ett år passerat revy i mitt allt längre liv och det firades med förpartaj hos Robert för att sedan avslutas på Satin. Det blev en riktigt trevlig kväll med mat, Åshöjdens BK, drinking-games och bordshockey. Bordshockey spelade jag en hel del när jag var liten så jag trodde att jag skulle kunna ha en hygglig chans i turneringen och att jag även skulle kunna bjuda upp till match mot den erkänt duktiga Robert. Det första lyckades jag med i och med att jag krånglade mig fram till final i turneringen genom en utskåpning av Bias och genom att slå Nisse i en riktig rysarmatch som jag avgjorde i slutminuten :-). Den sedan följande finalen mot Robert gick dock inte så bra och slutresultatet är för dåligt för att tas upp här :-).
Drinking-games är också en väldigt rolig grej som alla amerikaner körde som vi träffade på resan. Man tenderar dock att bli något för full efter att man har spelat ett par omgångar. I onsdags slutade det med att jag hamnade på toaletten större delen av natten :-). Den här gången gick det dock bättre och ledde bara till en god fylla. Alla blev i riktigt bra form framåt 12-1 på natten och Bias var i riktig kalasform. Han var i en sällan skådad men ofta saknad form :-). Det händer väl en eller ett par gånger per år att Bias är så här kul på fyllan men det skulle uppskattas om det kom fram oftare :-).
Jag har även en fundering som har kommit upp under båda gångerna vi spelat drinking-games. Kan meningen "det beror på vad du tycker om det" aldrig i något sammanhang klassas som en fråga? Jag tycker att det kan det medan de andra grabbarna inte tycker det. Jag har försökt tagit reda på det men ännu inte lyckats. Skulle vara väldigt tacksam för ett ordentligt svar på det.
Kvällen avslutades sedan på Satin där Robert genom Amir fixat så vi slapp stå i kö vilket var riktigt skönt och Satin bjöd på en riktigt underhållande kväll.

Jag blev knäckt igår också :-). Fick en IQ-test grej att göra på Facebook som jag givetvis utförde... Dessvärre läste jag inte instruktionerna så värst bra och trodde att testet bestod av 15 frågor när det i själva verket var 30. Efter att ha tagit alldeles för mycket tid på mig på de första 15 frågorna blev inte resultatet så värst bra när jag inte hann svara på de resterande 15. Aj aj aj säger jag bara :-).

RSS 2.0