Risig!

Jag är risig... Så där lite småsjuk med eventuellt lite feber och lätt halsont som skulle kunna vara trevligt om man bara skulle behöva ligga hemma och titta på film hela dagarna. Tyvärr hade jag tenta idag och tenta imorgon. Nu gick jag på tentan idag och kommer gå på den imorgon med men fan vad jag ska skylla på risigheten om det går dåligt :-). Alltid skönt med bortförklaringar... Finns iofs "bevis" på att man oftare blir sjuk i tentatider på grund av eventuell ängslighet över tentan osv.... Immunförsvaret försämras så att säga... Tror dock inte det är mitt problem utan jag är bara sjuk ändå.

...

Fan det blev förlust mot Scums med 3-0. Tyvärr var det helt jävla rättvist och att försöka förklara bort förlusten genom Mascheranos utvisning skulle bara vara just en bortförklaring. Hur smart är man om man springer 30 meter för att fråga varför domaren ger ett gult kort till en medspelare? Speciellt när man inte är lagkapten och när andra medspelare försöker hålla en borta...

Det blev ingen utgång under påsken heller... Alla här i kring hade åkt hem och typ alla andra kompisar festade efter Kent-konserten... Kent fick bara ett plus i Nerikes för sin konsert. Själv tyckte jag att det lät väldigt bra vilket iofs är mer regel än undantag men att bara ge dem ett plus då känns i klar underkant. Vad ska de göra för att få fem plus då liksom? Ett plus känns som att man lika gärna kunde stannat hemma. Lite dåligt av Nerikes men det är väl coolare att såga eller tokhylla än att bara ge ett betyg där emellan och vara tråkig...

Sverige - Brasilien imorgon, jubileumsmatch. Jaa vi spelar den i England... Ehhh??? Vad roligt för svenska folket. Heja SFF!!!

Ryktet går!!! Jag häller i vatten i mina spritflaskor och lägger till och med i färgämnen för att jag även ska kunna göra det samma med likörerna :-). Ha ha... Var det roligaste jag hört på länge. Känns som ett Svensson skämt som på något vis råkat blossat upp nu :-). Ungefär lika korkat som när folk under gymnasiet trodde att en snubbe råkat kört upp för buss istället för bil...

Men oj oj...

Men oj oj vad jag inte gör något vettigt med den här dagen... Tänkte att jag skulle plugga lite inför alla tentor nästa vecka och visst har jag spenderat en del tid med det men det känns som ingenting har tagit sig in i huvudet :-).

Jag hade tänkt att gå ut och partaja ikväll med men det verkar inte bli något sådant heller... Örebropolarna var tydligen ute igår och universitetspolarna har åkt hem till diverse föräldrar...

Jag skulle kunna städa rummet här för det ser förjävligt ut men jag orkar inte :-).

Tysklandsresan gick bra förresten och det var inte riktigt så jobbigt som jag trodde innan. Om man ska hårddra det lite så kan man nästan säga att jag drog in en massa pengar till Henke och Gattas också.

I garderoben...

Nu ikväll har jag jobbat i garderoben på nya Conventum. Det var Kent som lirade så det var extremt mycket folk där med massa fjortisar i spetsen :-). När vi kom dit satt det säkert ett hundratal utanför med liggunderlag och grejer och väntade. Jag trodde allt att den värsta fjortiskenthypen hade lagt sig men det hade jag tydligen inte riktigt helt rätt i. Efter ett tag trillade det dock in äldre folk med så till slut var det en ganska blandad publik. Det jag hörde och såg av konserten var även riktigt bra men det blev tyvärr inte så jättemycket för det var en rejäl stress i garderoben. De ansvariga hade underskattat hur många som skulle hänga in sina jackor så vi var klart underbemannade och garderoben var inte heller riktigt färdigbyggd så under tiden folk rasade in i tusental var vi tvungna att "bygga ut" garderoben för att få plats med alla jackor. Det blev ett jävla slit med andra ord. Men men... Det hela var ändå lite av en upplevelse och man blir nästan lite faschinerad av sig själv när man hamnar i nåt slags robottillstånd och bara jobbar och jobbar utan att egentligen lägga märke till vad som händer runtikring :-).

...

Ett par pluggdagar har det varit nu inför tentorna nästa vecka. Vissa delar känns bra medan andra känns mindre bra men det är lång tid kvar innan tentorna så det kommer nog lösa sig med tiden.

Imorgon ska jag följa med Gattas till Tyskland och handla alkohol. Det ska bli lite intressant att se hur det går till där nere när alla köper så himla mycket på en gång. Jag missar bara en dag på det hela så det känns inte som att det förstör så mycket för mitt pluggande.

Chelsea mutade UEFA så att de fick lättare lottning i CL också. Det gör iofs inte mig så mycket i och med att det är en fin tradition för Liverpool att slå ut Chelsea ur CL.

Hero!

Charlotte Perelli vann Melodifestivalen i år. Hennes låt, Hero, var helt ok och kommer säkert göra ett hyggligt jobb nere i Belgrad. Det var kanske inte den bästa låten i startfältet men utan komkurrens den mest schlageraktiga.

Idag spelade jag första matchen för mitt nya fotbollslag PFC. Jag är inte riktigt klar för laget än på grund av att Posten lyckats slarvat bort mina övergångspapper så jag vet inte om jag egentligen fick spela... Hursomhelst var det bara en träningsmatch så det kan inte ha spelat så stor roll. Vi mötte Bosna 92 med Amir som playmaker :-). Det gjorde mig rätt nervös att behöva möta ett så pass bra lag första gången man står i ett 11-mannamål för säsongen. Vi förlorade matchen med 3-0 vilket var ett ganska rättvist resultat och jag tyckte det fungerade rätt bra för mig. Det första och tredje målet hade jag kanske kunnat tagit om jag hade haft en riktigt bra dag men efter omständigheterna är jag riktigt nöjd med min insats.

I fredags var det fest med lite klasskompisar och annat löst folk. Det var Mange som hade korridorrsfest så det var en hel del folk där. Senare på kvällen hamnade vi på Kåren som jag inte hade så kul på bara för att ingen ville dansa med mig på schlagergolvet :-). Det faktumet gjorde att jag gick runt och var lite butter under kvällen. Det kändes också som att det uppstod ett litet agg mellan mig och vår fotbollstränare under kvällen men det är och var nog inte så allvarligt...

Morgonsoffan!

Det blev inte 2-1 till Liverpool utan 1-0 så mitt tips gick inte in helt perfekt den här gången men det är inget jag grämer mig så mycket över :-). Liverpool är vidare i CL ialf. Inter gjorde dock en bra match och det kändes lite farligt ett par gånger men efter att Burdisso varit lika smart som vanligt så kändes det helt lugnt de sista 20 minutrarna. När sedan Torres tyckte att det var dax att slå in en bubba i Inters mål så var det tack och god natt för Inter :-).

Vi studenter har det tydligen sämre nu än vad vi hade det för 20 år sedan. Tror vi får 300 sek mindre nu än vad vi fick då om man räknar med inflationen. Det faktumet är väl iofs inte så bra men så illa är det faktiskt inte att vara student. Bor man i studentrum som jag och inte slösar pengar på för mycket skit så lever man ett alldeles förträffligt liv. Inga tidiga morgonar, mycket fest och många nya människor. Känns löjligt att klaga på det när man vet hur vanliga arbetare har det på sina ofta råtrista jobb.

Det började ett nytt humorprogram igår som heter Morgonsoffan och där verkar typ hälften av alla Sverigen komiker vara med :-). Det var även ganska roligt och de hade fått med både Maria Wetterstrand och Anders Borg i sketcher vilket var coolt. Det bästa var nog parodin på morgonprogrammen ialf... De är sååå mysiga och det parodiserades extremt hehe :-). Så Morgonsoffan kan jag rekommendera.


Inter - Liverpool 1-2

Jag måste nästan tippa det här mötet också i och med att jag tippade det förra och då även tippade rätt resultat. Det blev mycket tippa där :-). Det känns svårare nu så jag tänker gardera mig extremt :-). Den enda möjligheten för Inter att gå vidare enligt mig är om de leder med 2-0 efter ordinarie tid och sedan gör ett mål till i förlängningen, för Liverpool kommer nämligen inte släppa in fler mål än två under ordinarie matchtid och kommer inte heller förlora en eventuell straffsparksläggning. Där sätter jag alltså en gräns för hur många mål Inter kan göra :-). Liverpool däremot kan göra flera mål och det är där problemet med tippningen ligger... Det kan lika gärna bli 1-0 till Liverpool som 3-1 osv... Det beroende på att Inter inte har så många backar tillgängliga och för att Torres och Gerrard är i enorm form. Efter dessa tankar tippar jag dock att slutresultatet blir 2-1 till Liverpool. Liverpool gör första målet, Inter kvitterar eftersom Liverpool slappnat av men att sedan Liverpool kontrar in ett mål till i slutet av matchen.

Högstadieåterträff!

Igår var det högstadieåterträff på Cedars i Hallsberg. Jag hade väl egentligen inte tänkt att gå men så hörde jag att Henrik och Fredrik Svensson skulle dit så då blev det att hänga på och det är inget jag ångrar. Kalaset kostade 400 sek och det var det väl kanske inte värt men det var riktigt kul att träffa och prata med en massa folk som man inte sett så mycket av de senaste åren. Merpartan av de som var där var dock sådana som man sprungit på lite här och var genom årens lopp så det var inte direkt några överraskningar.
Arrangemanget var tyvärr ganska dåligt uppstyrt och för de 400 sek som vi betalade fick vi bara ok mat och en välkomstdrink. Det var inte heller någon som höll i det hela och musiken sög duktigt. Hur roligt man ville få det var verkligen upp till var och en :-). Vid 10-tiden började vanligt folk släppas in vilket jag tycker var lite synd. Man tycker ju att festen var för oss som gått på Transten och inte för en massa andra men nu blev det så ialf... När det vanliga Hallsbergsfolket började rasa in med en medelålder på 40 år började jag känna mig så himla fel. Det kändes verkligen som att det var fel Andreas på fel plats och jag satt och klagade lite med Svensson över det faktumet en stund :-). Jag gillar inte att döma ut folk eller försöka höja upp mig själv men jag kände mig verkligen inte hemma bland massa fulla 40-åringar från Hallsberg. Fan vad det låter illa men det är sant...
Jag tror att jag kommer att lägga upp lite bilder från kvällen här senare men jag ids inte göra det just nu.

Masspsykos?

Kelgrisen Björn Gustafsson ska tydligen inte få vara med och vara rolig i "Andra chansen" i Melodifestivalen och det leder till enorma protester av svenska folket. Snubben har även en egen grupp på Facebook som det känns att halva Sverige gått med i, men är han verkligen så rolig eller är det bara en stor folklig masspsykos? I Melodifestivalen har han knappast varit speciellt rolig ialf. Sången om Carina Berg var lite fyndig men annars har han varit rätt tråkig. Jag har sett ett klipp från Parlamentet där han är med och det var riktigt kul men annars är jag inte så imponerad. Det går således komma rätt långt med en oskuldsfull blick och hundögon :-). Hypen av honom känns dock totalt omotiverad. Han har mycket att bevisa.

Liverpool besegrade West Ham ikväll med 4-0 efter tre mål av Torres. Han är fantastiskt bra. Även Skrtl såg stabil ut idag och om Liverpool köper in 2-3 världsklasspelare till så kan det bli rikitgt roligt att vara Liverpoolsupporter framöver.


Det är humor :-)!

Det är alltid lite spännande att se vad folk skriver bredvid sitt namn på MSN. Det kan vara något ordspråk, en del av en låttext, handla om personerns allmäna sinnestillstånd eller tillfäliga göranden. Oftast känns det dock som många vill skriva något lite fräckt eller finurligt men ibland formuleras det lysnade undantag. Hagas "Kebab med bröd är inte äckligt" är verkligen ett sådant härligt undantag :-). Ett lustigt klingande påstående som säger en sådan "självklar" sak blir bara så underhållande i sammanhanget :-). All cred till Haga för den!

Aj, aj, aj...

Jag trillade precis ur min kontorsstol... Jag lutade mig lite väl mycket bakåt och så lossnade en spärr och pang föll både jag och stolen baklänges :-). Som tur var slog jag inte i huvudet och det gick över det hela taget ganska bra, lite ont i vaderna bara.

Helgen som fortfaradne håller på men som sjunger lite på sista versen har varit trevlig. Jag och Matz partajade i fredags. Först satt vi här en sväng och tog någon öl och kollade på postkodmiljonären. Jag kände mig fantastiskt nöjd när jag kunde 500 000 kr frågan i princip innan alternativen :-). Efter programmet gick vi vidare till Ata som hade fest. Det var inte bara fest utan även inofficiellt VM i hur många personer man kan ha på 19 kvm. Trångt var det med andra ord :-). Sedan blev det Kåren och fortsatt partaj. Det hela blev en väldigt lyckad kväll.

Nee nu ska jag försöka se första halvleken av Liverpools match mot Bolton innan min egen fotbollsträning.

RSS 2.0